Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

0'dan tarantula

tailgunV2

Media
26 May 2022
142
24
55
LV
0
 
Öncelikle herkese merhaba,bu yazıda tarantulalar ile ilgili öğrendiğim herşeyi yazacağım.Eksik,hatalı veya ekstra bilgi eklemek isteyenlerde aşağıya yazarsa bizde öğrenmiş oluruz.

BİLDİĞİM BAZI TERİMLER;

Dead Curl: örümceğin bacaklarını kendine doğru çekmesi yani ölüm pozisyonu

İCU-YBÜ:tarantula için yoğun bakım ünitesi anlamına gelir.peki nasıl yapılır;bir küçük kap,biraz peçete ve su hepsi bu kadar.plastik kutunuza peçeteyi serip su ile ıslatarak örümceğin altı ıslak peçeteye gelecek şekilde yerleştirilir.Bu işlemin yapılma sebebi haraketsiz örümceklerin su kaybetme ihtimaline karşılık yapılır.

Bombalama:her tarantulada olmayan bir olaydır tarantulanın abdomeninin üstündeki tüyleri arka ayaklarıyla kaşıyarak etrafa kaşındırıcı tüylerini uçurmasıdır.(buna dikkat ederek alım yapın)

Handling: tarantulayı ele almak,dolaştirmak.

BİLDİĞİM BAZI TARANTULA TEPKİLERİ;

Aşağı Yukarı Oynayan Abkdomen"abdomen örümceğin arkasındaki şiş torba": bu yaptığınız şeylerden rahatsız olduğu için sizi uyardığı anlamına gelir.

Arka Ayakların Üstüne Kalkması:Bu tehlikeli bir harakettir çünkü sizi ısırabileceğini söylemektedir.

!0'DAN TARANTULA!

Kitap bitirir gibi form bitirdiğim için sizlere kısaca el kitabı tarzı tarantula beslemenin genel olayından bahsedeceğim.
Tarantulalar ne kadar iri ve kallavi canlılar olsalar da hassas olabilmektedirler,bu yüzden onları düşürmemeye özen göstermeyi unutmayınız. Ayrıca tarantulalar aslında handling canlıları değillerdir. Bazı türlere ne kadar handlinge uygun sakin bu tür diye bahsedilsede yinede ısırma ihtimalleri vardır çünkü bu canlılar titreşimi algılar ve av olarak gördüğü için saldırır.Bu yüzden elinizi tatantulaya yaklaştırmak doğru birşey değildir.(handling genelde işin havasıdır normalde bu canlılar teraryuma konur ve izlenir olay bundan ibaret olmalıdır.) Tarantulaların düşük zehirli türlerini alsanız bile önlem almayı unutmamalısınız çünkü düşük zehir demek alerjinizin olamayacağı anlamına gelmez. Tarantulanız yan veya ters yattıysa bu öleceği veya can çekiştiği anlamına gelmez bu canlının kabuk değiştireceği anlamına gelir. Canlınız kargoda ilk geldiği zaman onu 4-5 gün teraryumunda yanlız bırakmalısınız eğer kargodan ilk geldiği zaman hayvan yan yatmışsa veya halsiz,haraketsizse (benim başıma geldi) kabukta değiştiriyor olabilir kargoda sallanmadan sarsıntıdan şok yaşamışta olabilir bu yüzden YBÜ ye koymakta fayda var.Tarantulanın teraryumunda illa cocopeat kullanmanıza gerek yok bulamazsanız normal bitki torfuda kullanabilirsiniz.Bu bilgileri öğrenmeme yardım eden arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum
@Erastes e tüm sorularıma özenle cevap verdiği için ayrı teşekkür etmek isterim.

İyi forumlar.
 

Yetkin

Kraliçe
Emektar
Deneyimli Hobici
13 Tem 2020
976
487
325
Ödüller
13
LV
4
 
icu biraz riskli bir şeydir nem toleransı yüksek türlerde yapılmalı (çoğu asya türleri gibi) yoksa canlıya iyi gelmek yerine durumu daha da kötü hale getirebilir benzer bir ortam canlının teraryumunda da yapılabilir bu nedenle her sorunda hemen icu yapılmamalıdır çoğu durumda önerilmez
 

Users who are viewing this thread

Üst Alt