Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Rehber 9- Formicarium Nasıl Yaparım ( Karınca Hobisine Başlangıç )

Erdem

Süper Majör
Emektar
26 Mar 2022
106
99
105
Ödüller
2
LV
1
 
9- Formicarium Yapımı

Öncelikle dışarıda dökme olarak satılan alçıları kullanıp sorun yaşamayan birçok kişiyi gördüm ama siz yinede koloni etkilenmesin diye daha hassas olabilirsiniz. Mesela derz kullanmak isteyenler Kalekim Fugapool 2900 ve buna benzer birkaç ürününü kullanıyor. Suyu taşıyabilmesi ( Yuva içinde nem dengesini korur ) ve bazı havuzlarda kullanıldığı için sağlığı daha az etkilemesi yönünden etkili olur diye düşünüyor. Bunun gibi alternatif ürünleri veya bilindik markaları kullanmanız daha sağlıklı olur. Size direkt şu ürünü alın diyemiyorum ama youtube üzerinde alçı formikaryum yapan videoları izlerseniz sizin için ön bilgi sağlayacaktır.

1- Kalekim Fugapool 2900 alabileceğiniz en iyi derz ( Fugaflex 2300 derzide deneyen gördüm ama bir sorun yaşayan görmedim ) (Görsel 1 bkz.)
lqBqBb-1.jpg


2- Sista Akvaryum Silikonu ( Diğer akvaryum silikonlarıda kullanılabilir ) Toksik Madde İçermemesi Lazım. (Görsel 2 bkz.)
oXnXnk-1.jpg


3- Ytong ( Gaz Beton ) yapı malzemesi satılan yerlerden veya herhangi bir inşaattan rica ederek alabilirsiniz. (Görsel 3 bkz.)
V9292r-1.jpg


4- Mika Kutular veya Milyoncudan alacağınız gözünüze güzel gelen bir kutu, derin olması iyi olacaktır. (Görsel 4 bkz.)
oXnXYm-1.jpg


5- Sıvı Gıda Boyası, ben genellikle  Karamel ve Kahverengini seviyorum keyfinize kalmış, derzi renklendirmek için kullanabilirsiniz. (Görsel 5 bkz.)
6aYaQP-1.jpg


6- Akvaryumlarda kullanılan Silis Kum veya herhangi bir Steril İnce Kum kullanabilirsiniz. (Görsel 6 bkz.)
ADZD00-1.jpg


7- Yapay Bitki ve Lav Kırığı Taşlar ile dekor yapabilirsiniz. (Görsel 7 bkz.)
0RbR48-1.jpg


8- Son olarak Pamuk, Akvaryumlarda kullandığımız hortum, havalandırma flaşı herhangi bir Plastik Parçası. ( Saklama kaplarını keserekte halledebilirsiniz ). (Görsel 8 bkz.)
lqBq0X-1.jpg


9- FİNAL:
Son Görünüşü (Görsel 9 bkz.)'dakinin aynısı.
nQYQOa-1.jpg


NOT: Eğer siz (Görsel 9)'daki gibi bir Formicarium yapmıyacaksanız veya bütçeniz yetmiyorsa benim dediğim malzemelerin hepsini almak zorunda değilsiniz.

Hatta Formicarium'u sadece Ytongdan yapsanız bile olur. YouTube üzerinden videolar izliyerek.
 

Benzer konular

Users who are viewing this thread

Üst Alt