Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Rehber Afrika Gri/Jako Papağanı (Psittacus erithacus)

Faisoulfy

Yumurta
Emektar
Deneyimli Hobici
21 Ocak 2022
24
21
15
Ödüller
3
LV
2
 
Kongo-Afrika-Gri-Papağanı.jpg
Latince Adı : Psittacus erithacus

Türkçe Adı : Afrika Gri/Jako Papağanı

Boy : Orta büyüklükte papağandır. 30–35 cm boyutlarında Olurlar.

Bulunduğu Bölge : Batı ve Orta Afrika'nın birincil ve ikincil yağmur ormanlarının endemik türlerindendir.

Irk/Tür : Jako ya da Afrika gri papağanı Türkiye'deki adıyla gri papağan (Psittacus erithacus), papağangiller (Psittacidae) familyasından orta büyüklükte bir papağan türü.

Beslenme : doğada, palmiye cevizi, tohum, meyve, hatta salyangoz ile beslenir.

Yaşam Alanları : Afrika Gri Papağanı'nın yaşadığı bölge Batı ve Orta Afrika'daki yağmur ormanlarıdır. Gri Papağanlar, barınmak için yağmur ormanlarındaki yaşlı dev ağaçlara gereksinim duymaktadır. Bu bölgelerdeki ormanların insan eliyle azaltılmasıyla, Jako'ların yaşam alanları da azaltılmaktadır.

images.jpg
Üreme/Çiftleşme/Kuluçka : papağanlar ve diğer süs kuşları üremesi genellikle doğal yöntemler ile yapılmaktadır ve yapay yöntemler bu sektörde pek yaygın sayılmaz, lakin son zamanlarda teknoloji ilerlemesi ile daha randımanlı ve dikkatli kuluçka makineleri ortaya çıkmıştır, hobi kuluçka makinesi serisi süs kuşları üretimi için son zamanlarda fazlasıyla ilgi görmektedir ve evcil kuş satıcıları tarafından en sık kullanılan modeldir.

Evcilleştirme : Gayet Kolay Türdür Hemen Konuşulanları Ezberliyebilir.

Renk/Konuşma : (Kongo türleri) Kongo Afrika Gri, 380-554 gram aralığındadır.(tüyler açık gri, kuyruk kırmızıdır), Ve Konuşma Olarak Taklit Ve Ezberleme Konusunda Baya İyilerdir.

Yaşama Süreleri : Ortalama ömürleri60-70 yıldır.

Bilinmeyenler : (-)
222227.jpg
Genel Bilgiler : Esarette 80-90 yıla kadar yaşadıkları bilinmektedir. Papağan türleri arasında en taklitçi tür olarak bilinir. Bu taklitçiliği (kimi uzmanlar bunu "zeka" belirtisi olarak sunarlar), onun sevilen bir kafes kuşu olmasını kolaylaştırmış ve yaygın biçimde yetiştilmesine yol açmıştır. Ancak Jako'larda en sık görülen davranış bozukluğu olan tüy yolma eksik ilgi nedeniyle oluşmaktadır.

KAYNAKÇA: https://tr.wikipedia.org/wiki/Jako Ve https://altin-kulucka.com/blog/gri-papagan-turleri/
 

Benzer konular

Users who are viewing this thread

Üst Alt