Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Tuzlu Su Balığı Anemones Fish (Palyaço Balığı)

Erdem

Süper Majör
Emektar
26 Mar 2022
106
99
105
Ödüller
2
LV
1
 
indir.jpeg


ORTAK AD: Palyaço balığı

BİLİMSEL ADI: Amphiprioninae

TİP: Balık

DİYET: Etobur

GRUP ADI: Okul

VAHŞİ DOĞADA ORTALAMA YAŞAM SÜRESİ: 6 ila 10 yıl

BOYUT: 4,3 inç

BİR ÇAY FİNCANINA GÖRE BOYUT:

clownfish_size.jpeg

Çocukları ve DVD oynatıcısı olan herkes muhtemelen palyaço balığı hakkında bilinmesi gereken her şeyi bildiğini düşünür, buna palyaço anemon balığı da denir.
Bilmeyecekleri şey, Finding Nemo'nun kahramanlarına aslında sahte anemon balığı dendiğidir. Gerçek anemon balığı, Amphiprion percula hemen hemen aynıdır, ancak şekil olarak küçük farklılıklara sahiptir ve farklı habitatlarda yaşar.

Özellikleri: Üç belirgin beyaz çubuklu parlak turuncu, palyaço anemon balığı, tüm resif sakinlerinin en tanınmışları arasındadır. Yaklaşık 4,3 inç uzunluğa ulaşırlar ve evlerini yaptıkları çok renkli deniz Anemonu'nun adını alırlar.

Anemonlarla İlişki: Palyaço balığı, ikamet etmeden önce bir Anemonla ayrıntılı bir dans gerçekleştirir , ev sahibine alışana kadar dokunaçlarına vücutlarının farklı bölümleriyle hafifçe dokunur. Palyaço balığının derisindeki mukus tabakası, balık yiyen Anemonun öldürücü sokmasına karşı onu bağışık hale getirir. Palyaço balığı, yırtıcı hayvanlardan ve yiyecek artıklarından korunma karşılığında, davetsiz misafirleri kovar ve ev sahibini tuzağa düşürerek parazitleri ortadan kaldırır.

Nüfus Aralığı: Çoğu Hint Okyanusu, Kızıldeniz ve Batı Pasifik'in sığ sularında yaşayan en az 30 bilinen palyaço balığı türü vardır. Karayipler, Akdeniz veya Atlantik Okyanusu'nda bulunmazlar.

Cinsiyet Değiştirme: Şaşırtıcı bir şekilde, tüm Palyaço Balıkları erkek doğar. Cinsiyetlerini değiştirme yeteneğine sahiptirler, ancak bunu yalnızca bir grubun baskın kadını olmak için yapacaklardır. Değişim geri döndürülemez.

indir (1).jpeg
 

Users who are viewing this thread

Üst Alt