Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Yer Türü Aphonopelma Seemanni

Oğuzjq

Majör
Emektar
Deneyimli Hobici
23 Haz 2021
99
64
75
Ödüller
2
LV
1
 
Aphonopelma Seemanni
download.jpg


Yaygın isimKosta Rika Zebra
Tür TürüYeni dünya karasal
Doğal Yaşam alanıHonduras, Nikaragua ve Kosta Rika gibi ülkeler de dahil olmak üzere Orta Afrika'da bulunur. Tropikal ormanlarda yaşarlar ve sıcaktan uzak durmak için toprağın derinliklerine inerler.
Büyüme oranıOrta büyüme oranı. Dişiler yaklaşık 3-4 yıl içinde olgunluğa ulaşır, erkekler oraya biraz daha hızlı ulaşır.
Yetişkin BoyutuDişiler, erkekler biraz daha küçükken, yaklaşık 5 inçlik bir bacak açıklığına ulaşır.
ÖmürDişiler 20 yıla kadar yaşayabilirken, erkekler genellikle sadece 3-4 yıl yaşar.
muhafazaMuhafaza, derin oyuklara izin vermek için birkaç inçlik alt tabaka ile yeterli miktarda taban alanına sahip olmalıdır. Ayrıca yeterli bir deri ve bir su kabı içermelidir.
Sıcaklık/NemYaklaşık %75 nem ile 75 °F ila 85 °F.
DiyetHaftada birkaç yetişkin büyüklüğünde cırcır böceği yiyebilen iyi bir yiyici. Dubia hamamböcekleri ve yemek kurtları ek gıda olarak kullanılmalıdır.
mizaçEn sakin tarantula değil, ama çok agresif değil. Çoğu, savaşmak yerine sığınmayı tercih eder. Yine de, özellikle tehdit edildiğinde tüyleri fırlatır.
Deneyim SeviyesiBaşlangıç - Genel olarak beslemesi, barındırması ve bakımı oldukça kolaydır. Kişiliği, etkileşim kurmayı güzel ve güvenli hale getirir.
Ortalama tutarSapanlar ~ 30 $, Erkekler ~ 75 $, Kadınlar ~ 100 $+


Aphonopelma seemanni Mizaç

  • Diğerleri kadar agresif olmasa dayeni DünyaÖrümcekler (başlangıçta çok agresif olmayan), Aphonopelma seemanni tehdit edildiğinde hala genel olarak savunmacı bir yaratık olabilir. Zehri insanlarda ölümcül hasara neden olacak kadar zehirli değildir, ancak dikenli tüyleri derilerini tahriş etmek için yırtıcılara dökülebilir ve fırlatılabilir ve tüyler göz bebeğine çarparsa onları kör edebilir.

  • Bununla birlikte, çoğunlukla, tipik A. seemanni'niz oldukça utangaçtır ve yalnızca son çare olarak saldıracaktır. Genellikle bir saldırgana karşı savaşmak yerine kaçmayı tercih eder. En rahat olduğu yerde olmayı tercih ettiğinden, genellikle bu tarantulaya hiç dokunmamanız önerilir .

  • Küçük boyutları göz önüne alındığında, Aphonopelma seemanni , şahinler veya büyük kertenkeleler için kolay bir hedef oluşturduğundan, gün boyunca doğrudan dışarı çıkmaktan kaçınacaktır. Bu nedenle, geceleyin yuva yapan örümceklerdir, sabahlarını yerin derinliklerinde geçirirler ve geceleri yiyecek aramak için dışarı çıkarlar. Küçük boyutları ayrıca genellikle daha hızlı hareketlere izin verir ve gece avcılarından kaçmak için yuvasına geri dönmesi için gereken hızı verir.

  • Bu kişilik özelliği, birçok insanın zevk aldığı çok ilginç bir tarantula yapar, ancak aynı zamanda sergilenmesi harika olmayan bir tür de yapar. Ancak saklanmaktan çıktığı zaman, gerçekten takdir edilebileceği zamandır.

 

Benzer konular

Users who are viewing this thread

Üst Alt