Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Tatlı Su Balığı Barbodes Semifasciolatus (Gold Barb) (Altın Barb)

  • Konbuyu başlatan 3637
  • Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 2:38

3637

Yumurta
16 Nis 2020
151
30
15
Ödüller
14
22
LV
4
 
barbodes-semifasciolatus-sachsii-7.jpg
barbodes-semifasciolatus-sachsii-1.jpg


Latince Adı: Barbodes Semifasciolatus

Takma Adı: Altın Barb


Bakımı: Kolay ve hobiye yeni başlayanlar için iyi bir balık olabilir.

Boyut: En fazla 3 inç (8 cm)

pH: 6 - 8

Sıcaklık: 72°F - 82°F (22°C - 28°C)

Su Sertliği: 5° ila 25° dH

Yaşam Süresi: 5 - 7 yıl

Menşei/Habitat: Asya, Singapur

Mizaç/Davranış: Huzurlu ve en iyi 6 veya daha fazla okulda tutulur.

Üreme: Orta. Altın Barb'ın üreme döngüsünün ayın döngüleriyle yakından bağlantılı olabileceğine inanılıyor. Hmmm... Erkekler üreme modundayken biraz farklı bir renk alabilirler. Java yosunu gibi bitkilerde yumurtladıkları için bitkili bir akvaryuma ihtiyaçları olacaktır. Yetişkinleri çıkarmanız gerekecek çünkü büyük olasılıkla yumurtaları yiyecekler. Fry birkaç gün içinde yumurtadan çıkmalı ve sonra onları sıvı kızartma yemi ve bebek salamura karidesi veya diğer iyi kızartma yemleriyle beslemeniz gerekecek.

Minimum Tank Boyutu: 20 galon veya daha büyük.

Tank Arkadaşları: Çoğu, bu dikenin genel olarak barışçıl doğası göz önüne alındığında. Topluluk tanklarında ve Barb temalı akvaryum kurulumlarında iyi iş çıkarır. Ancak Angelfish ve Bettas gibi uzun yüzgeçli balıklarınız varsa dikkatli olun. Bu daha uzun yüzgeçli balıklarda kıstırma yapabilirler.

Hastalıklar: Tatlı Su Balıkları Hastalığı - Teşhis, Belirtiler ve Tedavi - Bazen ich belirtilerini ilk gösterenlerden biri olabilir. Tüm yeni gelenler için bir karantina tankı kullanın. Bu tür, beyaz nokta, parazit ve bakteriyel enfeksiyonlar gibi tipik tatlı su hastalıklarına yatkındır.

Balık Yemi/Diyet: Omnivore, Gold Barb pul, salamura karides, kan kurdu ve daphnia gibi canlı ve dondurularak kurutulmuş yiyecekler yiyecektir.

Tank Bölgesi: Tankın orta ve alt bölgeleri

Cinsiyet: Erkek genellikle daha küçüktür, daha çok akıntılıdır ve bazen yumurtlamaya hazır olduğunda daha altın/turuncu bir renge döner.

barbodes-semifasciolatus-sachsii-3.jpg
 
Son düzenleme:

Users who are viewing this thread

Üst Alt