Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Rehber Bilgisizler Diyarı - Un Kurdu Rehberi

Abewn38

Yumurta
9 Ocak 2022
10
4
15
LV
0
 
un.png


Tarih 21.03/10.02.2022

Merhaba arkadaşlar bu gün sizlere yaklaşık bir veya bir buçuk ay kadar öncesinde aldığım un kurtları hakkında bilgiler vericeğim ; Un Kurdu Nedir & Un Kurdu Ne İçin Yetiştirilir ?


?‍? Vikipedi Açıklaması Bu Şekildedir

??‍? Un kurdu, Tenebrionidae familyasından kınkanatlı küçük bir kara böcektir. Fırınlarda, un fabrikalarında, un değirmenlerinde rastlanan ve cırcırböceği gibi unla beslenen bir böcek türüdür.

?‍? Un Kurtları Ne için Yetiştirilir

?‍? Un kurtları çoğunlukla canlı yem olarak kulanılmaktadır.Burda peki ya bir çok canlı yem arasından neden un kurdu seçmem gerekir gibi bir soru yöneltirseniz buna şu şekillerde cevaplarım olucaktır

? Bir çok canlı yem çeşitlerine varan daha fazla protein barındırması. Ortalama %48 oranlarında protein barındırmaktadır.

? Undan elde edilen bir yem çeşidi olduğu için (bağzı özel faktörler harici) mikrop,bakteri ve pislik barındırmamaktalardır.


? Bunların Yanında ?‍♂️

? Özellikle kış ayları için hayvanların haslatığa yakalnamsını belirli bir ölçüde önler

? Bir dier adıyla sarı kurt olarak bilinmektedir

? Civcivlerde ilk 4 ayda zorunlu yem olarak tercih edilmektedir (düzenlendi)


?‍? Un Kurtları Nasıl Yetiştirilir

Un kurtlarını internet üzerinden alışverişlerini yapabilirsiniz. Ortalama 100-200 adet şeklinde aldığınız un kurtlarını rahatlıkla üretebilirsiniz.


?‍?Yataklık Ve Beslenme

Un kurtları yataklık olarak adlandırılan tahıl unları ve kepeklerinden oluşan karışımda beslenir. Buğday, yulaf, arpa, mısır ve benzeri tahılların unları ve kepekleri kullanılmaktadır. Sıvı ihtiyaçlarını karşılamak için de patates, havuç, elma, marul gibi sebze ve meyveler verilmektedir.

?‍? Un Kurdu Evreleri

? Un Kurtları 3 evreden oluşmaktadır. Bunlar larva, pupa, ve son olarak tenebrio molitördür.
✵ Larva
✵Pupa
✵Böcek(tenebrio molitör)

? Ortam sıcaklığına göre çok hızlı büyürler, aşırı sıcakta hızlı büyüselerde sağlıksız olurlar. Karanlık yerlerde durmayı sever ışıktan kaçarlar, 40-50 yumurta bırakırlar
 

Users who are viewing this thread

Üst Alt