Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Bir Kraliçenin Türünü Nasıl Tespit Ederim?

Minimo

Pupa
18 Haz 2020
10
4
30
LV
0
 
Bulduğum kraliçelerin fotoğraflarını net çekemiyorum. Foruma attığım zaman insanların kafası karışıyor ve emin olamıyorlar. Nasıl kendi kraliçemin türünü tespit ederim?
 

Tibuk

Kraliçe
Deneyimli Hobici
20 Nis 2021
569
499
375
Ödüller
9
LV
3
 
Türden kasıt cins sanırım. Taksonomik basamaklar önemli. Cins tespiti için en önemlisi göz aşinalığıdır. Türkiye cins listesine bakıp tek tek görsellerini incelerseniz biraz göz aşınalığınız oluşur. Onun dışında bir de bakılması gereken vücut özellikleri oluyor. Petiole (thorax ile abdomen arası) kimi alt familyalarda 1 tane, kimilerinde ise 2 tane oluyor. Petiole kısımlarını inceleyerek cins elemenizi kolaylaştırabilirsiniz. Tür konusu ise şu anlık bilmeniz gereken bir konu değil. Tür tespitleri de o kadar kolay değil zaten, onun için türüne sp diyerek(her cins için bunu yapmanıza gerek yok) sadece cins bilgisi ile hobinizi ilerletebilirsiniz. Keyifli hobiler.
 

Users who are viewing this thread

Üst Alt