Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Rehber Biyolojik Malzemeler Ve İşlevleri

soyics

Yumurta
15 Haz 2021
20
20
15
LV
0
 
Bioball : Bakterilerin yerleşmesi için girintili çıkıntılı yüzeyi vardır ayrıca suyun akışını farklı yönlere dağıtır bu sayede su filtrenin her yerinde akıntı yapar

Seramik Halkalar : Bakterilerin yerleşip üremesi için pürüzlü yüzeyi vardır. Çok iyi bakteri tutar. Bioballa göre daha ucuzdur.

Biyolojik Sünger : Seramik halkayla görevi aynıdır ayrıca kaba pislikleri de tutar

Substrat : Substratı anlatmadan önce amonyağın ne olduğundan bahsedeyim : Amonyak balıklar için zehirdir ve akvaryumda bulunmaması gerekir. Substratın içinde amonyağı seven bakteriler bulunur ve amonyağın tutulmasını sağlar

Aktif Karbon : Kullanmanızı önermediğim bir malzemedir. Akvaryum suyunun berrak kalmasını sağlar. Düzenli olarak değiştirilmezse ve kaliteli marka kullanılmazsa bir süre sonra tuttuklarını akvaryuma salar ayrıca bitkili akvaryumlarda bitkiler için faydalı elementleri de tutar bundan dolayı bitkili akvaryumlarda kullanılmaz.

Elyaf :Kaba pislikleri tutar ve suyun berrak kalmasını sağlar. Olmasa da olur ama bence en az bir sepette bulunmalı. Çok faydasını gördüm.

Lav Kırığı : Substrat kolay bulunan bir malzeme değil bu yüzden substrat yerine lav kırığı kullanabilirsiniz fakat amonyağı substrat kadar iyi tutmayacaktır onun dışında gözenekli yapısı sayesinde bakterilerin tutunmasını sağlar.

Zeolit :Aktif karbonla benzer özellik gösterir akvaryumdaki zehirli ne varsa tutar fakat zehirlilerle birlikte faydalı şeyleri de tutacaktır. Solunmamalıdır ve 3 haftada bir yıkanmalıdır yıkanmazsa tuttuğu şeyleri akvaryuma salmaya başlayacaktır.
 

Benzer konular

Users who are viewing this thread

Üst Alt