Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Brachypelma (tliltocatl) Albopilosum hakkında

fUpsY.png

hüseyinn

Yumurta
3 Ocak 2025
3
0
5
LV
0

dostlar öncelikle selam hüseyin ben kendime tliltocatl albopilosum bi örümcek aldım yarın elime gecicek ilk egzotik hayvan deneyimim kabataslak arastırmamı yaptım. önerileriniz ip uçlarınız ve bi kaç sorum için actım konuyu l4-5 bu arada
neden handling önerilmiyor hayvanın sokma riski aşağı yukarı nedir
tartara dubia ve unkurdu var çeşitliligi yeter mi
kaç günde bir beslemem optimal olur (ve ne kadar beslemem)
temin etmem gereken eşyalar var mıdır varsa nelerdir
ne kadar aralıklarla kabuk atar
son olarak dedigim gibi verebilceginiz tüyolar ve önerilere açığım şimdiden teşekkür ederim cevap veren dostlara
sitede paylasmak yasaak mı bılmıyorum ama sohbet etmek ıstersenız ya da orda anlatıym dersenız discord falan verebilirim

Benzer konular

EnesErsoy45

Süper Majör
Editör Şefi
27 May 2024
151
148
105
Ödüller
1
LV
1

dostlar öncelikle selam hüseyin ben kendime tliltocatl albopilosum bi örümcek aldım yarın elime gecicek ilk egzotik hayvan deneyimim kabataslak arastırmamı yaptım. önerileriniz ip uçlarınız ve bi kaç sorum için actım konuyu l4-5 bu arada
son olarak dedigim gibi verebilceginiz tüyolar ve önerilere açığım şimdiden teşekkür ederim cevap veren dostlara
sitede paylasmak yasaak mı bılmıyorum ama sohbet etmek ıstersenız ya da orda anlatıym dersenız discord falan verebilirim
Handling yapabilirsiniz, karakteri aşırı agresif değilse albo ısırmaz. Handlingi hiçbir türe önermiyorlar çünkü sırf şahsi zevk için, hayvana bir yararı yok. Canlı yemler güzel. Un kurdunu hiç kullanmasanız daha iyi olabilir ama genelde pek yemiyorlar onun dışı yemleri. Besleme keyfinize göre. Tek yemekle aylarca aç kalabiliyor o yüzden az vermek pek mümkün değil. Eğer ısıtıcınız varsa yandan(alttan vermeyin) 30 derece civarı sıcaklık ile bol bol besleme yapsanız taş gibi gelişir. Her gün yemek verebilirsiniz yediği sürece dert yok. Aynı gün içinde birden fazla yem de yiyebilir. Birini bitirdiğinde tekrar dene. Zaten pek hızlı gelişen bir tür değil bir de soğukta durursa iyice yavaşlar. L4-5 civarları kabuk atması 5 hafta falan sürebilir. Sıcaklık çok etkiler 4 ayı da bulabilir soğukta duruyorsa. L4ten 5e 32 günde geçmişti benimki 32 derecede.

hüseyinn

Yumurta
3 Ocak 2025
3
0
5
LV
0

Handling yapabilirsiniz, karakteri aşırı agresif değilse albo ısırmaz. Handlingi hiçbir türe önermiyorlar çünkü sırf şahsi zevk için, hayvana bir yararı yok. Canlı yemler güzel. Un kurdunu hiç kullanmasanız daha iyi olabilir ama genelde pek yemiyorlar onun dışı yemleri. Besleme keyfinize göre. Tek yemekle aylarca aç kalabiliyor o yüzden az vermek pek mümkün değil. Eğer ısıtıcınız varsa yandan(alttan vermeyin) 30 derece civarı sıcaklık ile bol bol besleme yapsanız taş gibi gelişir. Her gün yemek verebilirsiniz yediği sürece dert yok. Aynı gün içinde birden fazla yem de yiyebilir. Birini bitirdiğinde tekrar dene. Zaten pek hızlı gelişen bir tür değil bir de soğukta durursa iyice yavaşlar. L4-5 civarları kabuk atması 5 hafta falan sürebilir. Sıcaklık çok etkiler 4 ayı da bulabilir soğukta duruyorsa. L4ten 5e 32 günde geçmişti benimki 32 derecede.
enes hocam çok teşekkür ederim cevaplarınız icin evimde kombı var onun yanınaa koyarım su an yavru oldugu ıcın kendısı yavruyken handlıng yapmam problem yaratır mı hayvana bir de kargoyla geldi bana uzak bir şehirden strese girdigi icin ilk geldiginde besleme dediler beklemeli miyim yoksa direkt beslemeli miyim
Hobiye hoşgeldin kardeşim
teşekkürler emre kardesim hosbuldum

SomeBody

Kraliçe
Baş Denetmen
Deneyimli Hobici
26 Nis 2023
706
417
380
Ödüller
8
LV
3

enesimin dediği gibi bakım yapabilirsiniz gayet güzel özetlemiş eline sağlık @EnesErsoy45 bende birkaç şey eklemek istedim ondan dolayı bu yorumu yazıyorum öncelikle forumumuza hoş geldiniz bu tarz konularda sıkıntı yok fakat satış anlamında yasak olan canlıların paylaşılması forumda yasaktır hocam enesin dediği gibi un kurdu ile beslemeyin un kurdu sırf yağdır canlı protein alamaz ise cüce kalabilir l9 iken l3 boyutunda kalması gibi düşünebilirsiniz neme çok dikkat etmenizi tavsiye ediyorum yuvanın büyüklüğünede dikkat etmeniz gerekiyor küçük bir mika kap yeterli olacaktır nem yeterli sağlanmaz ise canlı "death curl" hastalığına yakalanabilir albo için handling sıkıntı değildir diğer türlerde de dikkatli oldukça hiçbir sorun olmaz kabuk atma işine gelirsekde slingler 2 hafta ila 1 ay içinde kabuk atarlar sizin canlınız iyi beslendi ise belki juve olabilir canlının kaç cm olduğunu öğrenmek ne zamanda 1 kabuk atar sorusunu yanıtlayacaktır iyi hobiler dilerim sanada tekrardan eline sağlık enesim

AntMan14

Kraliçe
12 Tem 2024
583
298
275
Ödüller
6
LV
3

Foruma hoş geldin. ;)

Yetkin

Kraliçe
Emektar
Deneyimli Hobici
13 Tem 2020
1,034
526
425
Ödüller
13
LV
4

Handling sokma riskinden daha çok canlıya riskli olduğu için önerilmiyor canlıyı sadece strese sokan bir şey insan için de ısırılma riski var özellikle daha büyük canlılarda düşüp ölme riskleri var. Ele alışan bir canlı da değil bu yüzden handlinge uygun değiller canlının rahatı için almamanız daha iyidir. Un kurdu ile besleyebilirsiniz çeşit daha sağlı olsa da tek un kurduyla da yaşayabilir kertenkelelerdeki gibi tek kurd diyetinden obez olma gibi bir durum olmuyor. Beslemeyi abdomen boyuna göre yapın gövdenin 1-1,5 katı kadar olması yeter kısa sürede çok şişirirseniz uzun süre yem yemeyebilir çok şişirmek de pek iyi bir şey değil. Nem için kabın 1/3 ü nemli olsa yeter nemi fısfıs değil damlatarak yapın.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

enesimin dediği gibi bakım yapabilirsiniz gayet güzel özetlemiş eline sağlık @EnesErsoy45 bende birkaç şey eklemek istedim ondan dolayı bu yorumu yazıyorum öncelikle forumumuza hoş geldiniz bu tarz konularda sıkıntı yok fakat satış anlamında yasak olan canlıların paylaşılması forumda yasaktır hocam enesin dediği gibi un kurdu ile beslemeyin un kurdu sırf yağdır canlı protein alamaz ise cüce kalabilir l9 iken l3 boyutunda kalması gibi düşünebilirsiniz neme çok dikkat etmenizi tavsiye ediyorum yuvanın büyüklüğünede dikkat etmeniz gerekiyor küçük bir mika kap yeterli olacaktır nem yeterli sağlanmaz ise canlı "death curl" hastalığına yakalanabilir albo için handling sıkıntı değildir diğer türlerde de dikkatli oldukça hiçbir sorun olmaz kabuk atma işine gelirsekde slingler 2 hafta ila 1 ay içinde kabuk atarlar sizin canlınız iyi beslendi ise belki juve olabilir canlının kaç cm olduğunu öğrenmek ne zamanda 1 kabuk atar sorusunu yanıtlayacaktır iyi hobiler dilerim sanada tekrardan eline sağlık enesim
Death curl kendisi bir hastalık değil herhangi bir sorundan dolayı ve ya canlı öldüğünde bacaklarının kontrolünü sağlayan hidrolik basıncın gitmesi ile bacaklar canlının altına kıvırılıyor. Nemsiz kaldığında ilk olan şey dehidre olmasıdır bunda da death curl gibi bacaklar altına kıvırlmaz ama canlıya doğru kapanık durur yeterli sıvı olmadığı için. İkisinin ayrımı bu şekilde yapılabilir.

hüseyinn

Yumurta
3 Ocak 2025
3
0
5
LV
0

enes hocam çok teşekkür ederim cevaplarınız icin evimde kombı var onun yanınaa koyarım su an yavru oldugu ıcın kendısı yavruyken handlıng yapmam problem yaratır mı hayvana bir de kargoyla geldi bana uzak bir şehirden strese girdigi icin ilk geldiginde besleme dediler beklemeli miyim yoksa direkt beslemeli miyim
Hobiye hoşgeldin kardeşim
teşekkürler kardesim hosbuldum
hepinize tek tek teşekkür ederim cevaplarınız için..

EnesErsoy45

Süper Majör
Editör Şefi
27 May 2024
151
148
105
Ödüller
1
LV
1

Yavruyken handling yapmak sorun oluşturmaz abartmadığın sürece. Hafif dürt, eline gelmemeye diretiyorsa serbest bırak başka zaman alırsın. Strese sokmaya gerek yok. Kargodan geldiğinde alanını hazırla, yerleştir, birkaç gün sakinleşmesi için zaman ver. Ben 3 gün veriyorum ortamı benimsiyorlar yetiyor genelde.

fU3Et.png
fmHny.png

Users who are viewing this thread

Üst Alt