Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Tuzlu Su Balığı Butterfly Fish (Kelebek Balığı)

Erdem

Süper Majör
Emektar
26 Mar 2022
106
99
105
Ödüller
2
LV
1
 
images (1).jpeg


Butterfly Fish (Kelebek Balığı):

ORTAK AD
: Kelebek balığı

BİLİMSEL ADI: Chaetodontidae

TİP: Balık

DİYET: Hepçil

GRUP ADI: Okul

BOYUT: 8 inç

BİR ÇAY FİNCANINA GÖRE BOYUT:

butterflyfish_size.jpeg

Kelebek balıkları, şaşırtıcı renk ve desen yelpazesiyle, dünya çapında resiflerde en sık görülen manzaralar arasındadır.
Boyama ve Bantlar (Deri Rengi): Bazı türler donuk renkli olsa da, çoğu mavi, kırmızı, turuncu veya sarı gibi çarpıcı arka plana sahip karmaşık desenler giyer. Birçoğunun gözlerinde koyu renkli şeritler ve yanlarında yuvarlak, göze benzer noktalar vardır, bu da yırtıcıların hangi ucu vuracakları ve hangi yöne kaçacakları konusunda kafalarını karıştırır.

Davranış: En az 114 kelebek balığı türü vardır. Eşit derecede tanınabilir kuzenleri melek balığına çok benzeyen ince, disk şeklinde gövdeleri vardır. Günlerini yorulmadan mercan polipleri, solucanlar ve diğer küçük omurgasızları aramak için uzun, ince burunlarıyla mercan ve kaya oluşumlarını gagalayarak geçirirler.

Bazı kelebek balığı türleri, çoğu yaşam boyu çiftleşebilecekleri bir eş bulana kadar yalnız kalsalar da, küçük okullarda seyahat ederler.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Users who are viewing this thread

Üst Alt