Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Tatlı Su Balığı Carassius Auratus (Goldfish) (Japon Balığı)

  • Konbuyu başlatan 3637
  • Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 2:57

3637

Yumurta
16 Nis 2020
150
30
15
Ödüller
14
22
LV
4
 
goldfish-golden.jpg
goldfish-redwhite-pearlscale.jpg


Latince Adı: Carassius Auratus (Japon Balığı)

Bakımı: Yaygın akvaryum balığı çeşididir, daha küçük kurulumlarda gereken sık su değişimlerini yapmaya istekli tatlı su akvaryumu balıklarıdır yeni başlayanlar için kolay ve iyidir. Süslü çeşitlerden bazılarının bakımı biraz daha zor olabilir ve daha istikrarlı su koşullarına ve yüksek kaliteli yiyeceklere ihtiyaç duyar.

Boyut: Genellikle 3 ila 5 inç (8 - 13 cm), ancak büyüyebilir.

pH: 6-7.5

Sıcaklık: 5°C - 27°C

Su Sertliği: 5° ila 20° dH

Yaşam Süresi: 10 - 30 yıl ve genellikle daha uzun, kaydedilen en eski yaş 43 olarak bilinmektedir.

Menşei/Habitat: Başlangıçta Çin, daha sonra Japonya, Asya ve dünyanın geri kalanı. Daha hafif aydınlatmayı tercih ediyor gibi görünüyorlar, araştırmalar, daha aydınlık yerlere göre karanlık yerleri tercih ettiklerini gösteriyor.

Mizaç/Davranış: Çok huzurlu Japon Balığı Yetiştiriciliği / Çiftleşme / Üreme: Ev akvaryumlarında çok yaygın değildir ama deneyebilirsiniz. Üreme programınıza başlamadan önce bebeklerle ilgilenmeye hazır olduğunuzdan emin olun. Onlara 23°C ile 26 °C arasında bir su sıcaklığı verin. Protein oranı yüksek balık yemi ile besleyerek hazır hale getirin ve su kalitesinin iyi olduğundan emin olun. Hazır olduklarında akvaryum balığı yumurtalarını tankın altındaki bitki örtüsüne bırakırlar. Genellikle 7 gün içinde yumurtadan çıkan yumurtaları yemelerini önlemek için yetişkin balıkları çıkarmanız gerekecektir. İnfusoria ve salamura karides gibi kızartma yiyeceklerinizi hazırlayın ve bebekleri beslemek için zamanında hazırlayın.

Minimum Tank Boyutu: Tercihen 20 galon veya daha büyük ve gruplar halinde tutulursa her ilave balık için 10 galon.

Tank Arkadaşları: Genellikle diğer akvaryum balıklarıyla birlikte tutulduğunda daha iyi sonuç verir. Diğer potansiyel tank arkadaşları, beyaz bulut dağlı minnowları ve benzer soğuk su türlerini içerir. Yine de tankınıza farklı türler eklerseniz yakından izleyin ve işe yaramazsa onları çıkarmaya hazır olun.

Hastalıklar: Tatlısu Balıkları Hastalığı - Teşhis, Belirtileri ve Tedavisi - Ne yazık ki, yıllar içinde üretilen çeşitli türler veya çeşitler nedeniyle yüzücü kesesi sorunlarına oldukça duyarlı olabilirler. Ich veya beyaz nokta hastalığı ve mantar sorunlarına da sıklıkla rastlanır.

Balık Yemi/Diyet: Pullar, canlı ve dondurularak kurutulmuş çeşitler de dahil olmak üzere balık yemlerinin çoğunu memnuniyetle kabul eder. Onlar için özel olarak yapılmış Japon balığı yemleri var: Repashy Food. Omnivordurlar, yani bitki veya hayvan kaynaklı yiyecekleri yiyeceklerdir. Diyetleri ten rengini etkileyebilir.

Cinsiyet: Erkeklerin yumurtlamaya hazır olduklarında solungaç alanlarının çevresinde tüberkül adı verilen küçük beyaz noktalar olabilir. Dişiler yumurtalarla şiştiğinde gözle görülür şekilde daha büyük olabilir ve erkekler tankın etrafındaki dişileri kovalamaya başlayabilir.

goldfish-lionhead.jpg
goldfish-redcap-oranda.jpg
 
Son düzenleme:

Users who are viewing this thread

Üst Alt