Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Günlük Cataglyphis Nodus / Rehberimsi Günlük #3

Açtığın günlüğün öne çıkması için günlük ön ekini kullanabilirsin.

xHE4RT

Majör
11 Nis 2021
120
74
75
LV
0
 
Uzun bir sürenin ardından günlük tuttuğumu hatırladım. Muhtemelen sonuncu kısım olacak. Zorlayıcı aşamalar bitti sayılır, bundan sonraki bakım kolay olacaktır, besleme, ısı vs...
Kraliçeyi gözlemlememe göre su dışında herhangi bir besin takviyesi almadan işçi çıkarttı ve haliyle ilgimi çekti. Yuva ağzını kapattıktan sonra larva aşamalarında çıkıp avlanır diye düşünüyordum fakat Fully-Claustral bir cinsmiş gibi besin takviyesi almadan çıkarttı. Tahminim, doğadaki dış tehditler yüzünden böyle bir hayatta kalma stratejisi uyguladığı. Daha detaylı bir açıklaması mutlaka vardır diye düşünüyorum ve bunu araştıracağım da. Neyse sadete gelmek gerekirse şuan da 3 işçisi bulunmakta. Bol yumurta, larva ve 5-6 pupası var. Unkurdu ile beslenmelerini sürdürüyorum.
1-2 hafta sonra koloninin son durumunu atabilirim..
Sormak istediğiniz veya eklemek istediğiniz bir şey varsa yazabilirsiniz.
Kendinize iyi bakın.
İyi hobiler.
24.03.2023 NOT: In order to rear their first brood, the founding queens may either forage outside the incipient nest (semi-claustral ICF) or use fat reserves and the energy released by the histolysis of their thoracic musculature (claustral ICF). Kaynak: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3767659/

Yani, Cataglyphis kraliçeleri yumurtaları için besini dışarı çıkıp arayabilir (Semi-Claustral) veya thoraxlarında histolize ile salgıladıkları yağ ve enerjiyi kullanabilirler. İkinci yöntem teknik olarak Fully-Claustral oluyor.

Fakat bu olay Cataglyphis emmae türünde gerçekleşiyor. Belki de Noduslar da bu özelliğe sahiptirler?


20220814_234944.jpg
20220814_234917.jpg
 
Son düzenleme:

Benzer konular

Users who are viewing this thread

Üst Alt