Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Tatlı Su Balığı Columbian Shark (Catfish)(Kedi Balığı)

Dragan

Süper Majör
Emektar
11 Haz 2020
277
112
140
Ödüller
4
LV
2
 
55.png


Latince Adı: Columbian Shark

Bakımı: Orta, yetişkin olarak çok büyük bir tanka ihtiyaç duyar

Boyut: 10 - 20 inç (25-51 cm) arasında herhangi bir yer ve bazen daha da büyük!

pH: 7 - 8

Sıcaklık: 75°F - 80°F (24°C - 27°C)

Su Sertliği: 5° ila 20° dH

Yaşam Süresi: 10 - 15 yıl veya daha uzun

Menşei/Habitat: Yabani olarak yakalanan örnekler Orta Amerika, Guatemala, Güney Amerika ve Güney Meksika'dan gelmektedir. Genellikle kıyı sularında ve acı nehirlerde bulunurlar.

Mizaç/Davranış: Çoğunlukla barışçıl ama büyüdükçe daha küçük balıkları yiyebilir. Onları neon tetra ve lepistes gibi küçük balıklarla birlikte tutmaktan kaçının.

Minimum Tank Boyutu: Biri için minimum 75 galon (284 litre), katları için çok daha büyük. Bu balık sadece boyutu için değil, oldukça aktif bir yüzücü olduğu için büyük bir tanka ihtiyaç duyar.

Tank Arkadaşları: Acı su koşullarını tolere eden balıklardır. Scats, Monos, Targetfish. Bu tatlı su/acı su köpekbalığı yeterince büyüdüğünde, çok daha küçük tank arkadaşlarını yemeye başlayacaktır.

Hastalıklar: Tatlı Su Balık Hastalığı - Tanı, Belirtileri ve Tedavisi

Balık Yemi/Diyet: Yayın balığı oldukları için öncelikle çöpçülerdir. Sürekli olarak tankın dibindeki küçük parçaları arayacaklar. Onlara batan karides peletleri , yayın balığı peletleri, hazır batan yiyecekler verin ve kan solucanları gibi canlı veya dondurulmuş yiyeceklerle destekleyin.

Cinsiyet: Dış özelliklerle belirlenmesi zor.
 

Ekli dosyalar

  • 56.png
    56.png
    49.2 KB · Görüntüleme: 212

Users who are viewing this thread

Üst Alt