Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Crematogaster yumurtaları gelişmiyor

• Konbuyu başlatan meka
  • Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:22
fUpsY.png

meka

Yumurta
13 Kas 2024
6
0
5
LV
0

Arkadaşlar bu hobide yeniyim bilgilerim çok az yaklaşık 1 ay önce 3-4 adet crematogaster buldum kapımın önünde bunları hemen tüpe yerleştirdim 2 hafta öncede yumurtladılar yumurtalarda en ufak değişim yok bide kanatlarını hâla dökmediler çok uzun zaman geçti bu hayvanlara sadece su yeterli olur mu yoksa başka yem vermem gerekir mi
Aşağıyada 2 hafta önceki fotoğrafını ekledim yumurtalar belli oluyor

Ekli dosyalar

• 4EA26999-F190-4135-84B6-5916905EB13D.jpeg
    4EA26999-F190-4135-84B6-5916905EB13D.jpeg
    35.3 KB · Görüntüleme: 15

Benzer konular

SavelyeE

Pupa
10 Eki 2024
80
23
30
LV
0

2. haftada yumurta gelişimi gözlemlenemez 1 2 hafta daha lazım

Ayrıyeten sonbaharda uçan türler hemen yumurtlamaz kış uykusu sonrası yumurtlarlar, yumurtlasalar bile gelişimlerini durdururlar, sizde de bu durum yaşanırsa yapıcağınız şey basit, kış uykusuna yatırmak, hatta bende de 11 tane crema var, 9 unun da yumurtası büyümedi 40 güne kadar, şu an kış uykusundalar, diğer 2 si de 2 hafta önce uyandı biri yumurtladı diğerini bekliyorum. Kanat dökmemesinden endişelenmenize gerek yk cremalar çok geç döker ve ya hiç dökmez, ek besleme yapmanıza gerek yok bir kaç aya kadar aç kalabilir kraliçeler, sormak istediğiniz bi soru olursa seve seve cevaplarım

Son düzenleme:

meka

Yumurta
13 Kas 2024
6
0
5
LV
0

2. haftada yumurta gelişimi gözlemlenemez 1 2 hafta daha lazım

Ayrıyeten sonbaharda uçan türler hemen yumurtlamaz kış uykusu sonrası yumurtlarlar, yumurtlasalar bile gelişimlerini durdururlar, sizde de bu durum yaşanırsa yapıcağınız şey basit, kış uykusuna yatırmak, hatta bende de 11 tane crema var, 9 unun da yumurtası büyümedi 40 güne kadar, şu an kış uykusundalar, diğer 2 si de 2 hafta önce uyandı biri yumurtladı diğerini bekliyorum. Kanat dökmemesinden endişelenmenize gerek yk cremalar çok geç döker ve ya hiç dökmez, ek besleme yapmanıza gerek yok bir kaç aya kadar aç kalabilir kraliçeler, sormak istediğiniz bi soru olursa seve seve cevaplarım
Çok güzel açıklamışsınız teşekkür ederim peki kış uykusuna yatırmak için ne yapmam gerek

SavelyeE

Pupa
10 Eki 2024
80
23
30
LV
0

Çok güzel açıklamışsınız teşekkür ederim peki kış uykusuna yatırmak için ne yapmam gerek
Uyku diyoruz ama tam olarak uyku değil bu, düşük sıcaklıklarda tutarak metabolizmalarının yavaşlatmış oluyoruz, böylece dinlenmiş oluyolar.
Kış uykusu da şöyle; kraliçeleri 7 10 derece arasında 1 ay tutmanız yeterlidir, yalnız ısıyı alıştıra alıştıra düşürün, ısıyı arttırırken de aynı şekilde.
Eğer yapabilirseniz besleme yapın da yatırın, önce bir damla şekerli su verin içtikten sonra fazla ş.su kalmışsa silin, sildikten sonra da canlı yeminiz varsa ufak bi parça koymanız yeterli olacaktır, besleme sonrası tüpü temizleyin mutlaka, canlı yem yoksa da en azından şekerli su verin.
Belki yumurtalar büyür de kış uykusuna gerek kalmaz, 1-2 hafta daha gözlemleyin yumurtaların büyümediğinden eminseniz kış uykusu yapın.
Bu arada aklınıza takılan şeyler olursa sorun mutlaka

fU3Et.png
fmHny.png

Users who are viewing this thread

Üst Alt