Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Tatlı Su Balığı Danio Rerio (Zebra Balığı/Zebra Danio)

  • Konbuyu başlatan 3637
  • Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 2:08

3637

Yumurta
16 Nis 2020
150
30
15
Ödüller
14
22
LV
4
 
glofish-lg2.jpg
glofish-lg.jpg


Latince Adı: Danio Rerio

Takma Adı: Zebra Balığı


Bakımı: Kolay

Boyut: En fazla 2 inç (5 cm)

pH: 6.5 - 8

Sıcaklık: 65°F - 75°F (18°C - 24°C)

Su Sertliği: 5° ila 19° dH

Yaşam Süresi: 2 - 4 yıl, bazen 5 yıla kadar

Menşei/Habitat: Genetiği değiştirilmiş zebra danioları, su kültürlüdürler.

Mizaç/Davranış: 6 veya daha fazla kişilik gruplar halinde tutulduğunda, grup içinde ara sıra kavga ve kovalamaca olabilir, çoğunlukla barışçıldır.

Minimum Tank Boyutu: Daha kararlı su parametreleri ve daha büyük bir grubu bir araya getirmek için 10 galon veya daha büyük ister. Koyu renkli çakıllı daha büyük akvaryumlarda tutulduklarında gerçekten güzel görünürler.

Tank Arkadaşları: Onları yiyebilecek kadar büyük olmayan diğer danyolar, dikenler, tetra, melek balığı ve diğer tatlı su balıkları ile birlikte tutulabilirler.

Hastalıklar:
Tatlı Su Balık Hastalığı, genel olarak çok dayanıklı bir balık olarak kabul edilir ancak kadife hastalığına, mikobakteriyozise ve bağırsak kılcal hastalığına duyarlı olduğu belirtilmektedir.

Balık Yemi/Diyet: Vahşi zebrada daniolar böcek larvalarını, solucanları ve küçük kabukluları yerler. Ara sıra biraz çözülmüş tuzlu su karidesi veya diğer taze veya dondurulmuş gıdalarla karıştırılmış iyi bir tropikal balık pul yemi verilebilir.

Cinsiyet: Küçükken erkeği dişiden ayırt etmek zordur, ancak yetişkin olduklarında dişiler yumurta taşırken daha belirgin bir mideye sahip olurlar.
 
Son düzenleme:

Users who are viewing this thread

Üst Alt