Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

paragomi

Yumurta
2 Ara 2021
39
20
15
LV
0
 

DİNOPONERA QUADRİCEPS

Oldukça uzun bir Dinoponera Quadriceps işçisinin cetvel ile ölçümü.

Tür/CinsDinoponera Quadriceps
Deneyim SeviyesiBilinmiyor
Bulunduğu BölgelerGüney Amerika, Brezilya
Boyutİşçilerin boyu 3 santimetreyi aşabilir
GörünüşÜçgen çeneleri ve klipeal dişleri vardır. En ayırt edici özellikleri sıradışı büyüklükleridir.
Koloni Büyüklüğü60-80 işçi
Kış UykusuYok
KökenGüney Amerika
DiyetGenel olarak ölmüş omurgasızlardan oluşur ancak canlı av, tohum ve meyve de tüketebilirler.

AÇIKLAMA

Dinoponera quadriceps dünyanın en büyük karıncalarından bir tanesidir. Kökeni olan Güney Amerika’da, özellikle Brezilya’da yoğun olarak bulunmaktadır. Koloni büyüklüğü ortalama olarak 80 işçi olmak üzere 20-200 arasında değişebilir. Dinoponera cinsi altında ki en büyük koloni büyüklüğüne sahip türdür. Genellikle ağaç köklerine yuva yapmaktadırlar. Bu türde kraliçe bulunmamaktadır, bunun yerine kolonide bir hiyerarşi bulunur. Hiyerarşinin tepesinde bulunan alfa karınca yumurta üretiminden sorumludur. Alfa karıncanın ölmesi durumunda üreme potansiyeli yüksek olan karıncalar rekabet ederler ve kazanan yeni alfa karınca olur. Bununla birlikte alfa karınca dışında ki karıncalarda da yumurtlama davranışı görülebilir ancak alfa karınca bu yumurtaları tespit ederek yok eder.

Dünyada yaygın olarak görülen bir tür olmadığı için, oldukça bilinen bir karınca türü olmasına rağmen hobi ortamında ki davranışları, beslenme koşulları hakkında bilgi bulunmamaktadır.

Kendilerini savunma mekanizması olarak zehirli iğneleri vardır. Zehirlerinin 2 güne kadar süren acıya sebep olduğu bilinmektedir. Zehirlerinin geniş içeriği ve sistematik etkilerinden dolayı ilaç sektöründe kullanılabileceği düşünülmektedir. Öyle ki, Brezilya’nın kuzeydoğusunda ki yerli halk, ezilmiş quadriceps karıncalarını kurutarak ağrı kesici olarak kullanmaktadır. Canlı karıncaların iğnesini ise sırt ağrısı, romatizma ve astım gibi hastalıklar için kullanmaktadır.



Resim açıklamaları için farenizi resmin üstünde gezdiriniz.

 Koloni içi hiyerarşide yüksek seviyede bulunan iki karınca alfa olabilmek için mücadele ediyorlar. Bir karınca diğerinin anteninden tutup koparmaya çalışıyor.

Erkek karınca alfa işçiyle çiftleşiyor. Bu çiftleşme sonrasında erkek karınca ölüyor.
 

Users who are viewing this thread

Üst Alt