Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Forum Doodle

KertenKelebek

Kraliçe
Yönetici
11 Ocak 2020
542
531
375
Ödüller
8
LV
3
 
İnternetin gelişmesiyle birlikte ortaya çıkan kavramlardan biri de ‘doodle’ oldu. Doodle kavramı ilk olarak 1998 yılında, şirket henüz anonim şirket olmadan önce Google'ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin'in, Nevada çölündeki Burning Man festivaline katıldıklarını göstermek için şirket logosunu değiştirmeleriyle doğmuştur. Peki, doodle tam olarak nedir?

Google Doodle, Google tarafından tatil, olaylar, başarılar ve insanları kutlamak için geçici bir süreliğine Google logosu üzerinde yapılan özel değişikliklerdir.

İlk Google Doodle 1998 yılında Burning Man Festivali'ni kutlamak için tasarlanmıştır. İlk animasyonlu Doodle 2010 yılında Isaac Newton'un anısına yapılmıştır. ve ilk interaktif Doodle ise Pac-Man'in 30. yıl dönümü için tasarlanmıştır.

Dünyanın çeşitli yerlerinde yayınlanmış olan doodle'ların tümünü görmek için dilediğiniz zaman www.google.com/doodles adresini ziyaret edebilirsiniz.
Kaynak : https://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/doodle-nedir-41224236

Karınca Dünyası Doodle

Günün anlam ve önemini simgeleyen ve forumda değişiklik katması adına Google'nin yapmış olduğu Doodle çalışmasını bizde uygulamak istedik. Logo tasarımlarının yaratıcılığı konusunda iddalı olmasakta sizlerden gelen önerilerle daha renkli bir arşiv oluşturabiliriz.

İlk Doodle : Koronavirüs (COVID-19) temalı maskesini takmış karıncamız #EVDEKAL sloganlıyla sosyal mesafeye dikkat çekiyor!
Yayınlanma Tarihi : 19.04.2020 (Umarız ki bu doodle uzun süre yayında kalmaz.)

karinca-dunyasi-coronavirus-logo.png



#23 Nisan : 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
karinca-dunyasi-23-nisan-logo.png



Yeni yapılan tasarımları burada sergilenecektir.

# Ramazan Ayı : @Enif
karincadunyasi-ramazan-logo.png


# 30 Ağustos Zafer Bayramı: @Enif
karincadunyasi-30-agustos-zafer-bayrami.png


# Son Bahar: @Enif
Karincadunyasi-sobahar.png


# Yeni Yıl: @Enif
karincadunyasi-new-year.png


Sizlerden gelen tasarımlar Doodle olarak yayınlanabilir.


Değiştirilmemiş Logo
karincadunyasi-logo.png
 
Son düzenleme:

Users who are viewing this thread

Üst Alt