Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Asya Euscorpius İtalicus Genel Bakım

Yushlen

Kraliçe
Emektar
20 May 2021
389
370
275
Ödüller
5
20
LV
2
 
Yakın zamanda bu türden beslediğim akrebim doğurunca ve yavruların yarısı başkalarına sahiplendirileceği için bir bakım konusu açmak zorunda hissettim.Yazı kısmen yabancı forumlardan okuduklarıma göre,kısmen de kendi tecrübelerime göre yazılmıştır.

Cins ve Tür hakkında
Euscorpius'lar genellikle akdenize kıyısı olan İtalya,Yunanistan,Mısır,Türkiye gibi ülkelerde yaşayan cüce bir akrep cinsidir.Euscorpius İtalicus,cinsinin en büyük türüdür ve dişileri kuyruk ucuyla beraber maksimum 5-6 cm kadar boyutlara ulaşabilir.
adsoz2.jpg

Görselde iki adet dişi İtalicus görülmekte.


Yaşam Süreleri
Tahmini olarak 5 yıl civarı veyahut altında.Okuduklarıma göre iyi şartlar altında bile bu sürelerin üstü pek görülmüyor.


Büyüme Hızları
Üreme olgunluğuna erişmeleri 12-24 ay arası zaman alır.Daha yüksek ısı ve nem oranlarında bu süre kısalabilir.


Teraryum Kurulumu
Yetişkin bir İtalicus için 20x20 cm boyutlarında bir plastik kap yeterli olacaktır. Gizlenmeye bayılırlar. Kuru yapraklar ve altlarını kazıp girecekleri taşlar koymak mutlaka gereklidir.



images (16).jpeg
Fotoğrafta bir imparator akrep teraryumu görülmekte,aynısını nano hale uyarlayabilirsiniz.

Zeminde hindistan cevizi torfu kullanılabilir.Ben alt tabakaya daha nemli olsun diye katkısız bitki toprağı koyuyorum. Toprağın üstünü de hindistan cevizi torfu ile kaplıyorum,bu sayede hem nemi daha kolay hapsedebiliyorum hem de zemin daha güzel gözüküyor.

images (15).jpeg
Fotoğraftaki Genta markalı ürün kullanılabilir.


Isı ve Nem Değerleri
22-27 derece arası sıcaklık,ortalama %50-%65 nem. Çok sıcak havalarda biraz nemlendirme iyi gelebilir, 20 derecenin altındaki sıcaklıklarda da canlınız kış uykusuna girebilir ancak dayanıklı bir tür olduğunu hatırlatmak isterim. Su ihtiyaçlarını karşılamaları için fısfıslama ve yediği böceklerdeki sıvı yeterli olacaktır. Su kabıyla ilgilendiklerini hiç görmedim.


Beslenme
Yetişkin boyuttaki bir İtalicus'a cırcır böceği,tartara,ufak boyutta çekirge verilebilir. Bendeki dişi un kurdunu hiç kabul etmedi,canlıma özel bir durum da olabilir.Yavrular için meyve sineği ve mikro un kurdu uygundur. Haftada iki defa beslemek idealdir.


Karakter ve Zehir Seviyesi
Rahatsız edildiklerinde kaçma eğilimindedirler ancak İtalicusların diğer Euscorpius türleri kadar korkak olmadıklarını bilmek gerekir. Köşeye sıkıştıklarında ard arda sokma denemesi yapabilirler. Zehir seviyeleri alerjik reaksiyonlar dışında tehlikeye yol açacak düzeyde değildir.


Bu yazı KarıncaDünyası foruma aittir izinsiz alıntı yapılamaz

 

Ekli dosyalar

  • 20210702_050717.jpg
    20210702_050717.jpg
    966.6 KB · Görüntüleme: 281
Benzer konular Forum Tarih
G İlanlar Arşivi 0 300

Benzer konular

Users who are viewing this thread

Üst Alt