Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Eve gelen misafir...

fUpsY.png

Alicanekerburda

Yumurta
20 Tem 2024
36
18
15
LV
0

2 3 haftadır kraliçe arıyorum bulamıyorum. Dairem 3.katta camlar açık ve halının üstünde yürüyen bu hanımı gördüm. Şok olmamak mümkün değil heycandan tam inceleyemedim inş prens çıkmaz😂😂😂
IMG_20240801_212625.jpg

Benzer konular

19 Haz 2022
170
48
55
LV
0

Net çekersen bakarız birde o çiftleşme miş yüksek ihtimal çünkü 3.kata uçarak gelmiş eğer çiftleşseydi uçmaz kanatları olsa bile yuva arardı. Ama hiç belli olmaz bir bekle yumurtlarsa ve pupaya geçerse pupaların boyu kraliçeyle aynıysa nerdeyse yada ilk işçisi kanatlı prensse o çiftleşmemiştir eğer kanat dökerse sıkıntı yok

AntMan14

Kraliçe
12 Tem 2024
583
298
275
Ödüller
6
LV
3

3. kata uçarak gelmesi yuva arayışı esnasında da olabilir.En iyisi net bir foto ve yumurtaları beklemek.

Alicanekerburda

Yumurta
20 Tem 2024
36
18
15
LV
0

Tüpe alınca daha rahat inceledim Prense benzettim ama gönlüm rahat etmedi çünkü günlerdir çıkıp parkları geziyorum kanatlı kanatsız kraliçe ile karşılaşmadım hiç bunun üzerine evime kadar girmesi bu bi işaret olmalı😂 tüpe aldım bir hafta hiç dokunmayacağım bakalım sonra duruma göre karar vericem. Daha net foto atarım 👍
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Yuvada oluşan kraliçe ve prensler uçuşunu çiftleştikten sonra yapmıyolar mı..? Yani uçuşun amacı karşı cinsi bulup çiftleşmek mi yoksa çiftleşme bitmiş yuva bulmak mı..???

19 Haz 2022
170
48
55
LV
0

Tüpe alınca daha rahat inceledim Prense benzettim ama gönlüm rahat etmedi çünkü günlerdir çıkıp parkları geziyorum kanatlı kanatsız kraliçe ile karşılaşmadım hiç bunun üzerine evime kadar girmesi bu bi işaret olmalı😂 tüpe aldım bir hafta hiç dokunmayacağım bakalım sonra duruma göre karar vericem. Daha net foto atarım 👍

Yuvada oluşan kraliçe ve prensler uçuşunu çiftleştikten sonra yapmıyolar mı..? Yani uçuşun amacı karşı cinsi bulup çiftleşmek mi yoksa çiftleşme bitmiş yuva bulmak mı..???
Uçuş bir yuvadaki KARDEŞ prens ve prenseslerin kendi ırklarında başka kolonilerdeki prens ve prenses lerle çiftleşmesi dir yani yuvadan çiftleşmek için uçar. Çiftleştikten sonra çoğu cins kanatlarını döker(istisna olabilir) ve yerde kendine yuva kazacak yer arar. Umarım bilgilenmişsindir kardeşim

AntMan14

Kraliçe
12 Tem 2024
583
298
275
Ödüller
6
LV
3

Biraz daha net bir foto atarsanız cins tahmini yapabiliririz.

Alicanekerburda

Yumurta
20 Tem 2024
36
18
15
LV
0

Uçuş bir yuvadaki KARDEŞ prens ve prenseslerin kendi ırklarında başka kolonilerdeki prens ve prenses lerle çiftleşmesi dir yani yuvadan çiftleşmek için uçar. Çiftleştikten sonra çoğu cins kanatlarını döker(istisna olabilir) ve yerde kendine yuva kazacak yer arar. Umarım bilgilenmişsindir kardeşim
Bilgilendim hocam teşekkür ederim 🙏

AntMan14

Kraliçe
12 Tem 2024
583
298
275
Ödüller
6
LV
3

Prens değil kafası thoraxa göre büyük.Küçük bir camponotus diyelim biz buna.İşçiler çıkınca fotoğraf atarsınız cinsini tam söyleriz.

Alicanekerburda

Yumurta
20 Tem 2024
36
18
15
LV
0

Prens değil kafası thoraxa göre büyük.Küçük bir camponotus diyelim biz buna.İşçiler çıkınca fotoğraf atarsınız cinsini tam söyleriz.
Daha önce kanatlarını dökmüş bi kraliçe yakalamıştım buna göre çok daha iriydi bu nerdeyse majör kadar.. Sırtıda çok iri değil bakalım ilerleyen zamanda foto paylaşımı yaparım inş yumurta döker.. Teşekkür ederim vakit ayırdığın için 🙏👍 minnak bi kraliçem oldu gibi bakalım 😂

1 Ağu 2024
120
140
105
Ödüller
1
LV
1

Bende. Çok büyük benzerlik var.
30 dk boyunca araştırdım bence bu Camponotus Piceus zaten dediğin gibi en benzeyen bu.

Altta göründüğü gibi benzemeyi geçtim birebir aynıları.
Bence Tahminim doğru👍

Ekli dosyalar

• karınca loo.PNG
    karınca loo.PNG
    155.5 KB · Görüntüleme: 66
  • camponotus-piceus-reine-1-a-5-ouvrieres.jpg
    camponotus-piceus-reine-1-a-5-ouvrieres.jpg
    44.7 KB · Görüntüleme: 59

Alicanekerburda

Yumurta
20 Tem 2024
36
18
15
LV
0

Süpersiniz cinsine türüne kadar yardımcı oldunuz emeğinize sağlık vakit ayırmanız benim için çok değerli teşekkür ederim 🙏👏

fU3Et.png
fmHny.png

Users who are viewing this thread

Üst Alt