Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Yer Türü Grammostola porteri (Şili Gül Saç)

Oğuzjq

Majör
Emektar
Deneyimli Hobici
23 Haz 2021
99
64
75
Ödüller
2
LV
1
 
Grammostola_cf._porteri_adult_male.jpg

Grammostola porteri

Yaygın isim
Şili Gül Saç​
Tür Türü
Yeni dünya karasal​
Doğal ortam
Sıcaklık ve nemin sürekli olarak oldukça yüksek olduğu Arjantin, Bolivya ve Şili çalılıklarına özgüdür.​
Büyüme oranı
Yavaş büyüme oranı, olgunluğa erişmesi uzun yıllar alıyor.​
Yetişkin Boyutu
Dişiler yaklaşık 6 inçlik bir bacak genişliğine ulaşırken, erkekler biraz daha küçüktür.​
Ömür
Dişiler düzenli olarak 20 ila 30 yaşları arasında yaşarken, erkekler genellikle sadece 5 yaşlarındadır.​
Muhafaza
Muhafazaları, taban alanına vurgu yaparak boyundan daha geniş olmalıdır. Altı inçlik bir alt tabaka zemini hizalamalı ve ayrıca bir mantar kabuğu derisi ve su kabı da mevcut olmalıdır.​
Sıcaklık/Nem
Yaklaşık %60 ila %70 nem ile 75 °F ila 80 °F.​
Diyet
Harika bir yiyicidir, ancak bazen uzun süre yemek yemeden gidebilir. Yetişkinler haftada birkaç yetişkin cırcır böceği yiyebilir.​
Mizaç
Tipik olarak son derece uysal ve arkadaş canlısı bir tarantula, nadiren, eğer tehdit oluşturursa veya saçlarını sallarsa. Yine de bazı örnekler biraz tahmin edilemez olabilir.​
Deneyim seviyesi
Acemi - Çok iyi bir nedenden dolayı son derece yaygın bir başlangıç tarantulası. Bu tarantulayı tutmak inanılmaz derecede basit ve son derece arkadaş canlısı olma eğilimindedirler.​
Ortalama tutar
Erkekler ~ 50 $, Kadınlar ~ 100 $​

Grammostola porteri Mizaç

  • Bu tarantula türünün popülaritesinin arkasındaki büyük itici güç, mükemmel mizacıdır. Pek çok meraklı her zaman dost canlısı tarantula arayışındadır ve G. porteri kesinlikle bunlardan biridir.

  • Her şeyden önce, bu, daha uysal doğası, saldırganlığı ve onunla savaşmak yerine tehlikeden kaçmayı tercih etmesi ile bilinen bir tarantula türü olan yeni bir dünya tarantulasıdır .

  • Birçok sahip, tarantulalarının kendilerine karşı son derece uysal ve arkadaş canlısı olduğunu bildirmektedir. Asla defansif davranmazlar veya tehdit pozları kusarlar ve tüyleri savurmak son derece nadirdir.

  • Yine de, bu türü bazen alıngan ve öngörülemez olarak tanımlayan bazı sahipler var. Herhangi bir tarantula türünde olduğu gibi, herhangi bir mizaca sahip olma potansiyeline sahiptirler.

  • Ek olarak, bir tarantula tipik olarak uysal olsa bile, ruh hali rastgele değişebilir. Çevresel faktörler, beslenmesi ve hatta tüy dökümü bir tarantula'nın mizacını değiştirebilir.

  • Muhafazaları içinde, Grammostola porteri tipik olarak açıkta veya muhafazalarında aşağı doğru gevşer.

  • İnanılmaz derecede aktif değiller, ancak bu, harika görüntü tarantulaları oldukları anlamına geliyor.
 

Benzer konular

Users who are viewing this thread

Üst Alt