Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Asya Heterometrus Silenus (ex. Petersii )

OkeaN

Yumurta
6 Ocak 2022
38
38
15
LV
0
 
22773332.jpg


Bilimsel Adı
: Heterometrus Silenus

Hobi Adı : Asian Forest Scorpion

Habitat : Nemli, Orman

Bulunduğu Bölge : Asya; Kamboçya, Laos, Filipinler, Vietnam

Büyüme Hızı : Bu akrepler, erkekler ve dişiler arasında gerçek bir yaşam süresi farkı olmaksızın, kolayca 10 yıl yaşayabilir. 20 yıla kadar yaşayan türlerin bazı raporları yapılmıştır.

Karakteri : Uysal

Sıcaklık : Optimal olarak 26-30°C, geceleri birkaç derece düşebilir.

Nem : %75-80. Teraryumun büyük kısmı her zaman hafif nemli olacağı zaman istenen nemi koruyoruz.

Yaşam alanı : Yetişkin bir birey veya bir çift için en az 30x20x20cm teraryum gereklidir. Yavrular, akrebin boyutuna göre uyarlanmış uygun şekilde daha küçük kaplarda tutulur. Alt tabaka olarak turba, hindistancevizi ltorfu veya bunların bir karışımını kullanabiliriz. Teraryumda su ve saklanma yerleri olan sığ bir kase yerleştirmek iyi olur.

Açıklama : Heterometrus Silenus'un zehiri, hassas olmayan bir kişinin sağlığı ve yaşamı için zayıf ve zararsız olarak kabul edilir. Heterometrus spp cinsinin akrepleri küçük gruplar halinde tutulabilir. Kazmayı seven bir tür, teraryuma ağaç kabuğu parçaları yerleştirmeye ve alt tabakanın daha büyük (yaklaşık 10 cm) kalınlığına değer. Savunma için, esas olarak cildi sorunsuz bir şekilde kesebilecekleri büyük kıskaçlarını kullanırlar.

cc881b8949648384e40fe77255c6.jpg
 

Benzer konular

Users who are viewing this thread

Üst Alt