Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Tatlı Su Balığı Hyphessobrycon Megalopterus(Hayalet Tetra)

3637

Yumurta
16 Nis 2020
150
30
15
Ödüller
14
22
LV
4
 
hyphessobrycon-megalopterus-5.jpg
hyphessobrycon-megalopterus-7.jpg


Latince Adı: Hyphessobrycon Megalopterus

Takma Adı: Hayalet Tetra

Bakım Seviyesi: Kolay

Boyut: En fazla 2 inç (5 cm)

pH: 6-7.5

Sıcaklık: 72°F - 80°F (22°C - 27°C)

Su Sertliği: -

Yaşam Süresi:
3-5 yıl, belki daha uzun

Menşei/Habitat: Güney Amerika, çeşitli nehir havzası alanları.

Üreme: Zor olabilir. Yumurta saçıcı oldukları için substratsız bir tanka ihtiyaçları olacak. Yüksek kaliteli gıdalarla koşullandırın, ışık seviyelerini düşürün ve pH'ı biraz düşürün.

Mizaç/Davranış: Bu genellikle barışçıl bir balıktır ve 6 veya daha fazla küçük bir akvaryumda tutulduğunda iyi sonuç verir. Bununla birlikte, erkekler, yumurtlama zamanı civarında diğer erkek siyah hayalet tetralarla agresifleşebilirler.

Minimum Tank Boyutu: Minimum 10 galon

Tank Arkadaşları: Mizaç olarak karşılaştırılabilir benzer veya daha küçük boyutlu türler (tetralar, rasboralar). Diğer tetralarla iyi gider.

Hastalıklar: -

Balık Yemi/Diyeti:
Bu balık bir omnivordur, yani her türlü yiyeceği kabul eder. Vahşi doğada küçük böceklerle beslendikleri düşünülür, ancak bunun ortalama bir hobici için yeniden üretilmesi zor olabilir. Onlara çeşitli bir diyet verin, ancak ana porsiyon olarak yüksek kaliteli bir pul yem sağlayın. Onları periyodik olarak kan solucanları ve tuzlu su karidesleri gibi protein açısından daha yüksek gıdalarla tedavi edin.

Cinsiyet: Dişiler daha dolgun (yumurta) görünür ve erkek üremeye hazır olduğunda daha koyu renkli olabilir. Erkekler siyah yüzgeçlere sahipken dişi yüzgeçler daha kırmızı renkli olabilir.
 
Son düzenleme:

Benzer konular

Users who are viewing this thread

Üst Alt