Emirsamet07
Yumurta
- 28 Kas 2024
- 19
- 8
- 15
LV
0
Kraliçe karınca olduğu doğrumu ? messor mu? kış uykusuna yatırmam gereklimi 11 kasım da buldum antalyada yaşıyorum gemelde dışarısı 17 18 derece civarı
Çok teşekkürler besinden kastınız tohumlar mı yoksa protein kaynaklı bir yem mi ? Birde Antalya da hava ısınana kadar yatırsam yeterli mi yoksa marta kadar beklemelimiyim?1)Kraliçe
2)Messor
3)Besin ve şekerli su verdikten sonra yatırabilirsiniz.
Ben bugün kraliçeyi kıyma ile besledim . Abdomeninden birazcık büyük bir kıyma parçası verdim . Hemen aldı ıslak pamuğun olduğu tarafa götürdü . Şimdi akşam kontrol ettim baya yemiş . Yanına bıraktığım tohumları da ıslak pamuğa doğru sürüklemiş. Kıyma hala kraliçenin yanında strese sokmak istemedim ama yatmadan alayım mı kıymayı zorla ? yoksa sabaha çıkışa kendi bırakır mı ? Tohumlar filizlenir mi kış uykusuna yatırırken alayım mı ?Messor kraliçesi, un kurdu ile besleyip yanına 1-2 tohum koyarak uykuya yatırmanız iyi olur. 12-8 derece arasında bir ortamda dursun. Şimdi yatırmak zorunda değilsiniz havalar soğuyana kadar bekleyin. Eğer 25 derece üstü sıcaklığı sağlayacak imkanınız varsa yatırmamayı da deneyebilirsiniz.
Su pamuğuna temas eden her organik materyal risk teşkil ediyor. Kıymayı da tohumu da temas ediyorsa alın. Gerekirse yeni tüpe manuel transfer edin kraliçeyi.Ben bugün kraliçeyi kıyma ile besledim . Abdomeninden birazcık büyük bir kıyma parçası verdim . Hemen aldı ıslak pamuğun olduğu tarafa götürdü . Şimdi akşam kontrol ettim baya yemiş . Yanına bıraktığım tohumları da ıslak pamuğa doğru sürüklemiş. Kıyma hala kraliçenin yanında strese sokmak istemedim ama yatmadan alayım mı kıymayı zorla ? yoksa sabaha çıkışa kendi bırakır mı ? Tohumlar filizlenir mi kış uykusuna yatırırken alayım mı ?
Kıymayı aldım o akşam nemli kulak çubuğu ile de temizledim . Tohumlar yakın değil şuan ıslak pamuğa . Tohumlara dokunmuyorum o yüzden .Su pamuğuna temas eden her organik materyal risk teşkil ediyor. Kıymayı da tohumu da temas ediyorsa alın. Gerekirse yeni tüpe manuel transfer edin kraliçeyi.
Su pamuğuna temas eden her organik materyal risk teşkil ediyor. Kıymayı da tohumu da temas ediyorsa alın. Gerekirse yeni tüpe manuel transfer edin kraliçeyi.
Birde kış uykusu ile alakalı dolap sabit 6 derece messor için dolaba koyayım mı? yoksa Balkonda dursun mu ? Kış boyuncaSu pamuğuna temas eden her organik materyal risk teşkil ediyor. Kıymayı da tohumu da temas ediyorsa alın. Gerekirse yeni tüpe manuel transfer edin kraliçeyi.
Öyle bir yerim yok maalesef şuan 2 seçeneğim var ya balkon ya buzdolabıSabit 10 derecede tutabileceğiniz bir yere koyun.
Balkon. Dondurucu sıcaklıklara gelmediği sürece karton bir kutuyla dolap(buzdolabını kastetmiyorum) tarzı bir şeyin içine koyun hava fazla soğuksa (4 derece altına veya eksilere düşmüşse) strafor bir kutu kullanın.Birde kış uykusu ile alakalı dolap sabit 6 derece messor için dolaba koyayım mı? yoksa Balkonda dursun mu ? Kış boyunca
kocam balkona koyup bi havluyla test tüpünü sarın o şekilde bi kutuya koyunÖyle bir yerim yok maalesef şuan 2 seçeneğim var ya balkon ya buzdolabı
tamamdır teşekkürler . Hocamkocam balkona koyup bi havluyla test tüpünü sarın o şekilde bi kutuya koyun
rica ederim iyi hobilertamamdır teşekkürler . Hocam