Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

İlk kraliçe karıncam , messor mu acaba ?

fUpsY.png

Emirsamet07

Yumurta
28 Kas 2024
19
8
15
LV
0

Kraliçe karınca olduğu doğrumu ? messor mu? kış uykusuna yatırmam gereklimi 11 kasım da buldum antalyada yaşıyorum gemelde dışarısı 17 18 derece civarı

Ekli dosyalar

• kraliçe foto 3.jpg
    kraliçe foto 3.jpg
    134.6 KB · Görüntüleme: 30
  • kraliçe foto 2.jpg
    kraliçe foto 2.jpg
    176.8 KB · Görüntüleme: 28
  • kraliçe foto 1.jpg
    kraliçe foto 1.jpg
    198.8 KB · Görüntüleme: 29

AntMan14

Kraliçe
12 Tem 2024
555
290
275
Ödüller
6
LV
3

1)Kraliçe
2)Messor
3)Besin ve şekerli su verdikten sonra yatırabilirsiniz.

EnesErsoy45

Süper Majör
Editör Şefi
27 May 2024
133
138
105
Ödüller
1
LV
1

Messor kraliçesi, un kurdu ile besleyip yanına 1-2 tohum koyarak uykuya yatırmanız iyi olur. 12-8 derece arasında bir ortamda dursun. Şimdi yatırmak zorunda değilsiniz havalar soğuyana kadar bekleyin. Eğer 25 derece üstü sıcaklığı sağlayacak imkanınız varsa yatırmamayı da deneyebilirsiniz.

Emirsamet07

Yumurta
28 Kas 2024
19
8
15
LV
0

Messor kraliçesi, un kurdu ile besleyip yanına 1-2 tohum koyarak uykuya yatırmanız iyi olur. 12-8 derece arasında bir ortamda dursun. Şimdi yatırmak zorunda değilsiniz havalar soğuyana kadar bekleyin. Eğer 25 derece üstü sıcaklığı sağlayacak imkanınız varsa yatırmamayı da deneyebilirsiniz.
Ben bugün kraliçeyi kıyma ile besledim . Abdomeninden birazcık büyük bir kıyma parçası verdim . Hemen aldı ıslak pamuğun olduğu tarafa götürdü . Şimdi akşam kontrol ettim baya yemiş . Yanına bıraktığım tohumları da ıslak pamuğa doğru sürüklemiş. Kıyma hala kraliçenin yanında strese sokmak istemedim ama yatmadan alayım mı kıymayı zorla ? yoksa sabaha çıkışa kendi bırakır mı ? Tohumlar filizlenir mi kış uykusuna yatırırken alayım mı ?

EnesErsoy45

Süper Majör
Editör Şefi
27 May 2024
133
138
105
Ödüller
1
LV
1

Ben bugün kraliçeyi kıyma ile besledim . Abdomeninden birazcık büyük bir kıyma parçası verdim . Hemen aldı ıslak pamuğun olduğu tarafa götürdü . Şimdi akşam kontrol ettim baya yemiş . Yanına bıraktığım tohumları da ıslak pamuğa doğru sürüklemiş. Kıyma hala kraliçenin yanında strese sokmak istemedim ama yatmadan alayım mı kıymayı zorla ? yoksa sabaha çıkışa kendi bırakır mı ? Tohumlar filizlenir mi kış uykusuna yatırırken alayım mı ?
Su pamuğuna temas eden her organik materyal risk teşkil ediyor. Kıymayı da tohumu da temas ediyorsa alın. Gerekirse yeni tüpe manuel transfer edin kraliçeyi.

Emirsamet07

Yumurta
28 Kas 2024
19
8
15
LV
0

Su pamuğuna temas eden her organik materyal risk teşkil ediyor. Kıymayı da tohumu da temas ediyorsa alın. Gerekirse yeni tüpe manuel transfer edin kraliçeyi.
Kıymayı aldım o akşam nemli kulak çubuğu ile de temizledim . Tohumlar yakın değil şuan ıslak pamuğa . Tohumlara dokunmuyorum o yüzden .
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Birde kış uykusu ile alakalı dolap sabit 6 derece messor için dolaba koyayım mı? yoksa Balkonda dursun mu ? Kış boyunca

EnesErsoy45

Süper Majör
Editör Şefi
27 May 2024
133
138
105
Ödüller
1
LV
1

Birde kış uykusu ile alakalı dolap sabit 6 derece messor için dolaba koyayım mı? yoksa Balkonda dursun mu ? Kış boyunca
Balkon. Dondurucu sıcaklıklara gelmediği sürece karton bir kutuyla dolap(buzdolabını kastetmiyorum) tarzı bir şeyin içine koyun hava fazla soğuksa (4 derece altına veya eksilere düşmüşse) strafor bir kutu kullanın.

fU3Et.png
fmHny.png

Users who are viewing this thread

Üst Alt