Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Rehber Kapsamlı Sling Tarantula Bakımı Rehberi - Bölüm 1

Yushlen

Kraliçe
Emektar
20 May 2021
389
370
275
Ödüller
5
20
LV
2
 
Bu bir çeviridir. Orijinal metnin sahibi Tom Moran'dır.

(bkz:sling)

Genel Sling Tarantula Bakımı

images - 2022-04-28T064850.158.jpeg

(Chromatopelma Cyaneopubescens slingi)

Birkaç yıl önce satın aldığım ilk slinglerim olan Lasiodora parahybana ve Chromatopelma cyaneopubescens'i hatırlıyorum. Daha önce yetişkin tarantulalar beslemiş olmama rağmen, bu ufak kızlar çok küçük ve kırılgan görünüyordu. Bakımlarını araştırmak için saatler harcadım ve hatta birkaç hobiciyle onlar hakkında konuşmuştum. Doğru teraryum kurulumuna sahip olduğumu düşündüm ve ortam sıcaklığı iyi görünüyordu, ancak bakımlarıyla alakalı bir şeylerin yanlış olduğu ve kaçınılmaz olarak iki ölü sling ile sonuçlanacağı hissini üzerimden atamadım.

Yıllarca büyük canlılar besleyen hobiciler bile, ilk slinglerini aldıklarında gereğinden daha fazlasını deneyimleme eğilimindedirler. Sorunun bir kısmı, sling bakımı hakkında okuduklarınızın çoğunun yetişkin versiyonları hakkında okuduklarınızla çelişebilmesidir. Örneğin, iyi bir bakım bilgisi size Brachypelma smithi'nin kuru taban malzemesi gerektiren kurak bir tür olduğunu söyleyecektir. Bununla birlikte, bir B. smithi slinginin bakımını araştırırsanız onları nemli teraryumlarda besleyen insanlar görebilirsiniz. Ya da bazı ağaç türleri için bakım şartlarını ele alalım. Poeciotheria Regalis için uzun bir teraryum ve içine saklanması için yuvasına koyulacak bir ağaç kovuğu önerilir. Bununla birlikte, Poki slingleri genellikle "juvenile" aşamaya ulaşana kadar torfu kazıp kendilerine tünel açabilirler ve bu yüzden yüksek taban malzemesi ile yüksek olmayan bir teraryum seçilebilir.

img_0310.jpg

(Poecilotheria Regalis slingi)

Alacağınız Sling Tarantulanın Boyutunu Seçme

Hepimiz o seviyeden geçtik. Aradığın tarantula türleri için ilanlarda gezinirken çok uygun fiyatlı bir tanesi gözüne çarpıyor. Heyecanla kelimeleri okurken o ayrıntıyı farkediyorsun ;
Bu sadece bir sling değil, gerçekten çok ufak bir yavru, 0.5 cm lik bir örümcek.

Bu o kadar küçük ki canlının boyutunu kafanda canlandıramıyorsun bile, ama fiyatı gerçekten uygun. 2.5 cm lik bir sling ile 0.5 cm lik arasında pek bir fark yok değil mi?

Pekâla, var ve yok.

Bebek tarantulalar kendilerine özgü zorluklarla gelir ve en küçükleri daha da zorlayıcı olabilir. Genellikle ilk slingini alacak insanlara en az 1.5 cm ya da o civarda bir tanesini almayı tavsiye ediyorum, 2.5 cm başlangıç için ideal boyuttur. Bu boyuttaki slingler genellikle daha küçük olanlardan daha sağlam ve biraz daha dayanıklıdır ve çok daha az riskli olan juvenile aşamasına ulaşmaları uzun sürmeyecektir. Bir kişinin ilk slingini alması söz konusu olduğunda her zaman biraz endişe olacağından, daha büyük boyuttaki bir tarantulayı seçmek daha akıllıca olacaktır.

Daha kırılgan ve bakım hatalarına karşı duyarlı olmalarının yanı sıra, 0.5 cm veya daha küçük örümcekleri görmek çok zor olabilir, çünkü bunlar genellikle taban malzemesinin tanecikleri ile çok iyi kamufle olurlar. Muhtemelen plastik bir torf kabı gibi görünen şeye (teraryum) bakarak birkaç ay geçireceksiniz. Bu, sahibinin sürekli olarak tarantulanın kaçtığı veya öldüğü konusunda endişelenmesine yol açabilir. Ayrıca bu boyuttaki slingler genellikle daha önce öldürülmüş olan yiyecekleri kabul ederler çünkü piyasada satılan çoğu canlı yem slingin avlayamayacağı kadar büyük olacaktır. Bununla birlikte, küçücük boyutları nedeniyle, yiyip yemediklerini söylemek genellikle imkansızdır, çünkü hayvanın yediği yemler hiç dokunulmamış gibi bile görünebilir. Son olarak, küçük boyutları, kabuk atma sonrası onları farketmeyi zorlaştırabilir.

Yine, yine stres..

Dikkate alınması gereken bir diğer önemli husus, türlerin büyüme hızıdır. Popüler Grammostola , Brachypelma ve Aphonopelma türlerinin çoğu, özellikle küçük slingler iken çok çok yavaş büyürlrr. Bu sadece kabuk atma dönemlerinin birkaç ay sürebilmesiyle kalmaz, özellikle ilk kabuklarda, her bir kabuk sonrası büyüme en iyi ihtimalle ihmal edilebilir düzeyde olabilir. (0.5cm olan L1 bir smithi, L5 iken 2cm bile olmayabilir.) Bu türlerden bazıları aynı zamanda oruç tutmalarıyla da ünlüdür. Canlı sebepsiz yere uzun süreler yem kabul etmeyebilir. 0.5 cm boyutunda bir B. smithi slingi satın alırsanız, büyük, tüylü bir örümceğe benzeyen bir hayvana sahip olmanızın muhtemelen yıllar alacaktır. Sabırsız biriyseniz beklemek sinir bozucu olabilir.

Bu, birinin başlangıç için daha küçük bir sling almaya çalışmaması gerektiği anlamına mı geliyor? Kesinlikle hayır. Küçük bir slingle karşılaşabilecekleri zorlukların farkında olan bilgili bir hobicinin hiçbir sorunu olmayabilir. Açıkçası, pek çok hobici, en küçük slingleri sağlıklı bir şekilde büyütmeyi başardı. Ancak, satın al düğmesine basmadan önce karşılaşabileceğiniz bazı zorlukların farkında olmalısınız.

Seçtiğiniz sling geliyor, nasıl bir yuvaya koyacaksınız?

Gerçek şu ki, tarantulalar evcil hayvan endüstrisinde ana akım bir popülerlik kazanmaya yeni başlıyor ve ana akım evcil hayvan ticaretinde hiç kimse, bildiğim kadarıyla sırf tarantulalar için teraryumlar üretmiyor. Ve çoğu petshop çalışanı, doğru tarantula bakımı konusunda ne yazık ki eğitimsiz olduğundan, bir petshoptan tarantula teraryumu satın alırsanız, eve uygun olmayan bir şeyle gelmeniz olasıdır.

sling-dram.jpg

(slingler için kullandığım baharat kapları)

En yaygın olarak kullanılan ve uygun sling teraryum seçenekleri oldukça ucuzdur ve bakkaldan veya internetten kolayca satın alınabilir. Sadece birkaç lira ve on dakikalık zaman size mükemmel slinh teraryumunu sağlayabilir. Kendi slinglerimde plastik saklama kapları ve baharatlıklar kullanıyorum. Plastiğin yanların ve kapağına iğne ucunu ısıtarak veya havya kullanarak havalandırma delikleri açabilirsiniz.

spice-jar.jpg


Teraryum kurulumu

Artık teraryumumuzu havalandırdığınıza ve kullanıma hazır hale getirdiğinize göre kuruluma başlayabiliriz. Başka hangi malzemelere ihtiyacınız var? Şahsen, terarum kurmayı hobinin en zevkli yönlerinden biri olarak görüyorum. Bununla birlikte, slingler söz konusu olduğunda, estetik açıdan doğru kurulumun çok önemli olduğunu hatırlamak önemlidir. Neye ihtiyacınız olacağına bir göz atalım.

Taban malzemesi – Hindistan cevizi torfu, turba yosunu ve düz bitki toprağı (kimyasal katkısız) dahil olmak üzere taban için kullanabileceğiniz birçok malzeme türü vardır. Her birinin artıları ve eksileri hakkında ayrıntılı bir açıklama için, " Tarantulanız için Doğru Taban Malzemesini Seçmek " bağlantısına göz atın. Bunlardan herhangi biri veya bunların bir kombinasyonu gayet iyi iş görüyor, ancak hindistan cevizi torfu pek çok hobici arasında oldukça popüler.

Su kabı - 1.5 cm veya daha büyük sapanlar için bir su kabının kullanılmasını şiddetle tavsiye ederim. Numune kabından teraryumlar için küçük şişe kapakları harika iş görüyor. Daha küçük bir terarum kullanılıyorsa, taban malzemesi üzerine su püskürtmek veya damlatmak da her zaman bir seçenektir.

Ağac kabuğu – Yavru örümcekler gergin ve gizlenmeyi seven yaratıklardır. Ne de olsa, vahşi doğada ne kadar çok görülürlerse, avlanma ve yenilme şanslarının o kadar yüksek olduğunu bilirler. Bu nedenle, onlara saklanacak bir yer vermek her zaman iyidir. Küçük bir ağaç kabuğu parçası onlara çok takdir edilen bir koruma ve güvenlik sağlayabilir.

Sphagnum yosunu - Sphagnum yosunu sadece bir muhafaza içinde güzel görünmekle kalmaz, aynı zamanda birkaç değerli amaca hizmet eder. İlk olarak, nemi tutar, bu nedenle evcil hayvanını nemli tutmak için fısfıslama yapan veya su damlatan bir bakıcı, tarantulaya bir su içme kabı vermek için sphagnumu ıslatır. İkincisi, eğer ağaç kabuğunuz yoksa, birçoğu saklanmak için altında gireceğinden, slingler için derme çatma bir mağara görevi görebilir.

Plastik bitki – Yine estetik amacı olan başka bir aksesuar. Plastik bir yaprak, tarantula ve nem için güvenlik sağlayabilir. Tarantulanıza su vermek istiyorsanız ancak bir su kabınız yoksa, plastik yapraklara su püskürtmek, slinginize içme fırsatı vermenin harika bir yoludur. Daha küçük teraryumlar için, yaprağı taban malzemesine koyabilirsiniz. Daha büyük teraryumlar için çoğu insan plastik yaprakları ağaç kabuğuna yapıştırmak için sıcak tutkal kullanmayı seçer.

aphonopelma-schmidti1.jpg

(sıcak tutkalla ağaç kabuğuna yapıştırılmış yapay bir bitki)

Artık tüm bileşenlere sahip olduğunuza göre yapmanız gerekenler ;

  1. Teraryumda yeterli havalandırma olduğundan emin olun. Tarantula yuvasına girdikten sonra delik açamazsınız, bu yüzden daha fazlasına ihtiyacınız olabileceğini düşünüyorsanız, hayvanı içeriye koymadan önce şimdi ekleyin. Mümkünse, havalandırma deliklerini sadece üste değil yanlara da yerleştirerek iyi bir çapraz havalandırmaya sahip olduğunuzdan emin olun.
  2. Taban malzemesi ekleyin. Yer türü bir slinginiz varsa, teraryumun en az üçte ikisini torf ile doldurmalısınız. Slingler daha hafif olmasına ve düşme nedeniyle yaralanmaya daha az eğilimli olmasına rağmen, taban malzemesinden teraryumun kapağına kadar olan yüksekliğin çok yüksek olmadığından emin olun. Çok yüksekten, özellikle ağaç kabuğu veya su kabı gibi sert bir şeyin üzerine düşmek, tarantula için ölümcül olabilir. Ayrıca toprağı gevşek veya kabarık bırakmaya gerek yoktur; isterlerse kolayca kazabilirler. Bir ağaç türü için, o kadar fazla alt tabaka kullanmanız gerekmez, ancak yine de tünel kazmaya izin verecek kadar ekleyebilirsiniz. (genellikle üç cm kadar yeterlidir)
  3. Bir saklanma mağarası veya ağaç kabuğu ekleyin. Şahsen, ağaç kabuğunu teraryumda bir köşeye sığdırmak için maket bıçağı ile kesip şekil veririm. Çoğu sling, yuvaya koyulduktan sonra saklanmak için torfun altına karışacaktır. Ağaç türleri için, ağaç kabuğunu teraryumun kenarına yan bir şekilde koyarım. Tünel türleri, genellikle yuvanın yan tarafında kendisine yardımcı olmak için açılacak ufak bir deliğe ihtiyaç duyacaktır. Tüneli dümdüz yapmak için bir kurşun kalem veya bir boya fırçasının arkasını kullanıyorum, sonra torfu iyice ve sıkıca etrafına sarıyorum. Fırçayı veya kalemi çıkardığımda, kalan delik utangaç bir sling için mükemmel.
  4. Ekleyeceğiniz yaprak ağaç kabuğuna yapışık değilse hemen yapıştırın. Daha küçük teraryumlarda, alt tabakaya ekilen yapay yaprakları gördüm. Bu iyi, ancak küçük adamınız / kızınız bir kazıcıysa, yapraklar uzun süre o şekilde kalmayacak :)
  5. Yuvanın içine birkaç tutam sphagnum yosunu ekleyin. Yine bu, ufak slinginize saklanma alanı sağlamak ve nemi tutmak için kolay bir yoldur.
  6. Son olarak bir su kabı ekleyip doldurun. Bu adımda başka hiçbir şey yok; sadece bir köşeye itin ve suyla doldurun... İşiniz bitti!

arborial-vs-terrstrial.jpg


.

Çok uzun olmaması ve okuyucuyu sıkmaması adına rehberi iki bölümde çevirmeyi planlıyorum. Bazı yerleri de kendini tekrarlaması ve çok önemli detaylar olmaması nedeniyle eklemedim. İlk bölüm bitti, okuduğunuz için teşekkürler.

Çeviri ve derleme @Yushlen
 
Son düzenleme:

Benzer konular

CanlilarEvi

Media
24 Nis 2022
120
29
55
LV
0
 
Bu bir çeviridir. Orijinal metnin sahibi Tom Moran'dır.

(bkz:sling)

Genel Sling Tarantula Bakımı

Ekli dosyayı görüntüle 13962

(Chromatopelma Cyaneopubescens slingi)

Birkaç yıl önce satın aldığım ilk slinglerim olan Lasiodora parahybana ve Chromatopelma cyaneopubescens'i hatırlıyorum. Daha önce yetişkin tarantulalar beslemiş olmama rağmen, bu ufak kızlar çok küçük ve kırılgan görünüyordu. Bakımlarını araştırmak için saatler harcadım ve hatta birkaç hobiciyle onlar hakkında konuşmuştum. Doğru teraryum kurulumuna sahip olduğumu düşündüm ve ortam sıcaklığı iyi görünüyordu, ancak bakımlarıyla alakalı bir şeylerin yanlış olduğu ve kaçınılmaz olarak iki ölü sling ile sonuçlanacağı hissini üzerimden atamadım.

Yıllarca büyük canlılar besleyen hobiciler bile, ilk slinglerini aldıklarında gereğinden daha fazlasını deneyimleme eğilimindedirler. Sorunun bir kısmı, sling bakımı hakkında okuduklarınızın çoğunun yetişkin versiyonları hakkında okuduklarınızla çelişebilmesidir. Örneğin, iyi bir bakım bilgisi size Brachypelma smithi'nin kuru alt tabaka gerektiren kurak bir tür olduğunu söyleyecektir. Bununla birlikte, bir B. smithi slinginin bakımını araştırırsanız onları nemli teraryumlarda besleyen insanlar görebilirsiniz. Ya da bazı ağaç türleri için bakım şartlarını ele alalım. Poeciotheria Regalis için uzun bir teraryum ve içine saklanması için yuvasına koyulacak bir ağaç kovuğu önerilir. Bununla birlikte, Poki slingleri genellikle "juvenile" aşamaya ulaşana kadar torfu kazıp kendilerine tünel açabilirler ve bu yüzden yüksek taban malzemesi ile yüksek olmayan bir teraryum seçilebilir.

Ekli dosyayı görüntüle 13963
(Poecilotheria Regalis slingi)

Alacağınız Sling Tarantulanın Boyutunu Seçme

Hepimiz o seviyeden geçtik. Aradığın tarantula türleri için ilanlarda gezinirken çok uygun fiyatlı bir tanesi gözüne çarpıyor. Heyecanla kelimeleri okurken o ayrıntıyı farkediyorsun ;
Bu sadece bir sling değil, gerçekten çok ufak bir yavru, 0.5 cm lik bir örümcek.

Bu o kadar küçük ki canlının boyutunu kafanda canlandıramıyorsun bile, ama fiyatı gerçekten uygun. 2.5 cm lik bir sling ile 0.5 cm lik arasında pek bir fark yok değil mi?

Pekâla, var ve yok.

Bebek tarantulalar kendilerine özgü zorluklarla gelir ve en küçükleri daha da zorlayıcı olabilir. Genellikle ilk slingini alacak insanlara en az 1.5 cm ya da o civarda bir tanesini almayı tavsiye ediyorum, 2.5 cm başlangıç için ideal boyuttur. Bu boyuttaki slingler genellikle daha küçük olanlardan daha sağlam ve biraz daha dayanıklıdır ve çok daha az riskli olan juvenile aşamasına ulaşmaları uzun sürmeyecektir. Bir kişinin ilk slingini alması söz konusu olduğunda her zaman biraz endişe olacağından, daha büyük boyuttaki bir tarantulayı seçmek daha akıllıca olacaktır.

Daha kırılgan ve bakım hatalarına karşı duyarlı olmalarının yanı sıra, 0.5 cm veya daha küçük örümcekleri görmek çok zor olabilir, çünkü bunlar genellikle taban malzemesinin tanecikleri ile çok iyi kamufle olurlar. Muhtemelen plastik bir torf kabı gibi görünen şeye (teraryum) bakarak birkaç ay geçireceksiniz. Bu, sahibinin sürekli olarak tarantulanın kaçtığı veya öldüğü konusunda endişelenmesine yol açabilir. Ayrıca bu boyuttaki slingler genellikle daha önce öldürülmüş olan yiyecekleri kabul ederler çünkü piyasada satılan çoğu canlı yem slingin avlayamayacağı kadar büyük olacaktır. Bununla birlikte, küçücük boyutları nedeniyle, yiyip yemediklerini söylemek genellikle imkansızdır, çünkü hayvanın yediği yemler hiç dokunulmamış gibi bile görünebilir. Son olarak, küçük boyutları, kabuk atma sonrası onları farketmeyi zorlaştırabilir.

Yine, yine stres..

Dikkate alınması gereken bir diğer önemli husus, türlerin büyüme hızıdır. Popüler Grammostola , Brachypelma ve Aphonopelma türlerinin çoğu, özellikle küçük slingler iken çok çok yavaş büyürlrr. Bu sadece kabuk atma dönemlerinin birkaç ay sürebilmesiyle kalmaz, özellikle ilk kabuklarda, her bir kabuk sonrası büyüme en iyi ihtimalle ihmal edilebilir düzeyde olabilir. (0.5cm olan L1 bir smithi, L5 iken 2cm bile olmayabilir.) Bu türlerden bazıları aynı zamanda oruç tutmalarıyla da ünlüdür. Canlı sebepsiz yere uzun süreler yem kabul etmeyebilir. 0.5 cm boyutunda bir B. smithi slingi satın alırsanız, büyük, tüylü bir örümceğe benzeyen bir hayvana sahip olmanızın muhtemelen yıllar alacaktır. Sabırsız biriyseniz beklemek sinir bozucu olabilir.

Bu, birinin başlangıç için daha küçük bir sling almaya çalışmaması gerektiği anlamına mı geliyor? Kesinlikle hayır. Küçük bir slingle karşılaşabilecekleri zorlukların farkında olan bilgili bir hobicinin hiçbir sorunu olmayabilir. Açıkçası, pek çok hobici, en küçük slingleri sağlıklı bir şekilde büyütmeyi başardı. Ancak, satın al düğmesine basmadan önce karşılaşabileceğiniz bazı zorlukların farkında olmalısınız.

Seçtiğiniz sling geliyor, nasıl bir yuvaya koyacaksınız?

Gerçek şu ki, tarantulalar evcil hayvan endüstrisinde ana akım bir popülerlik kazanmaya yeni başlıyor ve ana akım evcil hayvan ticaretinde hiç kimse, bildiğim kadarıyla sırf tarantulalar için teraryumlar üretmiyor. Ve çoğu petshop çalışanı, doğru tarantula bakımı konusunda ne yazık ki eğitimsiz olduğundan, bir petshoptan tarantula teraryumu satın alırsanız, eve uygun olmayan bir şeyle gelmeniz olasıdır.

Ekli dosyayı görüntüle 13964
(slingler için kullandığım baharat kapları)

En yaygın olarak kullanılan ve uygun sling teraryum seçenekleri oldukça ucuzdur ve bakkaldan veya internetten kolayca satın alınabilir. Sadece birkaç lira ve on dakikalık zaman size mükemmel slinh teraryumunu sağlayabilir. Kendi slinglerimde plastik saklama kapları ve baharatlıklar kullanıyorum. Plastiğin yanların ve kapağına iğne ucunu ısıtarak veya havya kullanarak havalandırma delikleri açabilirsiniz.

Ekli dosyayı görüntüle 13965

Teraryum kurulumu

Artık teraryumumuzu havalandırdığınıza ve kullanıma hazır hale getirdiğinize göre kuruluma başlayabiliriz. Başka hangi malzemelere ihtiyacınız var? Şahsen, terarum kurmayı hobinin en zevkli yönlerinden biri olarak görüyorum. Bununla birlikte, slingler söz konusu olduğunda, estetik açıdan doğru kurulumun çok önemli olduğunu hatırlamak önemlidir. Neye ihtiyacınız olacağına bir göz atalım.

Taban malzemesi – Hindistan cevizi torfu, turba yosunu ve düz bitki toprağı (kimyasal katkısız) dahil olmak üzere taban için kullanabileceğiniz birçok malzeme türü vardır. Her birinin artıları ve eksileri hakkında ayrıntılı bir açıklama için, " Tarantulanız için Doğru Taban Malzemesini Seçmek " bağlantısına göz atın. Bunlardan herhangi biri veya bunların bir kombinasyonu gayet iyi iş görüyor, ancak hindistan cevizi torfu pek çok hobici arasında oldukça popüler.

Su kabı - 1.5 cm veya daha büyük sapanlar için bir su kabının kullanılmasını şiddetle tavsiye ederim. Numune kabından teraryumlar için küçük şişe kapakları harika iş görüyor. Daha küçük bir terarum kullanılıyorsa, taban malzemesi üzerine su püskürtmek veya damlatmak da her zaman bir seçenektir.

Ağac kabuğu – Yavru örümcekler gergin ve gizlenmeyi seven yaratıklardır. Ne de olsa, vahşi doğada ne kadar çok görülürlerse, avlanma ve yenilme şanslarının o kadar yüksek olduğunu bilirler. Bu nedenle, onlara saklanacak bir yer vermek her zaman iyidir. Küçük bir ağaç kabuğu parçası onlara çok takdir edilen bir koruma ve güvenlik sağlayabilir.

Sphagnum yosunu - Sphagnum yosunu sadece bir muhafaza içinde güzel görünmekle kalmaz, aynı zamanda birkaç değerli amaca hizmet eder. İlk olarak, nemi tutar, bu nedenle evcil hayvanını nemli tutmak için fısfıslama yapan veya su damlatan bir bakıcı, tarantulaya bir su içme kabı vermek için sphagnumu ıslatır. İkincisi, eğer ağaç kabuğunuz yoksa, birçoğu saklanmak için altında gireceğinden, slingler için derme çatma bir mağara görevi görebilir.

Plastik bitki – Yine estetik amacı olan başka bir aksesuar. Plastik bir yaprak, tarantula ve nem için güvenlik sağlayabilir. Tarantulanıza su vermek istiyorsanız ancak bir su kabınız yoksa, plastik yapraklara su püskürtmek, slinginize içme fırsatı vermenin harika bir yoludur. Daha küçük teraryumlar için, yaprağı taban malzemesine koyabilirsiniz. Daha büyük teraryumlar için çoğu insan plastik yaprakları ağaç kabuğuna yapıştırmak için sıcak tutkal kullanmayı seçer.

Ekli dosyayı görüntüle 13966
(sıcak tutkalla ağaç kabuğuna yapıştırılmış yapay bir bitki)

Artık tüm bileşenlere sahip olduğunuza göre yapmanız gerekenler ;

  1. Teraryumda yeterli havalandırma olduğundan emin olun. Tarantula yuvasına girdikten sonra delik açamazsınız, bu yüzden daha fazlasına ihtiyacınız olabileceğini düşünüyorsanız, hayvanı içeriye koymadan önce şimdi ekleyin. Mümkünse, havalandırma deliklerini sadece üste değil yanlara da yerleştirerek iyi bir çapraz havalandırmaya sahip olduğunuzdan emin olun.
  2. Taban malzemesi ekleyin. Yer türü bir slinginiz varsa, teraryumun en az üçte ikisini torf ile doldurmalısınız. Slingler daha hafif olmasına ve düşme nedeniyle yaralanmaya daha az eğilimli olmasına rağmen, taban malzemesinden teraryumun kapağına kadar olan yüksekliğin çok yüksek olmadığından emin olun. Çok yüksekten, özellikle ağaç kabuğu veya su kabı gibi sert bir şeyin üzerine düşmek, tarantula için ölümcül olabilir. Ayrıca toprağı gevşek veya kabarık bırakmaya gerek yoktur; isterlerse kolayca kazabilirler. Bir ağaç türü için, o kadar fazla alt tabaka kullanmanız gerekmez, ancak yine de tünel kazmaya izin verecek kadar ekleyebilirsiniz. (genellikle üç cm kadar yeterlidir)
  3. Bir saklanma mağarası veya ağaç kabuğu ekleyin. Şahsen, ağaç kabuğunu teraryumda bir köşeye sığdırmak için maket bıçağı ile kesip şekil veririm. Çoğu sling, yuvaya koyulduktan sonra saklanmak için torfun altına karışacaktır. Ağaç türleri için, ağaç kabuğunu teraryumun kenarına yan bir şekilde koyarım. Tünel türleri, genellikle yuvanın yan tarafında kendisine yardımcı olmak için açılacak ufak bir deliğe ihtiyaç duyacaktır. Tüneli dümdüz yapmak için bir kurşun kalem veya bir boya fırçasının arkasını kullanıyorum, sonra torfu iyice ve sıkıca etrafına sarıyorum. Fırçayı veya kalemi çıkardığımda, kalan delik utangaç bir sling için mükemmel.
  4. Ekleyeceğiniz yaprak ağaç kabuğuna yapışık değilse hemen yapıştırın. Daha küçük teraryumlarda, alt tabakaya ekilen yapay yaprakları gördüm. Bu iyi, ancak küçük adamınız / kızınız bir kazıcıysa, yapraklar uzun süre o şekilde kalmayacak :)
  5. Yuvanın içine birkaç tutam sphagnum yosunu ekleyin. Yine bu, ufak slinginize saklanma alanı sağlamak ve nemi tutmak için kolay bir yoldur.
  6. Son olarak bir su kabı ekleyip doldurun. Bu adımda başka hiçbir şey yok; sadece bir köşeye itin ve suyla doldurun... İşiniz bitti!

Ekli dosyayı görüntüle 13967

.

Çok uzun olmaması ve okuyucuyu sıkmaması adına rehberi iki bölümde çevirmeyi planlıyorum. Bazı yerleri de kendini tekrarlaması ve çok önemli detaylar olmaması nedeniyle eklemedim. İlk bölüm bitti, okuduğunuz için teşekkürler.

Çeviri ve derleme @Yushlen
Elinize sağlık güzel konu
 

Users who are viewing this thread

Üst Alt