Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Karınca Beslemeye Başlayacağım

ErenNey

Pupa
8 May 2020
1
1
30
LV
0
 
Selamlar Arkadaşlar Bende Karınca Beslemeye Başlayacağım Bana Yardımcı Olabilecek Varmı?
Nerden Alabilirim,Tüpleri Filanda Yapacağımda Nasıl Olacak Karıncaları Nerden Temin Edebilirim?
Teşekkürler
 

Benzer konular

Thordius

Süper Majör
Deneyimli Hobici
26 Ocak 2020
136
146
140
Ödüller
2
LV
1
 
Öncelikle hobiye hoş geldiniz.
İlk olarak yapmanız gereken okumak.Türlerin gereksinimlerini hangi türün ne ile beslenmesi gerektiğini, nem, sıcaklık, kış uykusu süreleri gibi bir çok bilgiyi edinmeniz gerekir. Bunları okuyarak inceleyerek edinebilirsiniz. Bu hobinin ilk adımları.
Hobinin ilk adımları test tüpü temini ve hazırlama aşaması. Bununla ilgili internet üzerinde satış yapan yerler mevcut. İnternet yerine kırtasiye,medikal malzeme satan yerlerden de temin edebilirsiniz. Hazırlanma aşamasına gelince internet üzerinde bolca video mevcut bunları izleyerek ve öğrenebilirsiniz.
Hobiye giriş ise kraliçe bulmak ile başlıyor. Site içerisinde Uçuş takvimi linkinden türlerin uçuş zamanlarını görebilirsiniz. Bu elinizde yalnızca bir krokidir. Doğru zamanda doğru yerde olursanız ki bu biraz şans işidir. Kraliçe bularak hobiye başlangıç yapabilirsiniz.
Doğadaki yuvaları bozarak kraliçe alıp işçileri ile birlikte bakım yapmayı düşünebilirsiniz lakin bu oldukça düşük bir oranla başarı sağlar. Bunu örneklemek gerekirse; Sizi evinizden alıp 2 m2 bir kulübeye koyduğumu düşünün. Elinizdeki bütün imkanlarıda aldığımı hayal edin yemek konusunda alışmadığınız tarzda tatsız tuzsuz yiyecekler verdiğimi ve ailenizi ve arkadaşlarınızı göremediğinizi hayal edin. Belli bir süre sonrasında psikolojik olarak çöküntü yaşarsınız. Karınca olarak bunun sonucu ölüm olacaktır.
Hobideki en büyük sırda şudur "SABIR" kraliçeyi buldunuz ,tüp içerisine koydunuz ,karanlığı sağladınız. her gün yada 2 günde bir gidip acaba ne alemde diye bakmayın. bunu haftada 1 yada mümkünse 2 hatta 3 haftada 1 olarak yapın. İşçi çıktıktan sonra uygun şekilde türün isteğine göre yemlemeye başlar ve haftada 2 defa yemleme yaparak bunu devam ettirirsiniz. Sabırlı olun siz onları ne kadar az müdahale ile rahatsız ederseniz onlarda bir o kadar rahat hareket edecektir.

Tekrardan hobiye hoş geldiniz.
 

Mehmet DEMİRTAŞ

Süper Majör
Yasaklanmış Üye
23 Mar 2020
113
59
105
LV
0
 
Selamlar Arkadaşlar Bende Karınca Beslemeye Başlayacağım Bana Yardımcı Olabilecek Varmı?
Nerden Alabilirim,Tüpleri Filanda Yapacağımda Nasıl Olacak Karıncaları Nerden Temin Edebilirim?
Teşekkürler
Arkadaş yeterince güzel açıklamış. 1 ay boyunca hiç ellemeyin. En önemlisi bu
 

Users who are viewing this thread

Üst Alt