Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Rehber Karınca Hobisinin Maliyeti Ve Akıldakı Sorular

Yararlı oldu mu ?

  • Evet,oldu.

    Oy: 10 100.0%
  • Hayır,geliştirilmeli.

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    10

fureagle

Majör
3 Ara 2021
170
54
75
LV
0
 
Öncelikle selamlar? yeni sezonun açıldığı şu günlerde bu aralar hobiye giren çok kişi olduğunu fark ettiğim için bu yazıyı yazmaya karar verdim.

İlk olarak karınca besleme maliyetiyle bakalım. İhtiyacımız olan malzemeler şunlar: Pamuk, Cam deney tüpü, tohum, canlı yem 15-20 işçiye kadar yeterli olacaktır. Daha sonra koloni kurulduğu zaman formikaryumlara ihtiyaç duyacaksınız. Formikaryum olarak ister kendiniz ytongdan yapabilir yada 3D baskı formikaryumlar alabilirsiniz. Karınca hobisi aslında çok maliyetli bir hobi değil açıkçası. Koloni tüpte olduğu sürece nem ile ilgili sıkıntı çekmezsiniz, formikaryuma geçince düzenli olarak su eklemeniz gerekir nem karıncalar için önemli bir değerdir. Büyük türler için 18x18 küçük türler için ise 16x16 boyutlarında tüp kullanabilirsiniz. Eğer karınca türünüz hasatçı karınca değil ise tohum almanıza gerek yok. Tohum olarak tabir ettiğim ise klasik muhabbet kuşu yemleridir. Koloninize protein ile sık sık beslemelisiniz. Ölü böcekleri(kara sinek,sivrisinek gibi.) ilk önce mite olup olmadığını kontrol ederek verebilirsiniz ama çok zor durum harici vermemeniz tavsiye edilir çünkü böceklere ilaçlama yapıldığı için eğer verdiğiniz böcekte var ise koloninizin sonu olabilir. İlk başlangıç türleri olarak çoğu hobici Messor, Camponoctus, Lasius ve Tetrimorium'u önerir.

Canlı yem olarak; Un kurdu, Morio kurdu, Dubia, Tartara, Buffalo kurdu, Lobster verbilirsiniz. Protein verecek yeminiz kalmadığında ise çiğ et, haşlanmış yumurta beyazı verebilirsiniz.

Eğer doğada kraliçe bulursanız cinsini öğrenmek için yada kraliçe olup olmadığını öğrenmek için foruma sorabilirsiniz keyifle cevaplarız.Fiyatları 02/05/2022 tarihiyle yazıyorum.
Fiyat listesi şu şekilde:
1.Pamuk (10 TL)
2.Cam Deney Tüpü (2 tane 10 TL)
3.Tohum Tohum (20 TL)
4.Canlı Yem(ben un kurdu seçtim) (10 TL)
5.Formikaryum seçimi size kalmış (100 tl olarak hesaplıyorum)
Totalde:150 TL'ye tekabül ediyor.(Ama bu fiyat artadabilir azaladabilir orasını bilemiyorum.)
Okuduğunuz için teşekkür ederim. Umarım akıldaki soruları bir nebze olsun cevaplayabilmişimdir. Sağlıcakla kalın,keyifli hobiler.
 

Benzer konular

3637

Yumurta
16 Nis 2020
151
30
15
Ödüller
14
22
LV
4
 
Görsellerle zenginleştirilebilir elinize sağlık
 

Adilemir

Süper Majör
26 Haz 2020
109
29
105
LV
0
 
Gayet faydalı bir yazı olmuş günümüz Türkiye'sinde karınca hobisi kadsr ucuz başka bir hobi yoktur diye düşünüyorum
 

Users who are viewing this thread

Üst Alt