Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Makale Karıncalar dışkılar mı?

rlanta

Media
22 Şub 2022
88
71
50
Ödüller
1
LV
1
 
Selamlar, bugün sizlerle "Karıncalar dışkılar mı?" sorusuna yanıt arayacağız. Tabii ki de karıncalarda diğer canlılar gibi boşaltım yapmakta, fakat bu boşaltım sırasında bilim insanları tarafından bir tür üzerinde yapılan çok değişik bir araştırmaya denk geldim. Aslında bu makalede de sizlere bunlardan bahsetmeyi planlıyorum. Hadi o zaman başlayalım.

wallpaperflare.com_wallpaper.jpg

(Lasius Niger)

Öncelikle bu araştırma National Geographic tarafından yönetilen bir araştırma. Bu araştırma siyah bahçe karıncası olarak geçen Lasius niger türünde yapılan/yapılmış bir araştırmadır. Bu araştırmanın asıl amacı karıncaların tuvalet alışkanlıklarını keşfetmektir. Bu araştırma sayesinde çeşitli türlerin yuvalarının içerisinde bazı odaları tuvalet olarak kullandığı ortaya koyulmuş oldu. Bu araştırmacılar dediğimiz gibi, Lasius niger türündeki karıncaların yuvalarının belirli bir bölgesine dışkılarını topladığını keşfetti. Fakat araştırmacılar bu dışkıların bakteri taşıyıp koloniyi tehlikeye sokabileceğini düşünmektedirler, işte aslında bizde bundan dolayı rutin yaşam bölgesi ve outworld bakımları yapmaktayız. Farklı bir araştırmacı ekibi 21 farklı Lasius niger türü koloniyi inceledi, bu koloniyi sürekli renkli gıda boyası içeren besinlerle beslediler ve bunun sayesinde dışkılarını nereye yaptıklarını öğrenmeyi amaçladılar. Ve öğrendiler de, karıncalar belirli odacıkların özellikle köşelerine dışkıları topluyordu.

Bu araştırmanın sonucunda karıncaların dışkılarını bir alanda düzenli bir şekilde topladığını, onların dışkılayabildiğini öğrenmiş olduk. Şu şekilde ilginç bir bilgi var ki genelde bal arıları ve örümcek akarlar tehlikeli olabileceği neticesinde dışkılarını yuvalarından uzak yerlere yaparlar. Karıncaların neden yuvalarının içerisinde dışkılarını yaptığı daha tam bir yanıt alınamamış bir tartışma konusu, umarım yakında buna da kesin bir cevap gelir.

İyi hobiler, iyi forumlar...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Benzer konular

Users who are viewing this thread

Üst Alt