Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Rehber Karıncalar Şekerli Suya Bulaştığında Ne Yapmanız Gerekmektedir

  • Konbuyu başlatan Mssr
  • Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:50

Mssr

Kraliçe
Emektar
Deneyimli Hobici
18 May 2020
1,053
474
375
Ödüller
11
LV
4
 

Ön Bilgi

Karıncaların enerji ihtiyacını karşılamak için en yaygın besin olarak şeker kullanırız. Karıncaların şekeri daha kolay sindirmesi için su ile karıştırıp şekerli su yaparız. Hobiye yeni başlayan hobidaşlarımızın en çok yaptığı hatalardan biri şekerli suyun miktarını fazla kaçırıp karıncaların üstüne bulaşmasına neden olmaktır. Bu canlılarınızın şekerli su kuruduğunda zemine yapışıp acı şekilde ölmelerine neden olur. Bu konuda; böyle bir kaza yaşamamak için ne yapmalısınız, eğer ezkaza canlılarınız şekerli suya bulaşırsa canlılarınızı nasıl kurtarabilirsiniz bundan bahsedeceğim.

1. Karıncalarınızın Şekerli Su Kazası Yaşamaması İçin Ne Yapmalısınız:

a.
Öncelikle şekerli suyu çok fazla koymamalısınız. Özellikle küçük türler çok kolay şekilde boğulabilir. Şekerli suyu az miktarda koymak için bir kürdan kullana bilirsiniz.

b. En garanti yöntem şekerli suyu bir pamuğa emdirdikten sonra pamuğu test tüpüne koymaktır. Pamuğun fazla suyunu almayı unutmayın.


2. Karıncalarınıza Şekerli Su Bulaşırsa Ne Yapmalısınız:

a.
Karıncalara şekerli su bulaşırsa ilk olarak bir pamuk yardımıyla fazla bastırmadan karıncaların olduğu yerdeki fazla şekerli suyu temizleyin.

b. Fazla suyu temizledikten sonra sizin içinde karıncalar içinde stresli kısma geldik. Bir kaba temiz su doldurup şekerli su bulaşan karıncaları tek tek kulak temizleme çubuğuyla suya batırıp şekerli sudan arındırın (kraliçe dahil). Karıncaları temizledikten sonra fazla sularını tekrar bir pamuk, havlu peçete ile temizledikten sonra test tüpüne koyabilirsiniz. Yumurtaları işçiler temizleyecektir.






Umarım yardımım dokunmuştur. İyi forumlar.
 

Benzer konular

KertenKelebek

Kraliçe
Yönetici
11 Ocak 2020
542
531
375
Ödüller
8
LV
3
 
Zahmetli ve ince bir iş olsa da hayat kurtarıyor. Karınca duşu gerekli bir konuydu :)
 

Users who are viewing this thread

Üst Alt