Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Rehber Karıncalarda küf hakkında bilgi

Antlantis

Media
2 May 2021
59
36
50
Ödüller
1
LV
1
 
Sevgili hobiciler ne yazık ki yeni başlandığında pek bilinmesede sonradan çeşitli problemlerle karşılanır. Bunlara örnek olarak Mite, küf, sakat doğumlar, koloni içi çiftleşme sonucu kısırlık ve daha birçok parazit sorunları. Şimdi bunlardan en sık görenlerden biri olan Küfe değinicem.

Küf nedir: Küf mantarı, özellikle havada bulunan sporları nemli ve besinli ortamda çoğalarak meydana gelen mantar türüdür. Besinlerin bozulmasına sebep olurlar.Binlerce çok küçük mantarın bir araya gelmesiyle oluşur, küf oluşumuna sebep olurlar.


proxy.php.jpg


Küfün insanlara zararları: arkadaşlar küfler insanlar için sorun teşkil eder ancak küfünde çeşitleri vardır. Yemeklerimizin üstünde bulunan mantarlar ekmek gibi üzerinde büyüdükleri materyalin besin değerlerini emerek ve parçalayarak hayatta kalırlar. Küfün üzerinde gördüğünüz kabarık şeyler spor kolonileri, yani mantarların üremesini sağlayan şeyler. Küf üzerinde bulunan toksik kimyasallar vardır ve karaciğer hasarı, kusma, mide bulantısı, ishal gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olabilirler. Bağışıklık sisteminiz ne kadar güçlüyse organlarınız o kadar az etkilenir. Neyse ki, küflü yiyeceklerin hepsi bu toksinleri üretmez.

Kolonide nasıl oluşur: Küf kolonide yemek artıkları, düzensiz ve fazla nemlendirmesen dolayı oluşur başta kolonide büyük sorunlar teşkil etmesede, sonradan koloninizi ölüme dahi götürebilir.

Küften nasıl kurtulur: Küften kurtulmak için havalandırmayı artırmalı ve temizlik yapmalısınız. Bu bir kulak çubuğunu ıslatıp camda ki küfü alabilirsiniz sonrada kuru tarafıyla kurutmalısınız. Ancak bazı küfler temizlenemeyecek kadar büyük ve sıkıntılı yerlerde olurlar onlar için Transfer etmeniz gerekir.


Not: Unutmayın ki erken davranmazsanız koloniniz ölüme dahi gidebilir.
Konu hakkında video

Sevgilerle Yusuf Yaman (Antlantis)
 

Benzer konular

Users who are viewing this thread

Üst Alt