Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Karıncaların yaşam alanlarını kendilerinin kazdığı formikaryumlar

fXFnO.png

furkan72

Yumurta
27 Eki 2024
2
0
5
LV
0

Hobiye yeni başlayacağım, bakımı kolay bi tür diye messorla başlamayı düşünüyorum. Formikaryuma geçmem gerektiği zaman antcube'de messorlar için satılan benim de çok beğendiğim bi formikaryum var fotoğrafını aşağı bırakacağım ancak 300 euro vermek te istemiyorum. Aynı tip bişeyi de türkiyedeki satıcılarda göremedim. Türkiyede bulabileceğim biyer var mı yoksa kendim yaptırsam daha mı iyi olur.

Ekli dosyalar

• wide-starter-set-01.jpg
    wide-starter-set-01.jpg
    36.3 KB · Görüntüleme: 88

Benzer konular

EnesErsoy45

Süper Majör
Editör Şefi
Deneyimli Hobici
27 May 2024
173
168
105
Ödüller
2
LV
1

Formikaryuma geçmek "gerekmez" formikaryum bir seçimdir. Çoğaltıcı kullanmak C. Sanctus gibi aşırı yer kaplayan bir tür olmadıkça daha avantajlıdır genelde. Hele kolay bir tür seçecekseniz formikaryumun lüzumu yok. Toprak formikaryumları pek sevmem. Hem müdahale etmek olanaksızdır hem de yıkılma riski fazladır. Masada duran formikaryuma kolunuz sert şekilde çarparsa toprak laps diye çöker ve koloni boğulur. Bu olmasa bile yemek verdiğinizde Begonza'nın dediği gibi küf hatta mite riski ortaya çıkar. Springtailleri fazla tutarsanız toprağın içinde dolaşıp onu gevşetebilirler ve karıncaların da eylemleri olaya eklenirse yine bir felaket olabilir. Yani toprak formikaryumlar zor iş. Alçı severim ben.

furkan72

Yumurta
27 Eki 2024
2
0
5
LV
0

Tabi dediğiniz gibi çoğaltıcı kullanarak ta devam edilebilir. Bakımı ne kadar zor olsa da onları kendi kazdıkları nest alanında izlemenin keyfi çok başka geliyor. Bilgiler için teşekkürler
Formikaryuma geçmek "gerekmez" formikaryum bir seçimdir. Çoğaltıcı kullanmak C. Sanctus gibi aşırı yer kaplayan bir tür olmadıkça daha avantajlıdır genelde. Hele kolay bir tür seçecekseniz formikaryumun lüzumu yok. Toprak formikaryumları pek sevmem. Hem müdahale etmek olanaksızdır hem de yıkılma riski fazladır. Masada duran formikaryuma kolunuz sert şekilde çarparsa toprak laps diye çöker ve koloni boğulur. Bu olmasa bile yemek verdiğinizde Begonza'nın dediği gibi küf hatta mite riski ortaya çıkar. Springtailleri fazla tutarsanız toprağın içinde dolaşıp onu gevşetebilirler ve karıncaların da eylemleri olaya eklenirse yine bir felaket olabilir. Yani toprak formikaryumlar zor iş. Alçı severim ben.

EnesErsoy45

Süper Majör
Editör Şefi
Deneyimli Hobici
27 May 2024
173
168
105
Ödüller
2
LV
1

Tabi dediğiniz gibi çoğaltıcı kullanarak ta devam edilebilir. Bakımı ne kadar zor olsa da onları kendi kazdıkları nest alanında izlemenin keyfi çok başka geliyor. Bilgiler için teşekkürler
İllaki bunu yapmak isterseniz toprak yerine ince öğütülmüş torf kullanmanızı tavsiye ederim. Cocopeat alıp kurutup robottan geçirerek ince öğütülmüş hale getirebilirsiniz.

Users who are viewing this thread

Üst Alt