Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Karıncaların Yuva Girişlerini Kapatması

18 Haz 2020
27
6
30
LV
0
 
Bahçede bir karınca türü var. 5-6 yerde yuvaları var. Bunlar çok hızlı hareket eden iri bir ırk. Benim en çok dikkatimi çeken yuvaları oldu. Yuvalarına karşı karşıya iki giriş yapıyorlar mutlaka. Yuva girişlerini ise ara sıra taşlarla kapatıp tekrar açıyorlar. Yuvalarını taşla kapattıklarında bir gün kapalı kalıyorlar. Bunu neden yaptıklarını anlayamadım bilen var mı?
 

Benzer konular

KertenKelebek

Kraliçe
Yönetici
11 Ocak 2020
542
531
375
Ödüller
8
LV
3
 
Yabancı hobicilerden birisinin videosunda pamuk ile yuva girişini kapatma girişimi hakkında çeşitli yorumlar yapmıştı. Başlıca güvende hissetmek için yaşam alanını daraltma eğiliminde olabilirler ve buna ek olarak hava akışının fazla olması yuva içerisindeki sıcaklık değişimine sebep olacağı için bu durumu önleyerek sıcaklık/nem dengesini sağlayabiliyorlar demişti. Koloninin yeterli yiyecek stoğu olduğunda işçi üretimine odaklanmak için dışarıya çıkışları kısıtlayabilirler yada yağmur gibi bir felaket beklentisinde de olabilirler :D nede çok olasılıktan bahsettim
 

Users who are viewing this thread

Üst Alt