Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

kolonisiz kraliçe kış uykusuna yatar mı?

fUpsY.png

hekim

Yumurta
7 Kas 2024
17
5
15
LV
0

Merhabalar yaklaşık 3 hafta önce 2 tane messor kraliçesi buldum (bu hobide yeniyim), fakat kraliçeler yumurtlamadı mevsimsel olduğunu düşünmekteyim oda sıcaklığı 25.3 nem /51
kış uykusuna yatırmalı mıyım? yatırmam gerekiyorsa beslemeli miyim? Nasıl beslemem gerekir (hiç işçileri yok)

Benzer konular

AntMan14

Kraliçe
12 Tem 2024
555
290
275
Ödüller
6
LV
3

Yatırıp yatırmamak size bağlı 10-15 derece arası yatırabilirsiniz 3 aylığına.Yatırmadan önce un kurdu, tohum ve şekerli su verin yeter.Uykudayken besleme yapmanıza gerek yok.

AntMan14

Kraliçe
12 Tem 2024
555
290
275
Ödüller
6
LV
3

Aynı zamanda dayanmasını sağlamak, hem de daha çok besin alıp kış uykusu sonrası daha çok verim elde etmek için.

EnesErsoy45

Süper Majör
Editör Şefi
27 May 2024
133
138
105
Ödüller
1
LV
1

Uyku öncesi beslememizin nedeni, uyku sırasındayken kendi deposunu kullandırtmamak mı
Uyku sırasında da besleyebilirsiniz ama diyapozdan çıkarıp besleyip tekrar yatırmanız gerekiyor ve buna uğraşmaktansa uyku öncesi beslemek daha basit. Kraliçeler abdomendeki besin deposunu genelde larvaya saklarlar. Hayatta kalmaları için kanat kaslarını eritip ATP'ye çevirirler. Kanatları sökme nedenleri de budur. Fully claustrallik ve semi claustrallik kanat kasının bedene oranıyla anlaşılır.

Esti

Yumurta
2 Ara 2024
29
17
15
LV
0

Merhabalar yaklaşık 3 hafta önce 2 tane messor kraliçesi buldum (bu hobide yeniyim), fakat kraliçeler yumurtlamadı mevsimsel olduğunu düşünmekteyim oda sıcaklığı 25.3 nem /51
kış uykusuna yatırmalı mıyım? yatırmam gerekiyorsa beslemeli miyim? Nasıl beslemem gerekir (hiç işçileri yok)
kraliçenin geçmişine de bağlı bi durum bu kraliçe daha önce bir koloni oluşturmamış yumurtalama yapmamış ise bu sürece pek de gerek yok aslına bakarsan fakat oda sıcaklığını söylediğin gibi sürekli aynı 25-27 dereceleri arasında tutabilirsen kış uykusuna gerek yok kraliçe koloniyi kurmaya başlayabilir ayrıca kraliçenin türü ne o nem seviyesi messor gibi türler için biraz fazla olabilir messorlar pek nem sevmez 30-40 civarları iyidir

Emirsamet07

Yumurta
28 Kas 2024
19
8
15
LV
0

kraliçenin geçmişine de bağlı bi durum bu kraliçe daha önce bir koloni oluşturmamış yumurtalama yapmamış ise bu sürece pek de gerek yok aslına bakarsan fakat oda sıcaklığını söylediğin gibi sürekli aynı 25-27 dereceleri arasında tutabilirsen kış uykusuna gerek yok kraliçe koloniyi kurmaya başlayabilir ayrıca kraliçenin türü ne o nem seviyesi messor gibi türler için biraz fazla olabilir messorlar pek nem sevmez 30-40 civarları iyidir
Bende tam onu soracaktım şimdi bende messor kraliçesi var . Kış uykusuna yatıracağım diye besledim şekerli ballı su verdim. Ama dolap 6 derece balkon gün içinde 9-15 derece yani yumurtasız kraliçe ne yapmalıyım sizce? kış uykusuna yatırmasam ama odamda 21 22 derece de tutsam uyumaz ama yumurtada yapmaz sanırım bi zararı olur mu ?

Esti

Yumurta
2 Ara 2024
29
17
15
LV
0

Bende tam onu soracaktım şimdi bende messor kraliçesi var . Kış uykusuna yatıracağım diye besledim şekerli ballı su verdim. Ama dolap 6 derece balkon gün içinde 9-15 derece yani yumurtasız kraliçe ne yapmalıyım sizce? kış uykusuna yatırmasam ama odamda 21 22 derece de tutsam uyumaz ama yumurtada yapmaz sanırım bi zararı olur mu ?
zararı olmayacaktır fakat kış uykusuna girdiğinde hayvan birnevi dinlenmiş yenilenmiş oluyor aslında zaten 25 derece falan sıcaklık ayarlayabilirsen yumurtasız kolonisin kraliçe kış uykusu istemez yumurta bile yapar internetten bir adet ısıtmalı bez alıp onu bir adet karton kutu içerisinde tüple beraber falan tutabilirsin yeterli bi sıcaklıkta olursa zararı olmaz hayvan bahar mevsimi gibi devam eder

hekim

Yumurta
7 Kas 2024
17
5
15
LV
0

zararı olmayacaktır fakat kış uykusuna girdiğinde hayvan birnevi dinlenmiş yenilenmiş oluyor aslında zaten 25 derece falan sıcaklık ayarlayabilirsen yumurtasız kolonisin kraliçe kış uykusu istemez yumurta bile yapar internetten bir adet ısıtmalı bez alıp onu bir adet karton kutu içerisinde tüple beraber falan tutabilirsin yeterli bi sıcaklıkta olursa zararı olmaz hayvan bahar mevsimi gibi devam eder
peki ben bu kraliçeyi bulduğumdan beri beslemedim çünkü ilk işçisi çıkana kadar beslemeyin diyorlardır. haftada bir kontrol ettim bulduğumda tarih 14.11.2024 di beslemeli miyim un kurdu flan versem strese girer mi yoksa yumurtlayana kadar bekliyim mi

Esti

Yumurta
2 Ara 2024
29
17
15
LV
0

peki ben bu kraliçeyi bulduğumdan beri beslemedim çünkü ilk işçisi çıkana kadar beslemeyin diyorlardır. haftada bir kontrol ettim bulduğumda tarih 14.11.2024 di beslemeli miyim un kurdu flan versem strese girer mi yoksa yumurtlayana kadar bekliyim mi
un kurdu değil fakat şekerli su ile besleme yapabilirsin yumurtadan işçiler çıkana kadar un kurdu ile besleme yapmaya sıcak bakmıyorum 1 çay bardağı suyun içine 2-3 küp şeker olucak şekilde bi su hazırlayıp bir damla kadar tüpün içine bırak ama kontrol et eğer ilgilenmiyorsa temiz bi kulak temizleme çubuğu ile ilgili bölgeyi güzelce temizleyebilirsin

fU3Et.png
fmHny.png

Users who are viewing this thread

Üst Alt