Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Kraliçemin İlk İşçisi Çıktı Nasıl Beslemeliyim?

15 Tem 2020
1
0
5
LV
0
 
Merhaba, Lasius niger türlü kraliçemin ilk işçisi çıktı. Şekerli suyu nasıl vermeliyim şeker oranı ne olmalı kaç damla vermeliyim anlatabilirmisiniz?
 

Benzer konular

KertenKelebek

Kraliçe
Yönetici
11 Ocak 2020
542
531
375
Ödüller
8
LV
3
 
1 Damla yeter şerbet kıvamında 2 çaykaşığı suya 1 Çk şeker
Lasisuslar küçük olduğu için büyük damlalarda boğulma ve şekerden ötürü yapışma riski mevcut. Küçük damlalar yeterli olur. Ürün yerleştirmesi olmasın ama ben damla oluştururken aşağıdaki ürünün ufak iğneleri sayesinde kolayca oluşturuyorum.

2 adet tüp kullanıyorum. Biri içme suyu diğeri şekerli su şeklinde. Çay bardağına şekeri ekleyip karıştırıyorum ve şekerin eritmek zorlaştığı noktada karışımın uygun olduğunu düşünerek bırakıyorum. Daha fazla şekeri karıştırma veya sıcak suyla çözünmesini sağlayabiliriz ama bu sefer beklediğinizde şekerde tekrar çökelme olabiliyor. Oranlamayı yaptığım usulle anlatayım dedim ama biraz boğucu anlatım olabilir :D
 

Users who are viewing this thread

Üst Alt