Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Makale Meksika'dan Yeni Bir Tür Abronia Morenica

kubilay kaplan

Asker
Emektar
Deneyimli Hobici
8 Haz 2020
210
213
180
Ödüller
5
LV
2
 
1600164130120.png
 
Son düzenleme:

Benzer konular

Yushlen

Kraliçe
Emektar
20 May 2021
390
369
275
Ödüller
5
20
LV
2
 
Georgia Üniversitesi, Secretaría de Medio Ambiente e Historia Natural ve Universidad Nacional Autónoma de México'daki araştırmacılar, Meksika'nın La Sepultura Biyosfer Rezervinden yeni bir MEXİCON ALLİGATOR LİZARD türü keşfettiler ve tanımladılar.

Araştırmacı 'Adam Clause', 2017 yılında Abronia kertenkeleleri üzerine tezini bitirirken e-posta yoluyla bir fotoğraf aldı. Georgia Üniversitesi'nden UGA Today'e verdiği görselde kertenkele, gördüğü hiçbir türe benzemiyordu.

Clause kendisi gibi Secretaría de Medio Ambiente e Historia Natural'dan bir herpetolog olan başka bir adamla Meksika'daki La Sepultura Biyosfer Rezervi'nde yüzlerce saatlik arama yaptı.

Abronia morenica , kuyruğunun ucundaki burnundan yaklaşık 20 ila 25 cm uzunluğundadır ve tüm ömrünü ağaçlarda geçiren arborealdir . Kanopi çevresinde daha kolay hareket etmesini sağlayan kavrayıcı bir kuyruğa sahiptir. Bu adı, yetişkin erkek kertenkelenin kahverengi renginden ve bilim adamlarının kertenkele Sierra Morena'yı bulmaya yardım etmek için kaldıkları yakındaki kasaba nedeniyle almıştır.

Kertenkele, ortalama 15 metre boyundaki ağaçlarda 1500 metre yükseklikte bulundu. Yumurta bırakmaz, daha çok Nisan ve Mayıs ayları arasında doğan bir canlı doğurur. Araştırmacılar, yeni kertenkele türlerinin, çok sınırlı olan aralığı nedeniyle IUCN'nin Tehdit Altındaki Türler Kırmızı Listesi'nde nesli tükenmekte olan olarak listelenmesini önerdiler. Ve sürüngen dağın tepesinde yaşadığı için, araştırmacılar türün iklim değişikliğine karşı savunmasız olduğuna inanıyorlar.

Şu anda bilinen 30 Abronia kertenkele türü vardır. Meksika ve Kuzey Orta Amerika'da endemiktirler.

kaynak: https://www.reptilesmagazine.com/new-alligator-lizard-species-discovered-in-mexico/

Ekli dosyayı görüntüle 4600
Ulan vay be hala dünyayı keşfedemedik tamamen
 

Users who are viewing this thread

Üst Alt