Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Yer Türü Nhandu Chromatus (Brezilya kırmızısı ve Beyazı)

Oğuzjq

Majör
Emektar
Deneyimli Hobici
23 Haz 2021
99
64
75
Ödüller
2
LV
1
 

Nhandu Chromatus
Nhandu-chromatus.jpg

Yaygın isim

Brezilya kırmızısı ve Beyazı​
Tür Türü
Yeni dünya karasal​
Doğal ortam
Brezilya genelinde, değişen kuraklık ve yağış dönemleri yaşayan nispeten sıcak iklimlerde bulunur. Zamanlarının çoğunu orman zemininde ya da altında geçirirler.​
Büyüme oranı
Orta büyüme oranı, tam boyutlarına ulaşması birkaç yıl alıyor.​
Yetişkin Boyutu
Kadınlar, erkekler biraz daha küçükken 6 "ile 7" arasında bir bacak açıklığına ulaşır.​
Ömür
Kadınlar düzenli olarak 13-15 yıl arasında yaşarken, erkekler genellikle sadece 4 yıl yaşar.​
Muhafaza
Muhafaza, boyundan daha geniş olmalıdır. Dokuma eklemek için birkaç çubuk, kaya ve sahte bitkiye ek olarak, oyuk açmak için birkaç inçlik alt tabaka sağlanmalıdır. Bir deri ve su kabı da sağlanmalıdır.​
Sıcaklık/Nem
76°F ila 82°F, yaklaşık %65 ila %75 nem.​
Diyet
Haftada yarım düzine yetişkin cırcır böceğini veya bir yetişkin dubia hamamböceğini kolayca yiyebilecek harika bir yiyici. Ek bir atıştırmalık olarak yemek kurdu verilebilir.​
Mizaç
Yeni bir dünya tarantulası için defansif olabilir. Tehdit teşkil ettiği biliniyor, ancak tüyleri bu kadar sık salması gerekmiyor. İyi görüntü türleri.​
Deneyim seviyesi
Orta - Sağlıklı bir ortam sağlaması kolay, özellikle agresif bir tarantula değil. Ancak, yeni başlayanlar için agresif ve yönetmesi zor olabilir.​
Ortalama tutar
Erkekler ~ 75 $, Kadınlar ~ 100 $​




Nhandu Chromatus Mizaç



  • Her bir tarantula, türlerine veya belirli kökenlerine bakılmaksızın farklıdır. Bu nedenle, özellikle bu tür için, mizaçla ilgili kapsamlı açıklamalar yapmak zordur!

  • Bununla birlikte, çoğu örnek için geçerli olan Nhandu kromatusunun bazı çok yaygın mizaç özellikleri vardır. Doğru eğitimle çoğu örneğin şu veya bu şekilde eğitilebileceğini unutmamak önemlidir.

  • Bu tarantula türü Brezilya'ya özgüdür, yani yeni bir dünya tarantulasıdır . Yeni dünya tarantulaları, daha rahat tavırları, savaşa karşı uçuş tepkileri ve savunmaya yönelik ürkütücü tüyleriyle tanınan türlerdir.


  • Yeni dünya tarantulaları için alışılmadık bir şekilde, bu tür oldukça agresif ve savunmacı olma eğilimindedir, her zaman savunma pozisyonuna atlamaya ve özellikle rahatsız edici tüylerini "saldırganlarına" sallamaya isteklidir.

  • Muhafazalarına girerseniz, Nhandu chromus muhtemelen bir savunma pozu verir ve ardından saklanmak için yuvalarına kaçar. Böyle bir kişilik, bu türün yeni başlayanlar için tavsiye edilmemesine neden olur.

  • Daha sakin bir tarantula arıyorsanız, her şey kaybolmaz! Diğerlerinden çok daha sakin olan birçok örnek var. Savunmacı bir poz verebilirler, ancak saçlarını sallamaya başvurmazlar. Ek olarak, doğru kullanım ve yeterli zaman verilirse, tarantulanız size güvenmek ve etrafınızda daha rahat olmak için büyüyebilir.

  • Potansiyel sahiplerin farkında olmayı sevdikleri bir diğer faktör, tarantulalarının bütün gününü yuvalarında geçirip geçirmeyecekleridir. Nhandu kromatusunun yuva yapan bir tür olduğu doğru olsa da , olgunlaştıktan sonra yuvasının dışında çok fazla zaman geçirme eğilimindedir.

  • Bu, onu gözlemlemesi kesinlikle harika olan mükemmel bir görüntü tarantulası yapar.
 

Benzer konular

Users who are viewing this thread

Üst Alt