Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Rehber Outworld nedir? Ne işe yarar?

rlanta

Media
22 Şub 2022
88
71
50
Ödüller
1
LV
1
 
1646640256036.png


Başlangıç
Herkese selamlar Karınca Dünyası Forum üyeleri! Bugün yeni ve basit bir konuyu daha birlikte ele alacağız.
Bu konu karıncalarda yapılan OutWorld konusudur. Öncelikle, bu zaten çoğu kişi tarafından bilinir fakat ben
hobiye yeni başlayacak ve tecrübesiz kişiler için bu açıklamaları yapmaya karar verdim. Hadi başlayalım!

Outworld Nedir?
Outworld karıncaların yuvalarının/formikaryumlarının dışı olarak düşünebileceği bir bölgedir. Aslında doğadan örnek vermek gerekirse karıncaların yuvalarının etrafı, yuvalarının bulunduğu bölge olarak yorumlanabilir. Ama unutmayın, yuvaları değildir. Hatta bundan dolayı biz outworlde cover örtmeyiz mesela.

Outworld Ne İşe Yarar?
Outworld belirli bir işçi sayısını geçmiş kolonilerde besleme kolaylığı oluşturur. Test tüpü içi besleme bir süre sonra canınızı sıkmaya başlayabilir çünkü özellikle agresif türler beslemeler sırasında kaçmaya başlayacaktır. Outworld sayesinde bu sorundan kurtulmuş olursunuz. Bunun yanı sıra yuvaları yem atıklarından vb. arınmış olur. Fakat yine de o çöpleri yuvasında biriktiren türler var unutmayalım :) Aslında outworldun çok fazla işe yaradığı konu var, onları doğasında bile hissettirirsiniz aslında.

Outworld Şart mı?
Öncelikle, outworld sadece belirli bir işçi sayısını geçmiş kolonilere bağlanır. Ayrıca outworldun büyüklüğü koloninin büyüklüğüyle doğru orantılıdır. Bizler genelde 15-20 işçiden sonra outworlde bağlarız. Outworld büyüklüğüde bu orantıda ilerler. Bu artık aramızda şart bir duruma dönüşmüştür, çünkü ileriki yüksek sayılarda test tüpünden çıkarmanız gerektiğinde outworld olmadan formikaryum içi besleme yapmak çok daha zor olacaktır. Bu yüzden outworld 15-20 işçiden sonra hemen hemen şarttır :)

Outworld Nasıl Yapılır?
Bunu burada sizlere detaylı bir şekilde anlatamam ama kısaca üstünden geçeceğim. Çoğu youtube kanalında bunla alakalı videolar var, bakabilirsiniz. Temel olarak elimizde bir kap olur, bu kaba asıl yuvanın/formikaryumun veya tüpün bağlanabileceği bir delik olur. O tüp yuvaları, kap ise outworldleri olmuş olabilir. Dekor vb. yapmak size kalmış ama kullandığınız malzemelerin kimyasal içeriğine vb. dikkat etmeniz şart. Onun dışında, eğer kapağını kapatıyorsanız karıncaların geçemeyeceği şekilde kabın hava alacağı delikler olmalıdır. Genelde bu konuda sineklik tarzı parçalar işimize yarar. Ama önerimiz her zaman kapağın kapatılmamasıdır, bu sayede mite oluşumu en aza ingirdenir. Fakat kapağı açık tutunca kaçma olasılığı oluşur, bunun için de floun adı verilen veya floun görevinde kullanılan bir maddeyi kabın ağız tarafına doğru sürmelisiniz. Bu madde karıncaların oraya yaklaşmasını engeller. Floun genelde bulunamadığı için hobiciler arasında oluşan zeytinyağı-pudra karışımı da kullanılabilir.

Son
Umarım hoşunuza gitmiştir, yine elimden geldiğince bir şeyler hazırlamaya çalıştım. Bir yanlışım varsa düzgünce bildirin lütfen. Keyifli hobiler, iyi forumlar!​
 

Benzer konular

Users who are viewing this thread

Üst Alt