Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Ağaç Türü Pachistopelma Rufonigrum

Erdem

Süper Majör
Emektar
26 Mar 2022
106
99
105
Ödüller
2
LV
1
 
Pachistopelma_rufonigrum_female.jpg

Bilimsel adı : Pachistopelma rufonigrum .

Alt familya : Aviculariinae.

Tip : Pachistopelma rufonigrum, yalnızca karasal bromeliadlarda yaşar. Bunu arboreal bir yaşam tarzı olarak düşünebilirsiniz.

Kategori : Yeni dünya tarantulası.

Ürtiker kıllar : Evet (karın). Olgunlaşmamış ve erkeklerde Tip II.

Zehir : Muhtemelen hafif. Henüz değerli bir bilimsel araştırma yapılmamıştır.

Yaşadığı yerler : Brezilya , Rio Grande do Norte (Baia Formosa, Natal), Paraíba (Alhandra, Igarassú, Mamanguape), Pernambuco (Agrestina, Serra da Quitéria, Rio Formoso), Alagoas (Murici, Jitituba, Fazenda Santa Fé, Fazenda Santa ) eyaletleri Justina), özellikle restinga , caatinga ve Atlantik yağmur ormanları gibi çok farklı alanların kıyı bölgelerinde .

Gövde uzunluğu : 4-5 cm.

Açıklık genişliği : 12-15cm muhtemelen. Hobi stoku günümüzde oldukça genç olduğu için (2017), bu bir tahmin olarak kalıyor. Resmi belgelerde açıklanan türler daha küçüktü. Toplam açıklık genişliğinden bahsedilmedi.

Büyüme hızı : Hızlı.

Yaşam beklentisi : Değerli bir kaynak bulunamadı. 12-15 yıl arasında olması bekleniyor.

Davranış : Örümcek ilk başta kaçmaya çalışacaktır. Kalıcı provokasyon, ürtiker kılların kullanımına neden olabilir. Örümcek sadece bromeliadlarda yaşar. Bununla birlikte, türe esas olarak 1 bitki üzerinde tek tek yaşarken rastlanır, birkaç durumda aynı bromeliad üzerinde 2 örümceğin yaşadığı görülmüştür. Bununla birlikte, örümceklerin yaşı farklıydı (en az 1 olgunlaşmamış) ve örümcekler arasında başka bir etkileşim fark edilmedi. Pachistopelma rufonigrum aktif bir avcı değildir. Saatlerce bitkinin yapraklarında kalır. Rahatsız edildiğinde, örümceklerin fitotelma suyuna daldıkları görüldü. Birkaç dakika orada kaldılar.


Cinsel dimorfizm : Evet. Dişiler erkeklerden daha ağırdır ve daha koyu renklidir. Olgunlaşmamış ve olgun erkeklerin karınlarında, yetişkin dişilerde kaybolan tip II ürtiker kıllar bulunur. Dişiler ve olgunlaşmamış olanlar çok düşük bir sefalik bölgeye sahiptir.

Çevre koşulları :​

Sıcaklık : 23-27°C (gündüz), 21-23°C (gece).

Nem : %75-85.

* Bromeliad'lerin oldukça nemli bir ortamın korunmasına yardımcı olduğunu unutmayın.

Teraryum :​

Yetişkin : UxGxY: 20x20x30. Yükseklikte 2-3x açıklık genişliği .

Yetişkinden daha küçük : yüksekliği 2-3x açıklık genişliği.

* Kurulumunuza (tercihen gerçek) bir bromeliad ekleyin. Bunu yapmazsanız, arboreal bir kurulumda büyük yapraklar önerilir. Bromeliad yoksa yapraklara günlük olarak püskürtün.

Substrat :​

Yetişkin : 0,75-1x açıklık genişliği .

Yetişkinden daha küçük : 1 açıklık genişliği.

* Alt tabakayı hafif nemli tutun.

* Pachistopelma rufonigrum , esaret altında her zaman bromeliad'da yaşamaz. Örümceğin yuva yaptığı fark edildiğinden, yeterli miktarda alt tabaka tavsiye edilir.

* Nem oranı yüksek kafeslerin akarlara ve diğer parazitlere karşı çok hassas olduğunu unutmayın . Lütfen önleminizi alın.
 

Users who are viewing this thread

Üst Alt