Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Rehber Pacman Frog

  • Konbuyu başlatan OkeaN
  • Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:29

OkeaN

Yumurta
6 Ocak 2022
38
38
15
LV
0
 
1649119088458.png

Bilimsel Adı : Ceratophrys sp.

Hobi Adı : Pacman Frog

Habitat : Yağmur ormanlarında ve kıyı ormanlarında bulunur.

Bulunduğu Bölge : Güney Amerika; Brezilya, Ekvador, Kolombiya ve Peru

Büyüme Hızı : Metamorfozdan sonra inanılmaz hızlı büyürler, bir yıldan biraz fazla bir sürede yetişkin boyutlarına ulaşırlar. Esaret altında, uygun bakım ve iyi yetiştirme ile 10 yıla kadar yaşayabilirler.

Karakteri
: Agresif

Sıcaklık : Gündüz sıcaklığı 25-28°C, gece sıcaklığı 21-23°C

Nem : Pacman frog için ideal nem oranı %70 ila %80'dir.

Yaşam alanı : 70 litre bir teraryum yeterli olacaktır, substrat olarak hindistan cevizi torfu kullanılabilir. Teraryumunuzun içine sığ bir su kabı koymayı unutmayın

Açıklama : Vahşi doğada, hepsi görünüşte birbirine çok benzeyen sekiz pacman türü vardır . Bu sekiz tür, Ceratophrys cinsindendir ve Güney Amerika boynuzlu kurbağaları olarak da bilinir. Pacman Frog, yeni başlayanlar için mükemmel evcil hayvan amfibileridir . Pek çok güzel renk biçimine sahiptirler ve Pacman benzeri görünümleriyle ünlüdürler. Rutin bakım ve doğru kurulum ile bu kurbağaların bakımı kolaydır ve 10 yıl yaşayabilir. Beslenme alışkanlıkları da basit ve izlemesi eğlenceli. Bu tür, evcil hayvanlarına handling uygulamak isteyenler için iyi bir seçim değildir. Güçlü çeneleri ve keskin dişleri acı verici bir ısırığa neden olabilir!
1649119073367.png
 

Benzer konular

UurCan

Majör
Deneyimli Hobici
8 Şub 2022
61
85
60
Ödüller
3
LV
2
 
Kurbağalar ? Isınamadığım tek canlı galiba, eline sağlık rehberlerin çok güzel.
 

Users who are viewing this thread

Üst Alt