Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Tatlı Su Balığı Parambassis Ranga (Chanda Ranga)

  • Konbuyu başlatan Mssr
  • Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 1:42

Mssr

Kraliçe
Emektar
Deneyimli Hobici
18 May 2020
1,053
474
375
Ödüller
11
LV
4
 
Parambassis ranga - Wikiwand


Latince Adı: Parambassis Ranga

Bakımı: Orta

Boyut: 3 inç (8 cm)

pH: 6.5 - 7.5

Sıcaklık: 68° - 86°

Su Sertliği: 7 - 19 dH

Yaşam Süresi: -

Menşei/Habitat: Pakistan, Malezya, Güney Asya

Mizaç/Davranış: Çok Enerjik ve Barışçıl

Minimum Tank Boyutu: -

Tank Arkadaşları:
Çok. Muhtemelen beş veya daha fazla kişilik gruplar halinde mükemmel bir balık taklidi yapar. Çiftleşme sırasında saldırganlaşan türler için de iyi bir "hedef" balık olur. Çok hızlı yüzücüler ve aynı zamanda eğlenceli görünüyorlar. Açıkçası, onları yiyebilecek kadar büyük yırtıcılardan kaçının. Tamamen agresif tank arkadaşları en iyi seçim olmayabilir, ancak yarı agresif balıkların ve çok sayıda saklanma yerinin olduğu bir tankta başarılı olabilirler.

Hastalıklar: Tatlı Su Balığı Hastalıkları, Sadece boyanmış cam balıkları herhangi bir hastalığa özellikle duyarlı görünmektedir. Boyama, ağrıdan hemen sonra ich ve yüzgeç çürümesini teşvik ediyor gibi görünüyor ve balığın yaşamı boyunca vücutta ve yüzgeçlerde beyaz kistlere neden olan viral bir enfeksiyon olan Lymphocystis'i geliştirme olasılığını artırıyor.

Balık Yemi/Diyet: Dondurulmuş veya taze, çoğunlukla etçil diyet. Çeşitli kaynaklara göre genellikle kuru gıda vermemeli olduğunuz söyleniyor, pul ve dondurularak kurutulmuş kan kurtları verebilirsiniz her zaman yemeye hevesliler.


Cinsiyet: Erkeklerin sırt yüzgecinde koyu kenarlar oluşur.
 

Users who are viewing this thread

Üst Alt