Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Rehber Parrotlet Papağanı (Forpus coelestis)

Lasius

Majör
8 Ocak 2021
139
70
75
Ödüller
1
LV
1
 
1672346974018.png


Latince adı: Forpus coelestis

Ömür: daha uzun yaşayan papağan türleri arasındadır ve ihtiyaçları karşılanırsa papağan ömrü 20 ila 40 yıl arasında sürebilir.

Fiziksel özellikler:
aslında evcil hayvan olarak tutulan en küçük papağan türüdür. Yetişkin bir papağan, 4 ila yarım ila 5 inç (yaklaşık 28.5 cm) uzunluğa ulaşabilir ve sağlıklı bir kuş, bir onsun (33 gram) üzerinde fazla ağırlığa sahip olmayacaktır. Ayrıca 9 buçuk inçlik en kısa bireysel kanat açıklığına sahiptirler. En popüler evcil papağan türü olan Pasifik Papağanı, parlak yeşil tüyleri nedeniyle farklıdır. Hantal kuş, renkli tüyleri ve kısa, konik bir kuyruğu ile tanınabilir. Bu tür papağanların birçok renk mutasyonu olsa da, erkekler genellikle koyu mavi bir şerit taşırken, dişilerin kanatlarında ve sırtlarında daha açık tüyleri olan daha koyu yeşil tüyleri vardır. Dişiler ayrıca gözlerin arkasında mavi veya yeşil bir çizgi gösterebilir. Tabii ki, mavi, sarı ve beyaz papağanlar vahşi doğada ve evlerde bulunabilir. İlginç bir şekilde, Yeşil tüylü papağanlar sırtlarında mavi tüyleri olmayan tek türdür.


Davranış:
Bu zeki ve aktif kuş, apartmanlarda kalmak için çok gürültülü değildir ve müthiş konuşmacılar olmasalar da, pratik yaparak birkaç kelime konuşmayı öğrenebilirler. Bu papağanların en küçük türler arasında olduğunu söylesek de davranışsal olarak büyük türlere benzer. Yani, kişilikleri daha büyük kuzenleriyle eşleşir. Bu nedenle düzenli egzersiz ve uygun eğitime ihtiyaçları vardır. büyük kişilikleri olan aktif kuşlardır. Ayrıca korkusuz oldukları biliniyor ve sonuç olarak, büyüklüklerine bakılmaksızın evdeki diğer evcil hayvanlara saldırabilirler. Kuşun yalnız bir mizaç geliştirmesini önlemek istiyorsanız, onunla sık sık başa çıkmalı ve onunla oynamalısınız. Tek bir kuşla bağ kurabilir ve bir arada bulunabilirler, ancak çevredeki diğer kuşlara karşı saldırgan olurlar. Eğilimleri nedeniyle, çocukların onlara yaklaşmasına nasıl izin verdiğinize dikkat edin, ısırırlar! Öte yandan, eğer elle beslenirlerse, sahiplerine karşı sevgi gösterecek güvenilir kuşlara dönüşürler. Ancak dikkatli olun, başka bir kuşla bağ kurarlarsa sizi kolayca görmezden gelebilirler. Yalnız başına yalnız kalabilirler. Yapabileceğiniz en iyi şey, kuşun duygusal ihtiyaçlarını karşılamak ve onunla düzenli olarak oyun ve aktivitelere katılmaktır.

Öğrenme eğilimleri:
Eğitimin çok yorucu olmadığından ve kuşun güvende hissettiğinden ve rahatladığından emin olun. Yeterli talimatla, basit komutları öğrenebilir ve birkaç kelime konuşabilirler. Erkekler cinsiyetten bağımsız olarak konuşmaya daha eğilimlidir. (bazıları asla öğrenmez)

Papağan diyetleri:
Papağanlar, tercihen yüksek kalitede pelet bazlı kuş karışımı kullanılarak beslenmelidir. Diyetlerini günlük olarak taze meyve ve sebzelerle zenginleştirebilirseniz papağanınız en iyi durumda tutulacaktır. Papağanlar uygun şekilde kesilmiş bezelye, brokoli veya havuç parçalarını yiyebilir. Ayrıca salatalık, soyulmuş kivi, marul ve kabak yiyebilirler. Onları elma, muz, şeftali, çilek ve üzümle bile güvenle tamamlayabilirsiniz. Sebzeleri avokado, soğan ve ıspanak gibi Oksalik asitle beslemekten kaçının. Ayrıca greyfurt ve domateslerden kaçının.

Önerilen kafes boyutu: Genel olarak, daha büyük daha iyi kafesi. 24 ”W x 24” H x 24”D kafesten daha küçük olmamalıdır. Kuşlar hareket ve parrotlet onların kafes içinde atlama boşluk olan en önemli şey. Ayrıca, kafesi kuş oyuncaklarıyla doldurmayı düşünmelisiniz, böylece siz onlarla değilken meşgul olabilirler. Kafese birkaç levrek yerleştirin ve eğer paranız varsa ve yeriniz varsa, daha fazla yer sağlamak için daha büyük bir kuş kafesi kullanın.


Beslenirken dikkat edilmesi gerekenler:
Papağanların aktif olması ve düzenli olarak egzersiz yapması gerekir. Egzersizi sosyal etkileşimle eşleştirirseniz papağanınız en çok fayda sağlayacaktır. Onları sağlıklı ve mutlu tutmak istiyorsanız en az 3-4 saatlik günlük bakıma ihtiyaçları olacaktır. Vahşi ortamdaki koşulları tamamen çoğaltamazken, papağanınızı sadece bunun için tasarlanmış farklı oyuncaklarla meşgul edebilirsiniz. oynarken yaralanmamalarına dikkat edin. Papağanınızı sağlıklı tutmak için dengeli bir diyet, kesilmiş tırnaklar ve kesilmiş gagalar sağlayın. Her gün yıkanabilmeleri de önemlidir, ancak kuşun boğulmamasına dikkat edin. Banyo, kepeği frenleyecek ve tüyleri nemlendirecektir. Kafesler evin daha yoğun kısımlarına yerleştirilmelidir, böylece papağanınız sıkılmaz. Gürültülü ortamla etkileşim onu meşgul edecek ve meşgul edecektir. Yapışmaz tavalardan gelen yüksek sıcaklık, duman ve dumanlar zarar verebileceğinden ve hatta onları öldürebileceğinden, mutfakta tutmak için uygun olmadıklarını unutmayın. Ayrıca, uygun dinlenme için sessiz bir yere ihtiyaçları var.

Artıları: Eksileri:
✓Eğlenceli ×Sınırlı kelime dağarcığı
✓Gerekli ilgi gösterildiğinde çok bağlanır
×Zorlayıcı
✓Genellikle sessizdir
×Sadece bir kişiye bağlanabilir (eğer bir kuşsa size olan ilgisini yitirir)
Boyları küçüktür ×Isırgan ve korkusuzlardır.
Uzun ömürlü
 
Son düzenleme:

Benzer konular

Users who are viewing this thread

Üst Alt