Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Asya Pheidole Spathifera

Kızagan

Media
10 Haz 2020
59
33
50
Ödüller
1
LV
1
 
PHEIDOLE SPATHIFERA

Uçuş Zamanları ve Dağılım Bölgeleri
?
?
Kuzey Subtropikal Bölge
Tropikal Bölge
X
X

MCZ-ENT00020664_Pheidole_spathifera_hal.jpg


Pheidole Spathifera harita.png


Genel Bilgiler
Bangladeş, Çin, Hindistan, Myanmar, Sri Lanka ve Tayland'da bulunur. Bu Pheidoleler yuvalarını toprağın içine ve taşların altına yaparlar. Biyolojilerinin çoğu hala araştırılmamıştır.

Beslenme ve Bakımı
Ballı su, sinekler, meyve sinekleri, cırcır böcekleri gibi böceklerle ve susam, amaranth, darı gibi tahılalarla beslenir.

Kış Uykusu
Kış uykusuna yatmaz.

Formikaryum ve Taban Malzemeleri
Gaz beton (Ytong) formikaryum çeşitlerinde bakılabilir, taban malzemesi olarak kumlu balçık kullanılabilir, formikaryum sıcaklığı 24-28°C derece olmalıdır.


Genel Bilgiler
Kraliçe BoyutuKraliçe RengiPrens BoyutuPrens RengiAsker BoyutuAsker Rengiİşçi Boyutuİşçi RengiKoloni YapısıSıcaklık ve NemKış UykusuZorluk
7,5mmKırmızımsı Kahverengi, Gaster Koyu5mm?5,5-6,5mmKırmızımsı Kahverengi, Gaster Koyu3,1-3,5mmThorax Sarımsı Kahverengi, Gaster KoyuTek Kraliçeli
(Monogyne)
21-30°C
%50-70
YokOrta


MCZ-ENT00020664_Pheidole_spathifera_had.jpg
MCZ-ENT00020664_Pheidole_spathifera_hef.jpg



Bu rehber Karınca Dünyası'na aittir izinsiz veya kaynaksız kopyalanması yasaktır, eğer bu rehberde bir hata olduğunu düşünüyorsan bize bildirebilirsiniz.
www.karincadunyasi.com

www.antwiki.org
www.antstore.net

 
Son düzenleme:

Benzer konular

Users who are viewing this thread

Üst Alt