Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Yer Türü Phormictopus sp. Dominican Purple

Erastes

Kraliçe
Yönetici
Deneyimli Hobici
12 Nis 2021
1,980
1,850
475
Ödüller
20
LV
5
 
images (12).jpeg

Bilimsel Adı : Phormictopus sp. Dominican Purple

Hobi Adı : Dominic Purple

Habitat : Yarı tropikal

Bulunduğu Bölge : Dominik Cumhuriyeti

Tip : Yer türü, Fırsatçı kazıcı

Büyüme Hızı : Hızlı
dişiler 15-20 erkekler 4-6 yıl yaşayabilir

Karakteri : Defansif ve Agresif

Sıcaklık : 25-28°C (yaz) 22-25°C (kış)

Nem : %65- %75

Yeni dünya : Bombalama tüyleri vardır

Yaşam alanı : Yatay boşlukta örümcek boyutunun en az 4 katı teraryum, bir saklanma ve bir su kabı ile 10-15 cm alt tabaka ile tünel + karasal kurulum.

Açıklama : Dominik mor'u adında anlaşılacağı üzere gövdesinde ve dizlerinde bulunan mor ve vücudunun diğer hatları kadifemsi siyah tonlarda olan bu tarantula orta seviyedeki tecrübeli hobiciler için öneriliyor. bu tür kesinlikle başlangıç ve tecrübesiz hobiciler uygun değildir.. yeni dünya türü olmasına rağmen rahatsız edildiklerinde ve tehdit anında defansif yanını göstermekten çekinmeyecektir ve bir kaç kez arka arkaya dişlerini vurarak benden uzak dur veya akıllı ol uyarısı verir. O yüzden bu tür biraz özen gerektirir.. fırsatçı kazıcı olmalarından dolayı normalden biraz daha fazla alt tabakayı derin tutmak gerekir bazen oyuklarında bazende dışarıda vakit geçirecektir..
 

Benzer konular

Swalfken

Majör
2 Mar 2021
106
54
75
LV
0
 
Deneyimlediğim bir canlı ve biraz karakterle alakalı bir durum sanırım fakat elimdeki canlı aşırı agresif. Murinusumdan kat kat daha fazla agresif ve atak yapmaktan kesinlikle korkmayan bir canlı. Hafifçe üflediğimde bile arka arkaya vuruş yapıp devam edersem seri bir şekilde bombalamaya başlıyor.
 

Users who are viewing this thread

Üst Alt