Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Tatlı Su Balığı Poecilia Reticulata (Guppy) (Lepistes)

  • Konbuyu başlatan Mssr
  • Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 2:33

Mssr

Kraliçe
Emektar
Deneyimli Hobici
18 May 2020
1,053
474
375
Ödüller
11
LV
4
 
lepistes-turleri.jpglep.jpg


Latince Adı: Poecilia Reticulata

Takma Adı: Lepistes

Bakımı: Kolay

Boyutu: (Erkek) en fazla 1,9 inç (5cm), (Dişi) en fazla 2,3 inç (6cm),
(Ortak Uzunluk) 1,1 inç (2,8cm)

pH: 7.0 - 8.0

Sıcaklık: 18°C - 28°C

Su Sertliği: 9 - 19 dH

Yaşam Süresi: Doğada 2, esaret altında 3 yıla kadar.

Menşei/Habitat: Temiz su, acı, bentopelajik

Mizaç/Davranış: Çoğunlukla barışçıldırlar, bazen kendi yavrularını yiyebilirler.

Minimum Tank Boyutu: 5.28 ABD Galonu - 6.60 ABD Galonu (20 - 25 lt) rahat şekilde üremeleri için yeterlidir.

Tank Arkadaşları: Onları yiyebilecek kadar büyük olmayan diğer tetra, melek balığı ve diğer dişsiz (barışçıl) tatlı su balıkları ile birlikte tutulabilirler.

Hastalıklar: kuyruk erimesi, solungaç paraziti, beyaz benek ve dropsy ve diğer tatlı su balığı hastalıkları.

Balık Yemi/Diyet: Vahşi doğada Lepistes'ler böcek larvalarını, solucanları ve küçük böcekleri yerler. Esaret altında taze veya dondurulmuş gıdalarla karıştırılmış iyi bir tropikal balık pul yemi verilebilir.

Cinsiyet Ayrımı ve Üreme: Erkekler, renkli kuyruk ve kuyruk yüzgeci ile dişilerin yaklaşık yarısı kadardır; anal yüzgeç, iç döllenme için bir gonopodyuma dönüştürülür. Erkekler sürekli olarak dişileri kovalar ve çiftleşir. Dişiler daha sonraki döllenme için sperm depolayabilir ve her dört haftada bir yavru üretebilir. Hamile dişiler, anal ve pelvik yüzgeçler arasındaki siyah üçgen ile tanınır. Dört ila altı haftalık bir gebelik döneminden sonra dişiler 20-40 canlı genç doğurur. Ebeveyn bakımı yapılmaz ve ebeveynler yavrularını bile avlayabilir.

Not: Yavruların saklanması için akvaryuma rafya, canlı bitkiler koyabilirsiniz. Halk arasında Lepistes'lerin melez olanlarına yerli, cins olanlarına ise özel tür denir. Lepistes'ler suya spermlerini bırakarak da çiftleşebildikleri için ve bir çiftleşmede aynı spermle dört defa doğurabildikleri için özel türler ile başka bir özel tür yada melez Lepistes erkeğinin bulunduğu su aynı olmamalıdır yoksa Lepistes' in kanı (nesli) bozuk olarak çıkarlar. Hem piyasa değerleri düşer hem de artık özel tür değil melez olmuş olurlar. Dördüncü doğumdan sonra tekrar aynı özel tür Lepistes erkeğiyle çiftleştirerek beşinci doğumda melez olmayan yavrular almanız mümkün. Melez tür Lepistes'leri üretmek için bir tank yeterli olurken, özel tür Lepistes'leri üretmek iyi bir şekilde üretmek (kanı korumak) için en az 3-4 tank gerekmektedir.

 

Ant Man

Asker
4 Nis 2021
300
84
155
Ödüller
2
LV
1
 
Benimkilerden bir tanesi karın dropsysine yakalanıp ölmüştü. :(
 

Users who are viewing this thread

Üst Alt