Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Ağaç Türü Poecilotheria Fasciata

Oğuzjq

Majör
Emektar
Deneyimli Hobici
23 Haz 2021
99
64
75
Ödüller
2
LV
1
 

Poecilotheria Fasciata

download.jpg


Yaygın isimSri Lanka Süs
Tür TürüEski dünya ağaç
Doğal Yaşam alanıSri Lanka'nın sıcak ve nemli ikliminde bulunur. Ağaçlarda, kabuklarda, yapraklarda ve kendi ağlarında saklanarak yerleşir.
Büyüme oranıHızlı büyüme oranı. Dişiler ve erkekler 3 yıl içinde tam boyuta ulaşabilirler.
Yetişkin BoyutuDişiler 7" ile 8" arasında bir bacak açıklığına ulaşırken, erkekler biraz daha küçüktür.
ÖmürDişiler düzenli olarak 11-12 yıl yaşarken, erkekler genellikle sadece 2-3 yıl yaşar.
MuhafazaMuhafaza, üzerine tırmanmak ve dokuma takmak için bol miktarda malzeme ile genişliğinden daha uzun olmalıdır. Zemini iki inçlik bir alt tabaka kaplamalı ve su her zaman mevcut olmalıdır. Bu daha büyük bir tarantula olduğundan, büyük bir muhafaza da gereklidir.
Sıcaklık/NemYaklaşık %65 ila %75 nem ile 78°F ila 82°F.
DiyetHaftada yaklaşık 5 yetişkin büyüklüğünde cırcır böceği yiyebilen harika bir yiyici. Yemek kurdu ve birkaç dubia hamamböceği ek gıda olarak kullanılabilir.
mizaçSaldırgan veya savunmacı bir tarantula olması gerekmez, ancak kışkırtıldığında ısırması muhtemeldir. Oldukça hızlı hareket eden ve bazen tahmin edilemez.
Deneyim SeviyesiOrta Seviye - Bakımı çok zor bir tarantula değil, ancak eski dünya tarantulalarıyla nasıl etkileşim kuracağınızdan emin değilseniz etrafta olmak tehlikeli olabilir.
Ortalama tutarErkekler ~ 80 $, Dişiler ~ 100 $

Poecilotheria fasciata Mizaç​

  • Ne yazık ki, harika bir fiziksel görünüm ile oldukça zor bir kişilik geliyor. Bu tarantula şaka değil! Aslında, kişisel olarak, daha deneyimli sahipler tarafından bu tarantulaya sahip olmaktan vazgeçen çok sayıda yeni tarantula sahibi gördüm. P. fasciata'yı satın alarak neye bulaştığınızı bilmek çok önemlidir .

  • Sri Lanka Süs Tarantulaları, daha agresif kişilikleri, çok acı veren ısırıkları ve tehlike karşısında uçmak için savaşmayı tercih etmeleri ile tanınan eski dünya tarantulalarıdır . Onları yeni veya deneyimsiz tarantula sahipleri için uygun olmayan bu düşmanca tavırları..

  • Poecilotheria fasciata'yı doğru bir şekilde tanımlayan bir dünya hızdır . Bu, ilk sapan aşamasından olgun yetişkin aşamasına kadar delicesine hızlı hareket eden bir örümcek. Yakınlarda bir tehdit algıladıklarında veya çevrelerinde kaçmak istedikleri bir açıklık gördüklerinde çok hızlı hareket ederler. Neyse ki, sık sık tehdit oluşturan bir savunma türü değiller, ancak yine de saldırgan olabilirler.

  • Bu mizacın bir yararı, izlemesi ilginç bir tarantula olmasıdır. Muhafazasını keşfetmek için çok zaman harcıyor ve beslenme sırasında harika bir gösteri sergiliyor. Onu mutlu etmek için gerekli becerilere sahipseniz, eğlenceli bir örnekle ödüllendirileceksiniz.
 

Benzer konular

Users who are viewing this thread

Üst Alt