Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Asya Polyrhachis illaudata

Lasius

Majör
8 Ocak 2021
139
70
75
Ödüller
1
LV
1
 
images (7).jpeg

Yaygın isimDikenli karıncalar
Tür/cinsPolyrhachis illaudata
Bulunduğu bölgelerBorneo, Endonezya, Filipinler, Hindistan, Nepal, Sri Lanka, Tayland, Güney Çin
Deneyim seviyesi(2) bakımı kolay ancak iklim ve kaçış önleme gereksinimlerinden dolayı daha yüksek.
Boyutlarıkraliçeler 14 - 15 mm, işçiler 10 - 12 mm
Görünümlerikraliçe/işçi gümüş siyah
Nem gereksinimlerioutworld %50 - 70, formikaryum %50 - 80
Sıcaklık gereksinimlerioutworld gündüz: 28- 30°C gece: 24 - 28°C, formikaryum 28 - 30°C
Kış uykusuYok
Formikaryum boyutuM - XL

Genel görüş;
Dikenli karıncalar, Formicinae alt ailesine ve Polyrhachis cinsine aittir. Onlar bizim dünya çapındaki Marangoz Karıncalarımızın (örneğin Camponotus sancust, Camponotus vagus) uzaktaki kuzenleridir. Cins henüz tam olarak anlaşılmamış ve tanımlanmamıştır çünkü dünyadaki ekolojik olarak en çeşitli karınca cinslerinden biridir. Mangrov, toprak ve ağaç sakinleri dahil olmak üzere çok farklı habitat türlerini kapsayan çok çeşitli türler içerir. Dikenli karıncaların sivri uçlarının, yırtıcı hayvanlara karşı caydırıcı olduğu tahmin edilmektedir. Ve daha büyük dikenleri kullanan türlerin daha sık yiyecek arama, daha dikkat çekici olmaları, yani yenilmekten daha az korkmaları ve böylece kolonileri için yiyecek aramak ve kaynak toplamak için daha fazla zaman harcayabilecekleri anlamına gelir. Polyrhachis'in iğnesi yoktur, ancak formik asit püskürtebilen bir asit gözeneklidir. Saldırırken, bu genellikle ısırma ile birlikte püskürtülür, böylece asidi saldırıya uğrayan kişiye karşı daha etkili hale getirir.
images (6).jpeg

Yiyecek;
Tıpkı Camponotus (veya Marangoz Karıncaları) kuzenleri gibi, Polyrhachis (veya Dikenli Karıncalar) da çeşitli bir diyete sahiptir. Yiyecek kaynakları genel olarak şunlardan oluşur :

1 - Trophobionts - Homopteranlar yaprak bitleri ve diğerleri gibi, özsu salgılarını toplamak için ilgilenirler.

2 - Bitki ve çalı nektarları - Bitkiler ayrıca karıncaları kendilerine yem etmeleri için çekmek için şekerli maddeler üretebilir ve salgılayabilir. Yiyecek arama sırasında, herhangi bir işçi karınca potansiyel bir av öğesiyle karşılaşırsa, koloni arkadaşlarını onu yakalamak ve yakalamak için hızla harekete geçirerek konukçu bitki için bu potansiyel tehlikeyi ortadan kaldırır.

3 - Ölü ve yaşayan böcekler - Çoğu Polyrhachis, canlı böcekler yerine ölü böcekleri tercih edecektir.

indir (27).jpeg

Yuva konumu/şekli


Polyrhachis türleri, karasal, toprak tabanlı yuvalardan ağaçlık yuvalara kadar değişen bir dizi yuvalama türünü içerir. Sonuç olarak, yuva mimarileri, yuva malzemelerini birlikte dokumak için larva ipeği kullanan, yuva inşa etmek için yüksek düzeyde karmaşıklık gösteren bazı türlere göre de değişir.

1. Arboreal: Yapraklar ve dallar arasında karton ve ipek yuvalar.

2. Linyikol: Bitkilerin boşluklarında yuva yapar.

3. Karasal: Yerde herhangi bir nesnenin altına yuva yapar.

4. Yeraltı: toprakta örtüsüz yuvalar.
Screenshot+from+2021-03-28+16-26-36.jpg

Üreme stratejisi;

Polyrhachis, (bir kez daha) aynı cins içinde, yalnızca türden türe değişen, birden çok üreme stratejisini içeriyor gibi görünmektedir.

Bazı türler tek eşli iken bazıları çok eşlidir. Bazı türler pleometroz yeteneğine sahiptir (pleometroz, koloni oluşumunun birden fazla kraliçe tarafından başlatıldığı karıncalarda gözlenen bir davranıştır). Bazı türler, genellikle Camponotus japonicus'un konak olduğu Polyrachis lemalidens gibi sosyal parazitlerdir. Çok eşli türler içinde, koloni yapısı da değişir, burada koloni başına yuva ve kraliçe sayısı her tür için farklılık gösterebilir.

images (5).jpeg
 

Ekli dosyalar

  • indir (26).jpeg
    indir (26).jpeg
    7.8 KB · Görüntüleme: 104
  • indir (28).jpeg
    indir (28).jpeg
    7.8 KB · Görüntüleme: 110

Benzer konular

Users who are viewing this thread

Üst Alt