Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Asya Proatta Butteli

Kızagan

Media
10 Haz 2020
59
33
50
Ödüller
1
LV
1
 
PROATTA BUTTELI

Uçuş Zamanları ve Dağılım Bölgeleri
Nisan
X
Tropikal Bölge
X

Proatta_butteli_casent0178526_profile_1.jpg


Proatta-butteli-harita.png


Genel Bilgiler
Endonezya, Laos, Malezya, Tayland ve Vietnam'da bulunur. Çoğu yuva ağaç tabanlarına yakındır.
Koloniler çürümüş köklere, terk edilmiş termit yuvalarına ve yüzeye yakın diğer boşluklara sızarak içlerinde labirent çemberleri oluşturur. İşçiler, her yuva girişinden yalnızca kısa bir mesafede (her zaman bir metreden daha az) yiyecek arayarak yalnız yiyecek ararlar. Sınırlı yiyecek toplama alanı içinde işçi yoğunluğu yüksek olma eğilimindedir ve bazen 50'ye varan toplayıcı kümeler mevcuttur. Bu yiyecek arama modeli, keşfedilen yiyeceklerin hızlı bir şekilde kullanılmasına izin verir. Karıncalar, küçük avlara ve eklem bacaklı cesetlerine ek olarak, kendilerinden daha büyük avları da yakalar. Bu tür av, henüz gelişmemiş bir grup avlanma biçimi tarafından alınır. Avla ilk karşılaşan işçi onu dizginlemeye çalışır. Yüksek toplayıcı yoğunluğu nedeniyle, ek işçiler çok geçmeden tesadüfen gelir ve avı yerine sabitlemeye yardımcı olur. Attine karıncalarının aksine Proatta Butteli, mantarlarla beslenmez. Bir kolonideki karınca sayısı, 100-500 işçi başına 1 kraliçe ile 10000 işçiye kadar çıkabilir.

Beslenme ve Bakımı

Ballı su, sinekler ve cırcır böcekleri gibi böceklerle beslenirler.

Kış Uykusu
Kış uykusuna yatmazlar.

Formikaryum ve Taban Malzemeleri
Gaz beton (Ytong) formikaryum çeşitlerinde bakılabilir, taban malzemesi olarak kumlu balçık, humus ve mantar kullanılabilir, formikaryum sıcaklığı 24-28°C derece olmalıdır.


Genel Bilgiler
Kraliçe BoyutuKraliçe RengiPrens BoyutuPrens Rengiİşçi Boyutuİşçi RengiKoloni YapısıSıcaklık ve NemKış UykusuZorluk
4-6mmKoyu Kırmızımsı Kahverengi5mmKoyu Kahverengi, Çeneler ve Bacaklar Açık Kahverengi2-3mmSarıdan Koyu KırmızıyaÇok Kraliçeli
(Polygyne)
21-30°C
%60-70
YokOrta


Proatta_butteli_casent0178530_profile_1.jpg
Proatta_butteli_casent0178527_profile_1.jpg



Bu rehber Karınca Dünyası'na aittir izinsiz veya kaynaksız kopyalanması yasaktır, eğer bu rehberde bir hata olduğunu düşünüyorsan bize bildirebilirsiniz.
www.karincadunyasi.com

www.antwiki.org
www.antstore.net


 
Son düzenleme:

Users who are viewing this thread

Üst Alt