Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Forum Push (Anlık) Bildirim

KertenKelebek

Kraliçe
Yönetici
11 Ocak 2020
542
531
375
Ödüller
8
LV
3
 
Merhabalar,

Bazılarınız, push bildiriminin ne olduğunu ve nasıl çalıştığını biliyor olabilirsiniz ancak bilmeyen arkadaşlar için açıklama gereğini duyduk.

Push Bildirimleri Nedir?

Web Push Notification (Web Bildirim), web sitelerinin tarayıcı (browser) aracılığıyla ziyaretçilerinin izin vermesi ile bildirim göndermelerine imkan sağlayan bir servistir. Günümüzde internette internet sitelerini dolaşırken karşınıza çıkan anlık bildirim istek kutuları dikkatinizi çekmiştir. “Sitemizdeki ehemmiyetli gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?” veya “Kampanyalardan hatıranda haberdar olmak ister misiniz?” gibi iletileri içeren kutular. Onaylamazsanız hayat normal şekilde devam ediyor, onaylarsanız artık o siteden gelecek bildirimleri tarayıcınız üzerinden görebiliyorsunuz.

Bu servis sayesinde internet siteleri sahipleri haberlerini ve ilanlarını müsaade veren ziyaretçileriyle anlık olarak paylaşabilirler.
Kısacası birçoğu mobil uygulamada sık sık gördüğünüz bildirim özelliğinin web siteleri üzerinde kullanımıdır diyebiliriz. :LOL:

push bildirim.png


Mobil veya masa üstü cihazlarda çalışmasını sağlayan araç tarayıcınız olduğu için bildirimleri iptal etmek için kullandığınız internet tarayıcısı üzerinden işlem yapmanız gerekir.

Karınca Dünyası Push (Anlık) Bildirimlerini Ne Amaçla Kullanıyor?

Öncelikle mobil cihaz veya masa üstü tarayıcınızdan foruma giriş yaptıktan sonra sayfanın alt kısmında çıkan uyarı penceresinde sizden bu özelliği aktif etmeniz için izin istiyoruz.

Push Bildirimi.png


Bildirimlere izin verdiğiniz taktirde forum üzerinde hesabınız üzerinden yaptığınız tüm etkileşimlere e-posta aracılığıyla aldığınız uyarı niteliğindeki bildirimleri anlık olarak cihazınıza gönderiyoruz. Bu sayede yorum yaptığınız bir konuya yanıt geldiğini merak ettiğinizde sık sık kontrol etmenize gerek kalmayacaktır.
Sadece konulara yanıtla kalmayıp birisinin size DM (özel mesaj) veya takip isteği göndermesi gibi diğer tüm aktivitelerden de haberdar olabileceksiniz.

Aşağıdaki görselde Test isimli kullanıcının takip isteğine karşı gönderilmiş anlık bildirim örneğini görmektesiniz.

Push Bildirimi 2.png


İÇ SESİM: Çok sevdiğim hareketli kuş görselini profile eklemiştim. Kim bilir forumda daha ne kadar yaratıcı avatar ile karşılaşacağız. :unsure: :LOL:
 

Users who are viewing this thread

Üst Alt