Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Sadece heves olamaz

BuğraS.S

Yumurta
7 Ara 2022
5
1
15
LV
0
 
Bir kaç gün forumda zaman gecirdikten sonra aklıma takılanları anlatmak istiom üstelik yeni bilgilere tamamen açığım nasıl isterseniz yönlendirebilirsiniz uçan böcek türlerinden korkarım sebebi ise eskilerden anılarıma dayanıyor ama örümcek vb şeylerden korkmam yani en azından ben öyle biliyorum ağaç yer tünel fln tünel diyince aklıma murinus geliyor oda çok saldırgan snrm her videoda öyle şeyler duyuyorum ağaç diyince güçlü zehir ve hız geliyor aklıma İrminia yüzünden yer türü diyince görünüşü güzel tamamen karma gibi bişi canlanıyor gözümde boehmei ilk aklıma geliyor her birini araştırdım aslında ilk amacım handling yapmaktı ama öyle videolardaki gibi olmadığını alışma fln sürecinin yalan olduğunu anlamış oldum İrminia istedim sling olsun diye en azından handling hevesim gider dedim tamamen kendi kafamdan attığım bir düşünce ile bu ağaç ömcenin bomba tüyü yok vede o boyda isirirsa disi kirilacagindan isirmadigini öğrenmiş bulundum yani o boyda handling yapabilirmişim İrminia omçegini en azından benim kafa böyle basıo amacım çevreme hava atmak fln deil ow bak aga şuna omcek var uf fln deil sosyal biri deilim yakında anne tarafından çıkıp baba tarafıma tasinicam zaman geçirdiğim tek kişi var kız arkadaşım onu da bir şekilde ikna ettim babamda evde tek kalıcam dışarısı yok okul yok vs yani bir uğraş olsun istedim İrminia çok hoşuma gitti seni zorlar dediler doğrudur belki benim için zor olur belki omcek için bakamam fln sonuçta eğer ölürse direkt bırakırım bu işi o yüzden başlamadan bitsin istemiyorum kap boylarını anladım nem olaylarını incelerim daha internetten benim istediğim handling fln değil yani ben onu izlemek istiyorum çok nadir arada da olsa elime almak istiyorum yani ne kadar tavsiye etmeseniz de isiricagini da bilsem alicam 1 ayda 1 kez özür dilerim bu tecrübesiz hevesim yüzünden istiyorum ki sakin olsun tabi her türun üyesi bir olmuyor ama genel olarak sakin tür olsun hızlı buyumesin istiyorum sıkılırım fln dediler ama malesef bi sure annemlerdeyim ev geneli olarak odama yaklasmiyorlar ama yinede saklamam kolay olsun diye hızlı büyüsün istemiyorum boehmei gibi 10 ayda 1 kabuk atması beni sıkmaz ben minnacik seviom zaten bu manyakları büyüyünce ise oy sen büyüdün mü havasına girmek hoş olur 1 tane olsun erkek dişi ayrımı yapmam sadece olabildiğince benimle kalabilsin yeter bu da dişilerde çok tatmin edici süre oluo bu yüzden ayrım yapmasamda dişi yani dişi herkes dişi olsun ister renkleri canlı boyu posu olan dişi oluo
Nyse çok boş boş konuştum yeni başlicam sizden istediğim
Şuan ki dönemde bulmam çok kolay olan l1 slingleri maksimum 150 TL olan beni zorlamicak cinsinin saldırgan deil uysal olarak bilindiği hızlı büyümeyen bir tür çok şey istedim ama birinden kısıp birine verirsiniz isteklerimi aynı zamanda sadece bilgi için deil sahiplendirmek içinde yazın lütfen çünkü var olan konu yok pek fazla çok fazla açmak istemiom boşu boşuna neyse teşekkür ederim smdiden
 

Benzer konular

Emre_zr

Alate
Moderatör
Deneyimli Hobici
19 Mar 2021
349
206
225
Ödüller
6
31
LV
3
 
1. Murinus tünel değil yer türü ( hatta çalı türü olarakta geçiyor).

2. İrminia bildiğim kadarıyla yavaş ve uysal bir tür değil. Hızlı ve agresif, zehri güçlü bir tür olarak biliyorum. Handling onerilmeyen bir tür. Ayrıca yavaş değil hızlı büyüyen bir tür. Ağaç türlerinin geneli hızlı büyür.

3. Slinglerde cinsiyet ayrımı yapılamaz. En erken juvenile olmalı. Yani L8 veya L9 kabuğuna gelmiş olmalı.

4. Bu aradığın 2 türü de 150 TL'ye bulamazsın. Sadece murinus ve lasiodora Parahybana var bulabileceğin. Murinusu önermem başlangıç için. Lasiodora Parahybana öneririm ama onu da sen istemiyorsun.

5. Tarantulalara sürekli handling yapılmaz. Nedeni sadece isirilmak değil, canlının strese girmemesi içinde yapılmaz. Ayriyetten handling istiyorsan tarantula değil farklı bir canlı düşün. 5-6 ayda bir handling yaparım onda sadece teraryum temizliği veya değişimi yaparken.

6. Daha bol bol araştırma yapmalısın 😊
 

Erastes

Kraliçe
Yönetici
Deneyimli Hobici
12 Nis 2021
1,982
1,851
475
Ödüller
20
LV
5
 
Ben bile 2 senedir hobide olmama rağmen hala ağaç türlerinden çekinirim ve çok kaçırdığımda oldu bir hati hati slingi kaybettim o yüzden.. hatta birini 10 gün önce kaçırdım ve bir irminaydı kapağını açtığım gibi fırladı elime ordanda çekyata atladı ordanda çekyatın arkasına altına girdi tüm bunlar 3 saniyede oldu hatta fotosunuda atayım..
IMG-20221123-WA0019~2.jpg


Yani her zaman kaçacak diye bir şey yok tabiki ama ağaç türleri kaçmaya karar verdiklerinde hızlarından dolayı göz açayıp kapayana kadar nereye gittiğini göremezsin hatta atlamaktan asla çekinmezler :) amacımız sana uzak dur demiyoruz ama ağaç türleri her evrede hızlı haraket ederler ve zamanlarının çoğunu ördükleri ağın içinde yuvada geçirirler buda bir süre sonra sana görsel açıdan zevk vermeyecek ve sıkılacaksın o yüzden sana yer türü önerisi veriyor herkes :)

handling olayı ise çok başka bi olay çok çabuk strese girdikleri için bu hem canlıya hem sana zarar verebilir elinde sakin gibi görünebilirler ama durum her an değişebilir en ufak ters bir harakette atlar zıplar kaçmaya çalışır düşer vs veya seni ısırabilir bombalayabilir vs. Ben bile handlingi 3-4 ayda bir torf veya yuva değişikliği yaparken 5-6 saniye elime alıp sonra dikkatlice yuvasına koyuyorum fazlası dediğim gibi hem canlıya hem sana zarar verebilir..
 

Users who are viewing this thread

Üst Alt