Karınca Dünyası Forum

Üye olmak için hemen ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve yayınlarınızı ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelere iletişim kurabileceksiniz!

Sahipleneli 1 ay olan lp t at tarantulam yemi reddetiyor

fUpsY.png

İsmailbey

Yumurta
12 Ocak 2025
6
1
15
LV
0

Arkadaşlar merhaba sahipleneli 1 ay olan lp türü l7 boyutundaki tarantulam yem yemiyor tartara un kurdu denedim hiçbirini yemedi 1 hafta yaklasmadım sonra yem attım yine yemedi ne yapabilirim abdomeninden nasıl anlarım aç olduğunu

Yetkin

Kraliçe
Emektar
Deneyimli Hobici
13 Tem 2020
1,045
532
425
Ödüller
13
LV
4

abdomeni fazla büyükse ondan yemiyor olabilir ve ya başak bir stres kaynağı vs olabilir canlıyı yuvasıyla foto atarsan daha doğru yorumlayabiliriz

İsmailbey

Yumurta
12 Ocak 2025
6
1
15
LV
0

Dosya yüklüyeniyorum cok büyük diyor teraryumu böyle ama ilk aldıgımda abdomeni açık bir renk ti sonra baya koyulastı
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

abdomeni fazla büyükse ondan yemiyor olabilir ve ya başak bir stres kaynağı vs olabilir canlıyı yuvasıyla foto atarsan daha doğru yorumlayabiliriz

Ekli dosyalar

• IMG_6505.jpeg
    IMG_6505.jpeg
    137 KB · Görüntüleme: 58

F0RM1CA

Kraliçe
Deneyimli Hobici
12 Tem 2024
603
310
325
Ödüller
8
LV
3

Kendini daha güvende hissetmesi için belki bir saklanma yeri yapabilirsiniz. Bir yanlışım varsa tecrübeli biri düzeltsin.

yagizhan1061

Yumurta
1 Ocak 2025
14
3
15
LV
0

Dosya yüklüyeniyorum cok büyük diyor teraryumu böyle ama ilk aldıgımda abdomeni açık bir renk ti sonra baya koyulastı
diğer arkadaşımın da dediği gibi bir saklanma yeri şart kücük bir saksı veya plastik bir kaptan yapabilirsiniz hobinizde eğlenceler

Yetkin

Kraliçe
Emektar
Deneyimli Hobici
13 Tem 2020
1,045
532
425
Ödüller
13
LV
4

kabuk atmaya yakın gibi hem renk koyulaşması hem de yere ağ örmüş onun göstergeleri bu süre içinde çok rahatsız etmeyin çok fazla bakmayın nemin de düşmemesinden emin olun

furkanagax

Süper Majör
16 Ağu 2020
254
84
140
Ödüller
2
LV
1

Büyük ihtimal stress faktörü var arkadaşın dediğine katılıyorum bir saklanma alanı koyun bir hafta sonra tekrar deneyin beslemeyi sonuç alırsınız muhtemelen veyahut canlı aç değildir veya kabuk atmaya hazırlanıyordur ondan yemiyordur..

İsmailbey

Yumurta
12 Ocak 2025
6
1
15
LV
0

Büyük ihtimal stress faktörü var arkadaşın dediğine katılıyorum bir saklanma alanı koyun bir hafta sonra tekrar deneyin beslemeyi sonuç alırsınız muhtemelen veyahut canlı aç değildir veya kabuk atmaya hazırlanıyordur ondan yemiyordur..
Abdomeni bu şekilde ilk geldiğinde abdomen bacaklarıyla aynı renkti simdi baya karardı

Ekli dosyalar

• IMG_6512.jpeg
    IMG_6512.jpeg
    225.1 KB · Görüntüleme: 45

sekizli

Pupa
28 Ağu 2020
33
20
30
39
LV
0

Canlı kabuk atacak, bu süreçte yem vermeyi denemeyin artık. Rahatsız etmeyin ve teraryumun nem seviyesini biraz yükseltmek için teraryum toprağının üst kısmının üçte birlik kısmını hafifçe ıslatın. Kabuk sonrası da slingler için 3-5 gün (juvenile ve adult tarantulalar için daha uzun süre beklenmelidir) bekledikten sonra besleme yapabilirsiniz. Kabuk sonrası dişleri beyaz ve yumuşak olur, slinglerde 3-5 gün sonra dişler siyahlaşır ve yem yiyebilecek sertliğe ulaşır. Not olarak, abdomendeki tüyler döküldüğü için siyah görünmüyor, kabuk sürecinde olduğu için abdomen kararmış.

Son düzenleme:

İsmailbey

Yumurta
12 Ocak 2025
6
1
15
LV
0

Canlı kabuk atacak, bu süreçte yem vermeyi denemeyin artık. Rahatsız etmeyin ve teraryumun nem seviyesini biraz yükseltmek için teraryum toprağının üst kısmının üçte birlik kısmını hafifçe ıslatın. Kabuk sonrası da slingler için 3-5 gün (juvenile ve adult tarantulalar için daha uzun süre beklenmelidir) bekledikten sonra besleme yapabilirsiniz. Kabuk sonrası dişleri beyaz ve yumuşak olur, slinglerde 3-5 gün sonra dişler siyahlaşır ve yem yiyebilecek sertliğe ulaşır. Not olarak, abdomendeki tüyler döküldüğü için siyah görünmüyor, kabuk sürecinde olduğu için abdomen kararmış.
Hocam teşşekkürler bilgileri uyguladım canlım bügün kabuk attı ben net olsun diye 5 gün sonra yem vericem canlıya zarar gelmememsi acısından

SomeBody

Kraliçe
Baş Denetmen
Deneyimli Hobici
26 Nis 2023
742
428
380
Ödüller
8
LV
3

Yemek yemiyorsa, renk solduysa veya koyulaştıysa, hareketler yavaşladıysa veya durduysa kabukta demekti kabukta ise karanlık sıcak ve nemli bir ortamda bırakılmalıdır

İsmailbey

Yumurta
12 Ocak 2025
6
1
15
LV
0

Canlı kabuk attı dün aksam saatleri suan bekliyorum yem vermedim daha 4 5 gün sonra vermeyi planlıyorum teşekkürler bilgi için

SomeBody

Kraliçe
Baş Denetmen
Deneyimli Hobici
26 Nis 2023
742
428
380
Ödüller
8
LV
3

Canlı kabuk attı dün aksam saatleri suan bekliyorum yem vermedim daha 4 5 gün sonra veröeyi planlıyorum teşekkürler bilgi için

hayır sling daha yanlıs bilmiyorsan l7 küçük daha baua ama yinede sağolun
kabuga gore anlasilmaz sling juve semi sub veya adult oldugu havanın bacakları tam acikken kac cm olduğunu ölçmek gerekiyor

fU3Et.png
fI4wM.png

Users who are viewing this thread

Üst Alt